Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, tak já tu zase brečím, rozčiluju se fakt už za každou blbost co Jarek provede, já jsem fakt hrozná macecha. Já z toho snad porodím!
To je fakt den blbec.
Promiňte, že si stěžuju ........ vím že v podstatě nemám na co, ale je mi nějak smutno ![]()
Evi - ty jsi teda užíváš!!! Moc na tebe budu myslet! Jsi statečná! Piš sms, informuj, ať víme jak ti je!
![]()
Rosi,díky...........tady to bylo čiré............
a litry nejdou,tak to asi byla nehoda
![]()
Evi, ja myslim,ze ta hospitalizace ted' uz je v poho, konec koncu maximum mas pred sebou 14 dni, a to uz utece, a budou te tam hlidat a nebudes mit strach z toho, ze budes doma sama a nebudes schopna otevrit zachrance dvere.....na ty problemy, co mas, myslim si, ze jsi to zvladla na jednicku a fakt jsi sikulka!!!uz jsi na finishu…
A kolik meris?ja si nedokazu predstavit 3 kg dvojcata…ja nejsem drobna, 168 cm 70 kg,ale moje drobecci mi stacili, sotva jsem to utahla ![]()
Angua Chodím na ty samý stránky s recepty na domácí pekárnu
Ale knedlík dělám podle receptu mámy, což je cca stejný, jen nedávám rohlíky (v irsku mají jen bagety a ty jsou přeci jen trochu jiné) a místo mléka dávám vodu. Z těch receptů pro domácí pekárnu jsem naposledy dělala právě sekanou a byla skvělá.
S tím malováním bych si to být tebou rozmyslela, přeci jen máš do termínu ještě 8 dní…
Tak aby to nebylo ještě dneska ![]()
Voskové pásky jsem v čr vůbec nepoužívala a byla na holícím strojku, ale tady v Irsku je voda dvakrát tak chlorovaná jako v čr a při holení hrozně vysychala kůže, takže jsem kolikrát měla rozškrábané nohy do krve
A žádné krémy nepomáhaly, až jsem vyzkoušela ty pásky a s těma mám pokoj. Navíc to roste mnohem míň a slabší, takže mám třeba víc jak měsíc pokoj a nemusím se o to strat
A s tou bolestí to není tak strašný. Na poprvé člověk úpí, ale pak už je to v pohodě
A to nejsem řádný masochista ![]()
PetraZ Na poštu bych nedošla ani omylem. De facto poslední dny nechodím nikam. Zvládnu tak nasednout do auta, dojet ke krámu, nakoupit pár věcí a zase hupky dupky domů do polohy ležmo. A to je jen občas, většinou nakupuje přítel (dělá v krámě, tak je to bez problémů, jen je občas sklerotik, tak pak musím s ním na „dokup“)
Jinak tvého žehlícího přítele jen závidím, můj tvrdí, že žehlička je naprosto zbytečná a nejraději by ji ze seznamu věcí v domě vyřadil ![]()
Amber Jak jsi popisovala, že pro Tebe bylo v porodnici scifi že pak na všechno budeš sama, tak jsi mi naprosto připoměla popis autorky knížky „Deník špatné matky“ (akorát jsem jí dočetla), která si taky neuměla představit, že bude sama s dítětem
Mimochodem - skvělá knížka - vřele doporučuju , až budete některá s rozumem v koncích a připadat si jako ta nejhorší matka na světě ![]()
Holky, na pekárně je nejbáječnější to, že tam jen namrskáte ingredience, zapnete čuflík a za určitou dobu si jen přijdete pro hotový výrobek. Bez špinění nádobí, bez práce, bez hlídání
Jen je všechno čtverhranné
(pokud si tam jen nenecháte tu danou věc jen umíchat a pak ji neprsknete do trouby) ![]()
Odysea Koukám, dneska máš skvělý den - ideálně hoď na všechno bobika a zaujmi polohu ležmo s něčím dobrým do žaludku
To zlepší náladu
jo a ještě špunty do uší (ať Tě nerozptyluje jakákoliv pohroma okolí
).
Lucink_a Tak já právě myslela, že kurčata atp. právě nejíš a Ty jen nejsi na pečený
Přitom to je nejjednodušší způsob, jak třeba kuře udělat
Já osobně miluju kuře na soli - kilo soli do pekáče, na to kuře a pak jen vytáhnout a baštit s kašičkou… mňam…
Jinak pekárnu máme tuhle: http://domaci-pekarna.infolive.cz/…na-nerez.jpg. Stála cca tisícovku a jít do dražší mi přijde zbytečné. např. jsem četla o nějaké skvělé od Moulinexu asi za dva a půl tisíce, a na diskuzích ji pak majitelé roznesli na kopýtkách, že je hrozně poruchová (budoucí tchýně ji měla taky a taky jí vraceli). Směsi jsou docela dobrý, ale nejjednodušší máš udělat si to klasicky z mouky. Já používám recept na chleba od jedné češky co tu žije a je naprosto skvělý - jen hladká mouka, sůl, kmín, ocet, voda a uvařený brambory (aby nebyl suchý a rychle nekoral). A je chuťově jako český kmínový (my jsme tu vděčni za cokoliv, co domov připomíná
).
Rosinka Já bych ty nehtíky fakt udělala ve chvíli, kdy usnou - nebudou se Ti mrskat a za pár minut je máš zmáknutý oba, tak se ani neochudíš o mnoho času klidu…?
Eva Moc držím palce, ať je vše v pohodě, drž se (a prckové taky). A dej nám vědět jak a co se děje ![]()
to je zase román - omlouvám se, ale těch reakcí bylo ![]()
No holky..........teče to,tak nějak pořád..........malinko.....
PetraZ Že by????
co bolesti nebo nějaké stahy? Tašku máš kompletní?
Holky!!! oni nam spinkaji po prochazce uz 1,5 h…to je uspech!!!!
Ad domaci pekarna: chlebik je z ni vynikajici,ale ja ji urcite neporidim, jinak bude za mesic sto kilova. Ted' doufam, ze me nikdo necte z rodiny…videla jsem co takova pekarnicka udelala s manzelovou sestrou…no nejen ona, ale take k tomu prispela, a ja jelikoz nemam zadnou silu vule…tak urcite bych ten chlebik bastila bez omezeni…
Ad ja a mamina sci fi: mne to nedoslo ani do ted', ze mam dve deti a ze jsem mamina!!!!
zatim je to vsechno nejak chaoticke a ja jak tady mam mamku, tak si zatim necitim plnou zodpovednost a moc me to jeste nedochazi
takze asi to trva kazdemu jinak, ja jsem „zabrzdena“
u me vsechno trva
Peti, tak konec koncu, co, ikdyby to byla voda, rodit uz kliiiidne muzes, ja jsem jak videla tvuj cerstvy pupek, tak se mi to tak nejak zdalo, ze uz je „hotovy“, oproti predchozi fotce.. ![]()
Tak co, Peťulo, jak to s Tebou vypadá? Máme tu porod v přímém přenosu? ![]()
No holky…já nevím…,..pořád to odtéká..........po troškách..... ![]()
Peti ty zrádkyně
, tak že by fakt? Taky bych si čichla, jestli je to moč, tak to poznáš. Taky radím vzít si vložku a popř. ji pak odevzdat v porodnici, oni to poznají podle Temešvaryho, jestli je to ono…