duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
24.4.09 18:35

Holky, moc děkuju, že jste mi tak skvěle fandily, určitě to pomohlo! Teď se dívám, že Amber ani nechtěla reprodukovat celou sms a já to napíšu tak na plnou hubu - no snad z toho někoho neklepne :roll: A velké díky za gratulace!!!

Abych nezapomněla, gratuluju všem miminkům, co se narodily, když jsem byla mimo!!!

JO, jinak jsem zhubla 7 kg, takže ještě 10 (potažmo 20 :lol:). Tak snad to časem nějak poleze dolů…

Jé, kojení… Ja čtu, tak řešíte nedostatek mléka… Já bych zase mohl kojit půl porodnice, hrůza… 8O Musím před kojením odstříkávat, protože jak je to plné, tak se Samík buď nemůže chytit nebo mu to tak teče, že to nestíhá polykat a zakuckává se :roll: Takže nám stačí z jednoho prsa bohatě. A celkem musím říct, že to docela bolí, hlavně jak se přisává. To je vždycky „taaak, hekzy se přicucni, bezvaaa - AAAAAAaaaaa“ :roll: :lol: Asi to mám hodně popraskané nebo co - ale mažu statečně… Musím mrknout i na ten odkaz od Titty…

Ody, obdivuju, žes u porodu skoro nekřičela, já jsem řvala jak tur od té doby, co mi dali ten oxytocin. Ze začátku mi to bylo blbé, pak už mi to bylo úplně jedno :roll: :lol:
I jsem si říkala, že se dost divím, že má někdo ještě náladu si u porodu vymýšlet nějaké kojotiny - když to jelo, tak jsem to hlavně chtěla mít brzy za sebou a když se Samík vylodil, tak jsem byla tak vyhukaná z těch kleští, že jsem hlavně chtěla, aby byl v pořádku a po nějakém pokládání na břicho jsem ani nevzdechla…

Jinak my jsme v kyblíku koupali včera a nic moc… nějak Samík nečetl asi návod, že se má dole zapřít nožkama, tak tam děsně blomcal, hlava mu padala, o nějakém důkladné mytí se nedalo vůbec mluvit… Tak jsme zakoupili ještě lehátko do vaničky a zkusíme to nějak prostřídat - nebo až bude líp držet hlavičku, tak si to bude určitě užívat - zklidnil se tam super, to zase jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.4.09 18:40

Luci, určitě hodím, musím se podívat, co tam drahý vlastně nafotil :lol: Ale mimčo za to stojí, to v každém případě!!!

Tygři - na tuberkulózu ho očkovali v porodnici a do měsíce se má vytvořit vřídek jako reakce (já bych to zapomněla, znám se! :lol:) a za 3 měsíce od očkování kontrola toho vřídku na plicním. Nefrologie bude něco s čuráním - Samík byl nějak míň zavodněný, tak se jim zdálo na ledvinách, když mu dělali sono, že by to mělo být ke kontrole. Tak snad bude vše OK, já nevím, mě všecko tak děsí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
24.4.09 19:34

AHoj maminky! skoro vas nestiham, uz jako driv rano nezapinam pocitac, nebezi mi cely den, jen vecer, jak prijde manzel.....
dneska zase byl horror.......zacalo se v 2.30 v noci a pokracovalo to do 13 h, nez jsme sli na prochazku…po prochazce jsme se najedli a zase to same…proste jak pise Ellena, rev je furt, prestavka jen na kojeni a obcas se zadari nervat venku. Ja jsem cetla,ze to muze byt tim, ze dite je unavene a nemuze usnout a pak breci a breci…Pry cim vic dite spi pres den, tim vic a klidneji spi v noci,ze pry to neni logicky, ale biologicky…hm…a myslim, ze to je nas pripad…protoze je videt, ze chteji spinkat, maji ospale oci, ale z nejakeho duvodu (asi prdy) usnout nemuzou......a pak je proste rev…no asi odhalila jsem pricinu, ale moc mi to nepomohlo......stejne bnevim, co s tim.

Angu, vitam te zpatky, uz nam tady bylo smutno :)))teda…porod je sila…vytrpela jsi hodne…ale hlavne, ze uz je to za tebou a Samik je v poradku.

Miri, ja jsem take chtela strasne kojit…ale proste nemam tolik mlika…navic pro dva…tak se proste nestresuju…navic mi to i vyhovuje, v noci, nebo jinde muze nakojit kdokolov jiny. Ale k prsu porad prikladam, ale teda jen v klobouckach…protoze Danik je takovy pacholek on saje, a pak se zastavi a jako by zakousne tu bradavku…bolest jako svina i pres kloboucek, nechci ani pomyslet na to jak by to bylo bez nej.Jeste ze nema zoubky…zatim…

U Nanny myslim, ze se zacina alarmovat, jak dite nedycha 20 sekund…to jsem odnekud slysela, mozna to neni pravda.

Elleno, mne decka take za spani jako by oteviraji oci a koukaji do stropu, ale tak divne…tak asi je to v poradku, o tom oni asi ani nevedi..

Jo, Angu, take moji kluci v kybliku nemaji slozene nozicky, oni jako by se snazi vstat v nem…musime ponorovat nasilim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
24.4.09 19:35

ja tak strasne zavidim klidna miminka.............to si nedokazu predstavit......... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
24.4.09 20:05

Rosi…já si to vůbec nedovedu představit…a ještě 2krát-musíš být unavená…
Já ted nakojila,malej si krknul a ted tady leží a kouká............
a za chvíli ho dám do postýlky a je na 3 hodiny klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
24.4.09 20:16

Angu vítej zpět, tvůj porod teda musel být zážitek, neboj druhý z tebe vypadne bez problémů … :wink:

Jinak Péti bepanthenem jsem mazala a mažu jak vzteklá a pdr …
kloboučky používám, ale je to houby platný, když prostě mám na prd prsa tak s tím nic nenadělám … :roll:
No ale pořád kojím,sice u toho brečím a kroutím prsty u nohou, ale kojím, teď jsem mu dala na noc, tak jsem zvědavá jak dlouho vydrží … :?:

Luci já jsem přenášela 7 dní … a bylo to na budku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
24.4.09 20:19

Rosinečko, ty tvý kluci ti dávají čočku, chuďátko … ale neboj nebode to trvat věčně …

Péti taky mám klid, malej už chrupe v pelíšku, tak snad do půlnoci vydrží …

Jo holky chci se ještě zeptat na ty kyčle vás objednával obvodní nebo už v porodce??? My ještě nejsme nikam objednaní a naše dz o tom ještě nemluvila, nechci něco zanedbat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
24.4.09 20:20

Miri..tak uvidíš …ale nebudeš kojit,svět se nezboří a miminko bude spokojené i tak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.4.09 20:31

Rosi, no fakt to máš horory, to já si vůbec nedokážu představit - a ještě dvojmo :roll: Už takto jsem unavená z toho, že nemůžu spát v kuse celou noc a ráno do devíti :lol:

Miri, přesně, s kojením uvidíš, ale kdyžtak se svět nezboří… Myslím, že je lepší, když budete oba v pohodě na UM než oba na nervy na MM… :wink:

Jinak na všecko nás objednávali už v porodce, doktorka tam byla super, i mi napsala všecko na lísteček, co je potřeba a kam půjdem, protože jsem z toho byla vykulená, že to zapomenu. Oni tam vůbec byli všichni strašně super, jak dětské sestřičky, tak ty ženské, byla jsem hooodně mile překvapená - fakt jsme byli hrozně moc spokojení…

Já mám teď prcka u tatínka, užívají si pohodu u hokeje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
24.4.09 20:34

Ahoj,

Anguo-vítej doma!porod sis opravdu užila,ale hlavně,že je malej i ty v pořádku.

luci-vydržaj,už to nemůže dlouho trvat abudeš mít svoje zlatíčko v náručí. :wink:

Petro-tak to máš opravdu zlatý dítě.Ema sice spala celou noc od narození a vstávali jsme mnohdy až kolem jedenácté dopolední,ale přes den chtěla,aby se jí věnovalo a Žofie už taky nechce být přes den sama,plus v noci chce jíst nejméně po čtyřech hodinách,vyjímečně po pěti a půl.Ale vcelku to taky jde,nestěžuju si,může být hůř. :wink:

Miriam-hlavně,že je Jakub spokojený mimčo,je přeci úplně jedno jestli pije z prsa nebo z flašky,dneska jsou už ta mlíka supr kvalitní,jen asi ta příprava,ale za chvilku jí budeš mít zmáklou a nebudeš ani vědět,že děláš něco navíc. :wink: Jestli mi zůstane kvalitní mlíko,déle jak půl roku se stejně nechystám kojit,já zase na tom tolik nelpím a dokonce mi to potom,když už tak nějak mimča vnímají svět kolem sebe není příjemné,že mi prsa ocucávají.

Rosinko-jj,dvojčátka to musí být asi fakt šrumec.Vím,že bys po mě asi chtěla něco hodit za takovou radu,ale nedá mi to,snaž se být co nejvíce v psychické pohodě,oni ty mrňata každou nervozitu vycítí a o to více pak brečí a taky to spaní je pravda,čím více se spí přes den,tím lépe spí v noci.Žofie se často navečer taky přetáhne,chce koukat a pak už neví,jak by zabrala a to si pak i popláče.

Jinak kapičky dávám jen tu jednu kapku Vigantolu,na kyčle nás pošle obvodní s žádankou,až budeme mít správně rodné číslo-asi příští týden a na TBC chodí z plicního pozvánka,čím je reakce bouřlivější na ramínku tím lepší a nemusí se přeočkovávat,když tam není žádná reakce,přeočkovává se. :wink: To se dá zvládnou i bez kalendáře. :lol: :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
24.4.09 20:35

Miri,nás viděl ortoped už v porodce a hned si nás objednal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5264
24.4.09 20:39

Obvodní nás neposlala a žádanku nemám - kdybych jí sama nezavolala tak nikam nejdem a o tom tbc mi taky nikdo neřekl :twisted: ještě, že vás mám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
24.4.09 20:57

Stáni dík … taky jsem nechtěla kojit moc dlouho, ale to šestinedělí jsem mohla, už to řešit nebudu, buď to půjde nebo ne … a ty umělý mlíka jsou fakt kvalitní, tak asi je jedno jestli to nebo to …

No Jakub zatím nějak moc velkou reakci na TBC nemá, tak snad mu to ještě vyraší …

Kyčle si pohlídám snad sama, jsem přeci ortopedická sestra … :D

Tygří a oni malýho neočkovali v porodce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
24.4.09 20:58

Ahoj holky, tak koukám, že zase samé novoty, o kterých nevím, stejně jako Tygřík. To je fakt k pos.. O té tuberkuloze nevím nic, na kyčle nás poslala dětská doktorka, ale nevím, jestli bylo něco v porodnici, to mi nic neřekli. Přesně, ještě že vás máme.. Musím se na to zeptat.

Miri, nic si z toho nedělej, dřív nebo později v tom nebudeš sama.. Já sice kojím přes kloboučky, ale taky to někdy bolí jako prase a mlíko nevím, nevím, ale moc ho taky není, nebo spíš jak kdy. Tak co, spousta dětí dneska vyrůstá na nutrilonu.

Musím jít, vyhánějí mě od PC, Angu, vítej doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.4.09 21:22

Stani, to je supr, že to máte tak zorganizované, na mě to všecko vybalili v porodnici, tak mi z toho šla hlava kolem :lol: Já normálně sama se sebou po doktorech moc nechodím, tak mi to přijde takový záhul… A právě nevím, jestli by mi obvodní něco připomněla, tak pro jistotu zapisuju každou kravinu :lol: Já jak se znám, tak bych byla schopná zapomenout, že se měl Samíkovi nějaký vřídek vytvořit :roll: :lol: :lol: :lol:

A kyčle nám taky kontrolovali už v porodnici - přišel doktor až na pokoj za náma, pocvičil nožkama, řekl „v pořádku“ a šel :lol: A pak nás objednali…

Stejně je to ale drsné, že třeba vůbec nevíte, že mimčo očkovali… My jsme dostali očkovací průkaz, zdravotní průkaz a dokonce i zubní průkaz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí