duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5264
28.4.09 10:53

Lucinko, gratuluji k Terezce, ať ti roste do krásy a dělá samou radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
28.4.09 11:00

Tak jsem prcks nakrmila,dala do postýlky a spaní???Ani náhodou…keží a kouká..........tak uvidíme,jak dlouho to tam sám vydrží…už je tam půl hodiny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
28.4.09 11:37

Tak mi malej na chvilku spí.
Holky tak mi všichni radí zvýšit tvorbu mléka odstříkáváním po kojení.
Ovšem mě to teda ručně vůbec nejde, asi dělám něco špatně.
Chtělo by to asi tu odsávačku.

Miri - prosím tě o pár rad! Čím a jak dokrmuješ??? A kolik toho dáváš? Jak si zjistila kolik mu dát po nakojení. Prosím o radu, abych byla na to nějak připravená jestli mi zítra dr. nakáže dokrmovat. Děkuji!

Holky promiňte, vím že jsem s tím už protivná! Promiňte!!! :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
28.4.09 11:44

Ahojky,
gratulace Kačcekočce a Zuzulendě k holčinám a Titty k chlapíkovi a hlavně Lucince,že má konečně své zlatíčko u sebe.Hlavně ať se všem daří a jsou brzo doma.
Nás pustili v pátek a teprve včera v noci jsem byla schopná zpětně všechno dočíst.Adámek je celkem hodnej(zrovna se sluní za oknem) :D ,jen by se taky nejraděj pořád choval nebo mě spal na břiše,jakmile se položí do koše,oči dokořán a protestuje.A při oblíkání a přebalování řve jak tur,jakmile ho ofoukne vzduch je zlepřestane,až je zapnutý poslední knoflík :D .Jen za tím oknem vydrží nahatý i 3 hoďky.A očičko máme taky hnisavé.
Za jak dlouho po návratu z porod.jste šli ven s kočárem(i v takovém větru)?
Ody,nesmutni,nějaký základ od tebe malý dostal a když to nejde,tak se nedá nic dělat :( a z UM bude určitě přibývat jedna radost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
28.4.09 12:09

Ahoj,
nakonec jsem Žofii šoupla do babyvaku,nějak nedokázala zabrat a když už,tak se za chvilku vzbudila a od rána se dožadovala krmení už po dvou a půl hodinách a to se bojim,že by jí pak mohlo bolet bříško.

Ody-vůbec neobtěžuješ,od toho tady ty diskuze jsou,jak dokrmovat neporadim,nemám žádnou zkušenost,ale odsávačku jsem měla Avent ruční(dokonce jí někde mám zaštrachanou v krabicích v hostovském pokoji,které jsem nestačila vybalit :oops: :oops: ).A byla skvělá,já jsem nakonec všechno mlíko uskladněné v mražáku, vyhodila,měla jsem jí proto,že jsem se bála,že přijdu o mlíko,jak mi Ema spala celou noc,ale neměla to kdy vypít a navíc zarytě odmítala lahev.Takže za mě Avent je dobrá odsávačka,jen nevim,jestli není zbytečně drahá a jestli třeba stejně neposlouží nějaká levnější,tušim Medela je taky moc chválená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
28.4.09 12:57

Ahoj, maminky!! jen v rychlosti, nic nestiham!

LUCINKO!!!TAK KONECNE!!VELKA-VELIKANSKA GRATULACE! a tesim se na vypraveni o porodu:))

Holky, ja tady vsechny odrodime, to uz pak nebude takove vzruso:)

Odynko, co ctu?brecis kvuli kojeni......chudacku…o tom kolikj prikrmovat to ti rekne Dr, nemusis vymyslet sama, neboj.Ona jak mile ti mavne, ze mas prikrmovat, rekne i kolik.Nase dr. mi spocitava kolik ze mne vypijou kluci z toho, kolik vypiji Nutrilonu, takze neboj, oni to nejak umeji vypocitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
28.4.09 13:01

Stanuško. díky !!!! Já koukala na tu od Mamu, že má i regulaci sání, stojí cca 1200,– asi do ní půjdu. V nejhorším jí zase prodám. :(

Holky Lucinaka a Terezka poslali MMS , tak tady je máte!

