Poradna duly
Jana Čurdová
Péťo jj nakonec má dvě jména takže je to Rosalie Lukrecie, u Rosalie nešlo dlouhý e takže to má obě s krátkým ![]()
Ještě má trošku bělmo nažloutlý, ale fakt malinko
Staní že mrňatům gratuluju, fotky jsou super ![]()
Anguo taky pšíkáme, snad od příchodu z porodky, a zatím žádná rýma, ale nevím po dnešku, byli jsme celkem dlouho venku
Jinak mě žádný zvláštní režim nenařídili a myslím, že to dělej jak v těhu… prostě na co se cítíš, tělo si samo řekne
Dudlíka nám na:,–(ili už v porodnici, prostě mi jí jednou přivezli i s ním
a toještě takovýho toho velkýho, takže co mám ty malý a anatomický ona naprosto kategoricky fluše a dožaduje se velký komunistický kytičky
![]()
Lucinko zas budeš mít májový koťátko, to taky není špatný
![]()
Amber, aha, tak Samík si zatím do pusy nic necpe, semtam pěstičku, když je čas kojení, ale to mi přijde jako v rámci poznávání vlastního těla
Tak uvidím, jsem na něho zvědavá…
S tím kýcháním bych byla radši, aby to byly oteklé sliznice… Ještě jsem i vyčetla, že to můžou být zbytky mléka, když se mimčo zakuckává - což se Samíkovi děje… Tak uvidíme ![]()
Hlavně, aby to nebyla nějaká alergie, třeba pylová, nám teď pod oknama všecko kvete… Nebo nějaká zviřecí… ![]()
U nás je naplánované nějaké opékání, tak jsem na to zvědavá - jestli se tam bude dát být…
Luci, květen je náhodou super měsíc, já mám taky narozky v květnu
To ti asi moc nepomůže, co?
Náhodou, kdyby se narodila třeba 1.5., tak může pak v pohodě dělat narozeninové bečky a opékačky, protože bude na její narozky vždycky volno
![]()
Nicky, tak to by mě naštvalo, já mám taky takové ty „anatomické“, krásné… Naštěstí u nás v porodce dudlíky nedávají - fintí se 10 zá:,–(ami pro úspěšné kojení, Baby Friendly Hospital a tak vůbec
![]()
Angu…tak Matyášek kýchá snad od 1.dne…a rýma žádná.....
Nicky…takže taky 2 jména ![]()
Tak čajík dnes už byl…cucnul si venku a zase usnul
a píší,že dávka odpovídá jedné lžičce,tak tam měl jednu a pil to ![]()
A dudlík???v porodnici musel spinkat na té lampě a tam se mu nelíbilo,tak dostal dudlíka…a hlavně-začal si cucat prsty,tak taky pro to.
Jo holky, já jsem někdy v takovým stavu, že si snad myslím, že se mi ani nikdy nenarodí, je to jak na houpačce
![]()
Mě nevadí měsíc květen,ale to čekání je úmorný, nebo se nám narodí malá čarodejnice
![]()
Angu ta fotka u toho prsa mě vyděsila, chouďánek malej, hned při příchodu na svět ho tak zrasujou, no hlavně, že je v pořádku, brouček…
Ahoj,
dudlík-máme z porodnice,všechny děti milovali ale jen ten komunistický -kytičku,jiný plivaly a je to skvělý pomocník na uklidnění.
čaj-nedávám a děti,když jsem v návalu,že ho zkusím většinou nechtěly,ale kojené dítka prý čajík nepotřebují.
žloutenka-máme,žofieje žluťas,občas jí šoupnu na sluníčko,ale odbýváme to,pořád někde lítáme akdyž spinká,tak většinou v postýlce zabalená.ale papá hezky a i hezky přibývá a zdá se mi,že jí žlutost ustupuje.
Zkoukla jsem fotky na rodině.Všechna mimča krásný, rosinčiny kluci jsou už větší-skvělý, Aleshin Daník mě překvapil jak se už krásně směje,to Žofina pořád jen takový úškleb,který vypadá,že se směje,ale úmyslně ještě ani náhodou,Alesho,Daník mě nadchl je rozkošný! Anguo ,malý je roztomilý,modřiny mu určitě brzy zmizí.
miri-vůbec neotravuješ s kojením,úplně tě chápu,při té masáži propagace kojení,spoustu mamin,které z nějakého důvodu nekojí,se často stávají uzlíčky nervů.Viz moje kamarádka bývalá kolegyně,ta z toho,že její druhá holčička se nechce kojit je skoro na práškách,je mi jí líto,nervuje se úplně zbytečně.
take jsem prozkoumala rodinu. Teda! Miri, maly je obrik! mame stejne lehatko, kluci se tam ztrati a vejdou se tam ve dvou…viz foto na rodine ![]()
Angu, Samik, chudacek maly, jak mu zdevastovali oblicejik........a uz je to lepsi?
Luci, no můžu říct, že jak jsem viděla ty kleště, tak jsem tlačila jak o život, prý jsem byla úplně modrá a lezly mi oči z důlků (když jsem je párkrát na vteřinku otevřela)
Pak mi v i obličeji naskákaly takové mini modřinky - jak pihy… Taky jsem říkala, jak je to hrozné, že musí zažívat takové hrůzy, sotva se narodí… Ale neboj, malá půjde určitě ukázkově ![]()
Modřinka už je lepší, už to má takové jak kdyby víc oležené nebo tak… Musím hodit nějakou aktuální fotečku
Jinak my se už odžluťujem, zdá se mi, že se mu to dost zlepšilo… Zajímalo by mě, jak dlouho to bude trvat, než z něho bude regulérní běloch ![]()
Taky mě dostal Daneček od Aleeshi, jak se směje, to je prostě boží ![]()
Tak jsem si vás pročetla, abych zase všechno pěkně zapoměla! Jsem šikovná!
![]()
Ovšem na fota jsem koukla! Holky ty naše dubňátka jsou krááááásné!
Fakt nádherná miminka!
Rosi - kluci parádní, dostali mě jak jsou tam v tom lehátku spolu! Super!
Angu - tak Samík mě rozbrečel, chudáčínek maličkatý. Tu modřinku. No fakt jsem moc plakala! Peťko posílá pohlazení a rockový pozdrav!
![]()
Stanuš - teda tovje dětičky jsou šikovné!!! Že gratulujem k tak skvělým výsledkům!
Co se týče čajíčku - mám ten feniklový, ale zatím jsem ho nepoužila čekám asi na léto až bude vedro a bude potřebovat malý víc tekutin. I když mlíko stačí, tak vím, že obě moje první letní děti, pak sosali od rána do večera. ![]()
MY máme zítra náročný den, porové budeme ráno vstávat s dětmi a povedeme je do školy a školky, pak na krev k upírům, kvůli žloutence, a pak k dr. na převážení!
I když nám žloutenka viditelně opadla, páč důsledně sluníme, tak chce dr. přetestování.
HOLKY , hlavně nám držte palečky ať máme nějaký lepší váhový přírůstek!!! Už i kakáme každý den tak snad už toho mlíčka do sebe dostává víc, když už není tolik spavý z té žloutenky!
Vložila jsem taky pár nových foteček s tátou, a dětmi. ![]()
Tak já holky na RAJČE dala taky nové fotky…
matyášek do 3.týdne ![]()
Ahojky,
tak se jdu ještě rychle ukázat 2v1, zítra v půl 8 ráno nastupuju k Apolináři na císaře, pokud nebudou mít nic akutního, tak doufám, že kolem 10-11 bude Julie na světě.
Mám číslo na Titty, tak jí písnu a ona vám to snad hodí, dnes mi psala, že je dneska pustili domů, tak se asi brzy ukáže.
Tak se mějte krásně a hlavně pro Lucinku, přeji abys měla princeznu taky brzy u sebe a hlavně vše šlo hladce!
Mispulin…tak at je vše OK ![]()
jooo ty stejný lehátka pro dubnátka
Ody…hrzky si tam hoví ![]()
Ody, tak to jsem nechtěla, abysme tě rozbrečeli!
Vypadá to ale dost děsivě, to je fakt… Zas lepší, než kdyby se třeba nějak přidusil bez těch kleští, takhle měl Apgar 9-9-9, takže nádhera
I Samík posílá rockový pozdrav!
![]()
Lehátko už jsme taky testovali, celkem se mu tam líbilo… Jen škoda, že ještě háže bobek na tu hrazdičku - ale to snad brzo přijde…
Jak se dívám na Peťka - nevím estli Samíka málo neoblékám
Nosí doma většinou bodýčko s dlouhým a na to overálek a ponožky… Ale zas je dost často zabalený v zavinovačce nebo v lehátku přikrytý dekou…
Mispulin, tak držím palce, ať jde všecko hladce! ![]()
Já jsem mimo, Titty zřejmě na těch devíti stranách, co jsem ještě nedočetla stačila porodit, co?
Musím si dohledat, jak se bráška nakonec jmenuje! ![]()