Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, jdu vás jen krátce pozdravit. Od neděle už jsme doma, ale bojujeme s kojením. Tomášek dvě noci proplakal hlady, budil se třeba po 10 minutách, dvakrát si cucnul a vysílením zase usnul… takže když pak přes den usnul, spala jsem taky.
Dneska tu byla laktační poradkyně, paní Fischerová. Je moc milá a hodně nám pomohla. Před chvílí jsme zvládli první kojení, kdy se pěkně přisál na víc než jen pár cucnutí. ![]()
Až se trochu dospím, zase se ukážu a aspoň prolítnu, co je tu nového a jestli ještě zbývají nějaká nenarozená dubňátka. ![]()
Ody, s tou kamarádkou je to teda síla. Chuděrka malá. Já se sice snažila jen 4 měsíce, ale stejně je to pro mě hrozné, každá takováhle zpráva..
Přeju jí hodně síly do dalšího snažení, a ať je to už opravdu do třetice všeho dobrého..
Titty, vítej doma
To vaše kojení bude v poho, jste šikovní ![]()
Elleno, já mám takový dítko, jako Petra
, nakrmit, do postýlky a buď usne nebo ne, ale neřve
Chodí mi sem návštěvy a každý říká, to je tak hodný dítě, ale aby mu to vydrželo..
No já doufám, že ano, protože je to naprostá pohoda ![]()
Amber A kdeže jste tak klidná dítka pořídili? Že bych to svoje zkusila reklamovat
Bane, nevyměnila bych ho ani za všechny poklady světa, i s tím jeho řvaním
A dokonce ho dneska musím pochválit, usnul v půl deváté večer a spal až do půl jedné.(to s ním zřejmě dělá koupání, pak vždycky spí déle). Nádherné čtyři hodiny!!! Je fakt, že než jsme pak v půl jedné nakojili, přebalili, usnuli, bylo půl druhé a vzbudil se pak v půl páté, ale opět krásné tři hodinky klidného spánku
No, a před chvílí jsme usnuli (doufám, že vydrží opět alespoň ty tři hodinky
).
Ody S tou kamarádkou je mi to líto. Copak se nedá zjistit, čím to je, že má takové problémky udržet prcka? Aby se toho příště dalo vyvarovat?
Dobré ráno,
Titty : vítej doma! Jak to zvládáš? A co martínek? To kojení se určitě vydaří, neboj ![]()
Angu : a nejsou ty Chicco vložky moc drahé? Mně ty DM taky trochu protékají. Mám to jak ty - zezačátku sprcha na několik metrů
A z druhého prsu mi tak teče, že musím u něj mít kelímek. Takhle si můžu nasbírat mlíko do zásoby bez odstříkávání ![]()
Dobré ranko …
No my dneska měli katastrofální noc, Jakub měl nějaký bolení, tak pořád kňoural, no síla … ![]()
Suvi Eli, to jméno Mates je fakt nějaký prokletý
náš Mates když byl mimino, tak byl tak uřvanej, že jsem myslela chvilkama že skočím z okna … to bylo strašný, i když si teď stěžuju jak je Jakub uřvanej, ale proti Matějovi, zlatý miminko … ![]()
Titty vítej zpět … určitě kojeníčko zvládnete …
Ahoj,
i u nás noc byla jen s jednou čtyřhodinovou pauzou a pak už po třech a ještě tlačila prďany a u toho vydává takové hekání,ona si spinká a mě to budí. ![]()
Koukám,že nám ty naše dubňátka dávají na frak s kojením,že by chtěly raději UM??? Žofie se mě předevčírem krásně vysypala na obličeji,vypadá jak puberták,to,co jsme černým čajem trošku zklidnily,se vyrašilo jinde,no,krása…
![]()
Titty-vítej doma!!!Kojení s Tomáškem určitě zvládnete,držim palce. ![]()
Nicky-fantastické obličeje dělá Rosalinka,nádherná!!!
![]()
Ody-kamarádky je mi moc líto.
S Žofie už sem tam nějaké áh vyjede,ale povídání,ještě zdaleka nee,občas se mi už zdá,že se na nás úmyslně usměje,ale myslím,že je ještě brzy,spíš je to jen nahodilá mimika.Ale hlavinku na bříšku zvedá docela hezky,jen samozřejmě nevydrží dlouho.Vůbec taky má ráda polohu na bříšku,v noci se často probudím a mám ji na sobě,když jí po kojení dám říhnout a zaspim a spíme tak do dalšího koja a to je úplně slastná(i já to mám ráda,jí mít tak blízko u sebe). ![]()
Brý ranko maminy ![]()
tak se zatím hlásím taky do klubu hodných dítek, malá je fakt zatím super, snad se to nepokazí. Spinkat šla v osm večer, první krmení ve tři a paki v osm ráno, teď si brouká v postýlce. Přes den spinká, jen kolem té páté je vzhůru a dožaduje se pozornosti, což je zas super, aspoň si jí užijem ![]()
Vložky do podprsenky mám taky chico, Alescho stojej cca 75,– a je jich 30. Pak jsou suer od Aventu, ale ty jsou hrozně drahý, já jsem jich dostala pár jako vzorky, tak si je užívám, ale už docházejí ![]()
Moc všem dík za pochvalu foteček
Ellen pokrovej hráč mi moc rozesmál
![]()
Tity vítejte doma, snad vám ta poradkyně pomohla, budu držet palečky ať se to rozjede. Co prcek na bráchu?
Jinak já tu teď bojuju sama, drahá polovička je na závodech v Brně, tam jsem si ještě neodvážila jet, vše by bylo v pohodě, jen se mi potrhal pes o plot, takže má antibiotika, musím tu ránu čistit a čubinka mi do toho začala hárat, takže vysvětlit mu, že má být v klidu je čím dál tím těžší
![]()
Stani kup si na tu vyrážku ten řepík, udělej odvar a tím jí to potírej, my jsme fakt měli druhý den skoro po vyrážce, potírala jsem každé přebalování, měla to na bříšku a obličeji
Tak jsme tu od DR. přibral za 2 dny 40g, takže dokrm zatím dávat nemusíme, jen ho mám víc křísit u kojení. No budeme se snažit! Snad nám to nakonec půjde.
Doufám!
Jak píšete o protékání těch prsních vložek, tak to já měla u dětí taky, používala jsem už tenkrát s Jarkem i s Vendy ty od Chicca, teĎ mi stačí ty z DM páč opravdu asi nemám zas tolik mléka, neteče mi to buĎ vůbec nebo jen trochu při kojení z jednoho, tak z druhého teče trochu. tak to jde.
No nic, jdu se najíst jež se drak vzbudí! ![]()
O řepíku jsem taky slyšela od ségry, že je dobrý i na pupík místo toho lihu! Synovci se vůbec nehojil tak jim jeden dr pordil řepík a do 3 dnů měli klid! ![]()
Ahojky maminky,
jdu vas zase v rychlosti pozdravit…meli jsme dneska probdelou noc…a ted' kluci breci na stridacku.........
To si ani nedokazau redstavit, ze mne protekaji prsni vlozky…ja asi mam jen par kapek…ja mam z DMka a cpu je do podprsenky jen tak, protoze jsem koupila 2 baleni…ale nic netece…
Stani, prosim te, vis presne, proc tvuj manzel vrele nedoporucuje to Slunicko? nas ta zenska uz nechutne otravuje…porad kontaktuje me, ikdyz jsem ji rekla, ze ja tomu nerozumim a ze o takovych vecich rozhoduje manzel…on jako zase rika, ze nejake pojisteni by to chtelo,ale take se nejak vaha…Tak pokud bys mohla napsat nazor tveho manzela…to bych byla vdecna ![]()
Evicka vcera psala: Az dnes mi dali i Honzika na pokj na zkousku, jak bude na tom s briskem, kdyz budem kojit a dokrmovat,chudak je bledoucky a ma 2170g a Martinek ten uz vypada jako mimco jak ma byt,ma 2500g,tak uvidime, bude se cekat,jak Honzik,musi pribirat,nesmi byt krmen pres sondicku,hlavne musi mit zdrave brisko.No a ja mam zjisteny syndrom karpalniho tunelu,tak jsem vyfasovala prasky.Tak porad neco,ruce brni hodne,tak nic moc, ale hlavne Honzik at' se z toho dostane,at' muzeme domu. Moc pozdravuju holky na emiminu,doufam,ze je take vse v poradku u vsech.
Co to je ten syndrom???chudak Evi..co ji jeste vsechno potka…ale je pravda, ted' je nejdulezitejsi aby Honzik byl v poradku, ale vypada, ze se bojuje.
Stanuško, taky by mě zajímal názor tvého manžela, pokud tomu rozumí, ráda si nechám poradit, protože to pojištění určitě chce …
Rosi my měli noc taky uplně na prd, a Jakub je dneska fakt protivnej, vůbec nemůže pořádně zabrat, je to síla …
Evičce pokud budeš psát, tak ji moc pozdravuj a že přeju hodně síly a ať jsou kluci co nejdřív fit, ať můžou dom …
Ty karpály jsou nepříjemný, je to v zápěstí tunely a ty se ucpávají, pak ruce brní a bolí … buď se pod narkozou čistí, nebo pomocí tabletek …
Mamka byla na tý operaci s obouma rukama, pak nebyla schopná se ani napít, tak chápu doktory že to chtějí rozehnat medikametozně, aby byla Evička schopná postarat se o klučíky …
Ahoj,
já pojištění taky vůbec nerozumím,ale drahý je obl. ředitel jedničky na našem trhu
,tak snad tomu trošku rozumí,teď je ale v práci,až večer přijde,donutim ho,aby k tomuto něco napsal,ju?
Nicky-díky-po tom černém čaji to taky ustupuje,já to zas tak nehrotim,vypadá sice děsně,ale evidentně jí to nesvědí a ani jinak neomezuje a já vím,že novorozenci mají takové problémy často.Zítra když tak zkusim zajít do lékárny,ale díky. ![]()
Myslím na Evičku a hlavně na jejího Honzíka a držim palce,ať hezky papá a přibírá. ![]()
Evicce pozdrav jsem vyridila ![]()
Miri, treba to bylo zmenou pocasi?ja uz nevim…radili pres noc a radi i ted'..jen doufam ze nezacne prset, abychom mohli na prochazku…treba tam pospinkaji.
Miriam Tak je to jméno Mates přeci jen „prokleté“ co se řevu týká
Možná by v knihách o výběru jmen měli uvádět i statistiku uřvanosti daného jména
Jinak Mates mi kňourá skoro pořád, ikdyž spí. Už si na to tak trochu zvykám a zvládnu u toho usnout, drahá polovička zvolila cestu špuntů do uší ![]()
aleesha Jak jsi psala o tom kelímku u druhého prsa během kojení - úplně jsem si vybavila, jak to vypadalo cca před týdnem u nás - při kojení Matesa mi začalo téct proudem z druhého prsa, tak jsem jen přiložila kelímek a vesele se plnil. Jenže potom, co Mates dojedl, mi stejně tak teklo i to první, takže jsem seděla nakloněná nad postelí, pod každým prsem kelímek a v rukou Matesa, aby si odříhnul… Vypadala jsem jak magor ![]()
Jinak vložky do podprsenky používám obyčejné Tesco. Měla jsem tommy tipee a avent, ale vzhledem k tomu, že jich spotřebuji někdy i dvacet denně, řádně by se to prodražilo. Nejlepší byli ty Tommy. Taky nejdražší ![]()
Stanuska Náš malej se taky občas usměje, měla jsem z toho mimoděřného úsměvu hroznou radost, ale kamarádka mi vzala vítr z plachet, když prohlásila, že to se tak jen tváří díky prdům
![]()
Nicky Dát spát dítě s tím, že v osm usne a vzbudí se na jídlo až ve tři ráno, tak tomu říkám v našem případě science fiction - hotový akta x
Ale není Rosálka ještě moc malá na tak dlouhou pauzu mezi jednotlivými baštami?
Jinak včera jsem vážila Matesa a přibral nám oproti porodní váze 400gr, ale po porodu 200 zhubnul, takže reálně nabral za 2,5 týdne 600gr, tak z toho mám radost. Tady žádné klasické poradny pro prcky nefungují, tak ani nevím, jak prospívá… Tak doufám, že takhle přibrat za necelé tři týdny je známkou prospívání ![]()
Evince přeju hodně síly, ať všechno s prckama překoná a brzy jsou všichni tři doma ve zdraví doma, ve svém…