Píšou, že jsou obě dost pomuchlaný a Lucinka nabírá síly! :D

http://rodina.cz/…ucxaxter.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
28.4.09 13:48

Jeeeeeeeeeeee,holkam to strasne moc slusi!!a Terezka je tak malicka,mnam sladka!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
28.4.09 13:51

Ahoj maminy,těhule,miminka

moc všem gratuluji k mimískům,čerstvě Lucince k Terezce!!

Nějak vás nestihám,sice sleduji,ale nestačím reagovat.

Měli jsme trošku problém s velkým úbytkem váhy,klesly jsme docela dost,takže bohužel musím dokrmovat,taky jsem to ořvala,ale nedá se nic dělat,mlíčka je málo.Tak Ody hlavu vzhůru,když mlíčko není,nedá se nic dělat.Je fakt,že se snažím odstříkávat,takže zatím mlíčko udržuji,ale nevím na jak dlouho.Zkus si pořídit tu odsávačku,víš,kolik odstříkáš a máš jistotu,že brouček vypil to,co má.....aspoň mě to tak vyhovuje,i když nic jinýho nedělám,než si morduji prsa.....

Tak se mějte hezky a opatrujte dětičky!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
28.4.09 14:15

Ahoj holky, všem gratuluji k novým přírůstkům - nestíhám dočítat.
Holky jsou pěkny rošťandy, když jsou venku v kočárku tak spí, když doma tak řvou. :( A Gabča je tak vyčůraná, že někdy řve a vůbec nic jiného nezabere, než že ji připlácnu k prsu a ona vesele u něj usne. To je děs. Já vím, že se to nemá - ale babo raď, když chceš mít klid a oni řvou jak tygři.
Holky jak je to s tím očkováním do ramene - když to nezačně mokvat - tak je to špatně, že jo? Já jsem si totiž včera uvědomila, že holky byly očkovaný před 14 dny a vůbec se jim tam nic neudělalo. :( To budou muset asi na přeočkování, že jo. Jen mě zaráží, že si toho Mudr nevšimla už minulý pondělí, když jsme byli na KO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
28.4.09 14:15

Nazdárek,

Lucinko, to je supeeeeer, veliká gratulace k Terezce, moc vám to sluší!!!

Bobi, já šla ven hned druhý den, a hned na dvě hodiny, musí si holka zvykat… Když se mi zdá, že fouká, tak hodím přes korbu plenu nebo deku, kterou připnu kolíčkama na prádlo, nebo u Fandíka jsem dávala i pláštěnku, ta neprofoukne určitě, ale to byl podzim, teď by se ti asi prcek trochu zapařil…

Nicky, tvoje malá je tak sladká v tom lehátku :wink:

Rosinko , to je sranda, jak narveš oba prcky do jednoho lehátka :lol: Co jinak, už je ti lépe na duši??? Určitě ano, když máš tak sladké bobíky!

Ody, neplakej, třeba se to ještě upraví, a když ne, nic se nezboří, jsi zkušená máma, tak to určitě zvládneš!!!

Peti , půl hodiny ti vydrží prcek v postýlce jen ležet a koukat??? Bez chování? 8O To je fakt zlatíčko, to bych tady potřebovala, ale to si můžu nechat jen zdát. Kačenka je jinak moc hodná, ale vydrží čučet tak pět, max. deset minut…

Angu, chudák Samík vypadá na té fotce opravdu dobitý, šmudla, hlavně, že to dobře dopadlo.

Aleesho , Dan se krásně směje, to už sám, nebo se ti to povedlo chytit náhodou???

Miri, ty máš doma pěkného zápasníka, to jsou tváře jako slabikáře :wink: Ještě mě napadlo, k těm problémům s kojením, nechceš zkusit tu laktační poradkyni??? Třeba máš jen blbou techniku, jako jsem měla já, a u jiné polohy při kojení se mi tenkrát zahojily i půlmetrové ragády… A už to nebolelo. Za to nic nedáš… :wink:

Stani , já krmím k večeru i po hodině, respektive průběžně celou hodinu až dvě, co je Káťa vzhůru, taky nedokáže zabrat na spaní do postýlky. Bolení břicha jsem nepozorovala, doporučuje se dodržet alespoň hodinový interval mezi kojením, tak si myslím, že dvě a půl hodiny jsou dost rozumný rozestup, ale chápu, že si nechceš Žofku zmlsat, aby si zvykla. :wink: U nás už je asi pozdě, v noci je to nejdelší doba, co Kačka vydrží bez dlabance :(

Ježiš, snad jsem na nic nezapomněla, hlavně pochválit něčí dítě, dočítala jsem to asi tři dny na etapy…

Jinak u nás doma řádí rýma, zatím ji má jen Fandík, ale je asi jen otázka hodin, kdy jí chytí i Kačka, pořád ji pusinkuje a objímá a nechápe, že ho odháním, tak už jsem to vzdala. Už tři dny chodí jen na nočník a je úplně bez nehody, dokonce se sám i svléká, tak nemusím lítat od kojení. Jsem nadšená, zvládnul to ze dne na den a úplně sám! Vím, že u dvouapůlletého dítěte by to už měla být samozřejmost, chodit na nočník, ale stejně jsem na něj pyšná. Asi to fakt chtělo čas a nechat to na něm, ale kdo to má vydržet, přebalovat tak veliký zadek??? :wink: Ale jinak má Fandík veliký průser, protože mi sežral (pardon za ten výraz, ale jinak to říct nejde) tři tlačítka z klávesnice na notebooku. Písmenko x a nějaká dvě tlačítka úplně dole, co nevím,k čemu jsou. Ale za to x dostal řádně na zadek… Jsemz něj dost vyšťavená a vážně uvažuju, že ho umístím někam do školky, alespoň na dopoledne, i když jsem ho chtěla ještě mít rok doma. Teda ráda bych ho umístila, otázka je, jestli mi ho někde vezmou, když je všude tak narváno… :(

Už raději končím, píšu to snad půl hodiny, tak ať se mi to nesmaže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
28.4.09 14:21

Ahoj Ibri, já mám pocit, že ten mokvající puchýřek se má objevit nejdříve za měsíc po očkování, ale nejsem si tím jistá. Kačka byla očkovaná před třemi týdny a taky ještě nic nemá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
28.4.09 14:47

Gabu: ten tvůj Fandík je číslo :lol: Baštit klávesnici, tos mě fakt pobavila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
28.4.09 14:48

Tak u nás doma taky řádí rýma…má jí tatínek a k malému se moc nepřibližuje…,a malej zatím dobrý........
Gabu…jojo leží a pak usne,ale taky ne pokaždé...............
spíš ho mám u sebe v obýváku,ale když potřebuju něco udělat,dám ho do postýlky po kojení a tam usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
28.4.09 14:49

Ahojky …

tak jsme byli v poradně Jakub má 4270g a 57cm, prospívá krásně a na bříšku je taky šikovný …

Ody - to vše jak přikrmovat ti řekne doktorka, já jsem nakojila a ještě tak 20 až 30 ml Nutrilonu, teď už se mi mlíko ztrácí uplně, ať malej saje nebo odsávám, takže už poběžíme jen na Nutrilonu a to by měl vypít tak těch 60 ml … Jinak tak odsavačka je super, já mám taky od Aventu, tu ruční, je výborná, vůbec to s ní nebolí, nebo vlastně nebolelo … Sice je dražší, ale nemůžu ji vynachválit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí