Poradna duly
Jana Čurdová
Nicky…malá je úžasná ![]()
Paní od Sluníčka tady byla taky…ještě jsem se nerozhodla.....no jak je tady psáno..je to od 6ti týdnů,máme čas…
Tak jsem sama doma,táta si vzal dítko a jezdí venku.....tak relaxuju..........
Jinak takhle mi v postýlce usíná dopoledne a pak večer po koupání.....jinak ho mám v obýváku.....ale tam je taky hodný.......... ![]()
Ahoj,
jen krátce,koukám,jestli už i Mišpulín má Julinku u sebe,jdu sekat zahradu,zítra přijde kámoška z diskuze září 2006 na pokec s chlapečke,tak ať je hezky travka krátká.
Gabu-kytičku jsem čmajzla v porodnici,ale setřička mi říkala,že jí viděla prodávat v DM,jak na ní někde narazim ,koupim alespoň tři,protože všechny ostatní dětem ze začátku z pusiny padaly,ale tahle obr kytička nee,jen se brzy vydudá do obřích rozměrů.
![]()
Sluníčko-tak já tomu vůbec nerozumim,ale můj drahý se chytá za hlavu,že nee a ani náhodou,snad tomu rozumí,když je z oboru,tak to ještě zvažte. ![]()
Miri-vždyť jsem to říkala,že jakub není žádné titntíko,krásnou váhu má.Nutrilon mu zřejmě svědčí,Ema je na Nutrilonu dodnes,jak jí chutná. ![]()
Více zase večer,pááááá
Miri a dáváš od začátku ten Nutrilon z lahvičky???
Nicky malá je úžasná!
Holky pamatujete, jak jsem vám psala o té mé kamarádce co otěhotněla cca po 5 letech ................. tak je v nemocnici a zítra jí čeká potrat. Byla dnes V 8 týdnu na UTZ a plod je bez srdeční akce. Už podruhé! Za celých 5 a něco let byla dvakrát těhu a skončilo to stejně.
Tak jsem to zase ořvala! Chuinečka malá!
![]()
Stáni pravda Jakubovi Nutrilonek doopravdy chutná …
Ody kamarádky je mi moc líto, přeju moc síly!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jinak ten nutrilon jsem dávala hned z lahvičky…
Mám lahvičky Tommee Tippee a jsou super, mají skvělej dudák, simuluje to bradavku a to dítě to nemá tak snadný z té lahvinky …
A pak taky lahvičky od Aventu, ty jsou taky super …
Ody teda s tou kamarádkou to je smutný......... ženská co si neprožije dlouhodobé snažení o miminko si to nedovede představit a když je pak do toho ještě toto.....
je mi to upřímně líto
Ahojky, já to tady teda pěkně flinkám
Přitom je Samík takové hodné mimčo… I když dneska celé dopoledne (od 9 do 12) nespal a dožadoval se kojení po hodině
Normálně ho nakojím z obou prsou a spí tak ty 3 hoďky, teď vždycky vypil jen jedno a víc, že prý ne - to pak chce znovu za tu hodinu
Ale byli jsme venku v kočárku a to zabral nádherně, už spí od půl jedné - s jednou přestávkou na kojení a přebalení ![]()
Na sluníčko kvůli žloutence mi malého dávali i sestřičky v porodnici, jinak mi k tomu neříkal nikdo nic, zdá se mi, že odžluťuje, tak ho nedávám nijak…
Ody, hlavně klid, nenervuj se! Já vůbec nevím, jestli Samík přibírá, váhu nemáme, na kontrolu ve 14 dnech jdeme až 12.5. (což jsou teda spíš 3 týdny)
tak doufám, že nebudem pak překvapení ![]()
S tím spaním na bříšku je to přesně tak - mamka taky říkala, že dříc se dávalo jedině na bříško, teď zase jedině na zádech…
Já jsem začla dávat Samíka na bříško, když je vzhůru a včera jsem celkem čučela, že už tak sekundu udržel hlavičku
Ale klimbala mu teda a zobal statečně, ale asi mu to nevadilo ![]()
Moc moc gratuluju Lucince k Terezce!!! Tak přece jen dubňátko!
Terezka je strašně krásná!
Odsávačku jsem mohla otestovat ruční Medelu v porodce a byla v pohodě - nemůžu ovšem s ničím srovnat… Ale teklo to pěkně…
Já mám opačný problém, vždycky Samík potáhne, pak to začne valit, tak se pustí - gejzír stříká do dálky 10 cm, tak čekáme, než se to zpomalí, aby se tím nezalknul… ![]()
Gabu, ježiš, sežral tlačítka z klávesnice? Jakože úplně? Nebo jenom ztratil?
A už vyšly ven? ![]()
K očkování - mně řekli, že se do měsíce vytvoří vřídek, který se za 3-4 měsíce bude kontrolovat, o mokvání neříkali ničehož nic ![]()
Nicky, Rosálka je boží ![]()
Ody, kamarádky je mi líto, to musí být dost hrozné…
Jinak se divím, že si vaši prcci povídají pro sebe, Samík neříká nic
Snad to ještě přijde… Možná je jen nemluvný po tatínkovi…
Ale zato se umí počurat na zádech, nevěřila bych, že je to anatomicky možné - zvlášť když pindíka má normálně dolů
![]()
Ach jo, začíná mě bolet z boku jedno prso, snad to nic nebude… Budu to muset zkusit rozehnat v horké sprše… ![]()
Jo, používáte někdo vložky do podrpsenky Chicco? Já jsem z nich nadšená, DM se můžou jít bodnout ![]()
A konečně na sobě cítím projevy šestinedělí - objednala jsem drahému dárek k svátku a ukázalo se, že už to má… Já jsem několikrát řvala jak želva, jak jsem blbá a nemožná, že jsem mu chtěla udělat radost a určitě ji nemá, když už to má… No hrůůůza
Ale půjde to vyměnit, takže snad nakonec tu radost mít bude ![]()
No tak ptáčátko už chrupíkuje, tak snad do půlnoci bude klid …
Angu já mám taky ty vložky do podprdy Chicco a mám i ty z DM, vyhovují mi oboje, teda vyhovovaly …
Jakub taky nepovídá
teda pokud se mu nepodaří nějaký zvuk vydat a toho se sám lekne
je to telátko …
Jakub má na ramínku po očkování červený flíček, dneska na to doktorka mrkla, a prý dobrý …
He
náš taky nic neříká, jen když pláče a dostane svůj milovaný dudlík, tak pak spokojeně vykládá „eo eo eo eo“, je to strašně srandovní.
Dneska jsem ho po kojení nechala na prsou a spal tam asi hodinu a já se s mužem dívala na zprávy a hladila malýho po hlavě, to bylo tak příjemný. Teď si ho vzal mlj muž, ještě jsme nestihli vykoupat, tak za chvíli půjdem na to, to zas bude procedůra ![]()
Elleno, nic si z toho nedělej, však už jsem psala, že náš Mates taky vyžaduje pozornost a čučá jen chvíli bez pláče (s dudlíkem). Dnes čučel v lehátku, tom našem, co máme všechny
. To byl moc hodnej, že jsem stihla i něco udělat ![]()
Suvik Jak vidno, tak jméno Mates si nese symptomy jako neustálé dožadování se pozornosti a velmi hlasitých projevů
Lehátko pro prcka nemáme, nechávám ho položeného na gauči, opřeného o malý polštář, aby měl trochu výhled (ačkoliv s tím, co teď vidí, to ani není potřeba
Ale přemýšlím, že bych mu něco takového pořídila, protože jak leží jen na gauči, mám strach, že by se mohl odkulit a spadnout. Jinak náš Mates taky dudlíkuje, ale jen občas, někdy ho vztekle plive ven. Všemi opěvovanou kytičku tady neseženu, ale už si dávám dohromady seznam, co budu potřebovat poslat z ČR ![]()
Původně jsem měla v plánu v červnu dorazit do Prahy, ať si babička (moje máti) užije prcka dřív než v necelém půlroce na svatbě, ale asi to nedopadne
Drahá polovička si nechala v lednu změnit příjmení a teprve minulý týden si na ambasádě zažádal o nový pas. A prcka nám tu zaregistrují a vydají irský rodný list až když budeme mít pas s novým jménem, resp. otec. Mohla bych si sice prcka zaregistrovat jen na sebe, pak by neměl otce a při svatbě by si (budoucí) manžel musel osvojovat vlastní dítě
Prostě logika…
Takže z toho jsem taková skleslá, že se domů dostanu až za půl roku
A štve mě, že za to může polovička, protože kdyby si o ten pas zažádal už v lednu, mohl ho teď mít a už jsme mohli čekat jen na pas pro prcka ![]()
Tak jsem si postěžovala ![]()
Nicky hrozně jsme se nasmáli u fotek Tvé malé a přítel prohlásil, že je to neuvěřitelně kouzelný bubák
(myšleno v dobrém
). Myslela jsem si, že náš Mates se ksichtí, ale proti Rosálce má tvář pokrového hráče ![]()
Mně právě ty DM děsně protékájí… ![]()
U nás to vypadá na zajímavý večer / noc, Samík má zřejmě nějaký problém a je nespokojen ![]()
Angua U nás má Mates problém pořád
A následně máme problém my s ním
Přeju, ať se Samík umoudří a máte přeci jen klidnou noc, ať vám mám co závidět
Mě Mates usnul v půl deváté našeho času a zatím je klid, ale obávám se, že délka klidu se neuvěřitelně rychle řítí ke konci ![]()