Poradna duly
Jana Čurdová
No Peti, v porodnici nám vysvětlovali, že ta děloha je vlastně otevřená operační rána, takže v šestinedělí by vana být neměla, jen sprchovat, ale já co už nekrvácím, tak si taky říkám, že bych skočila do vany.. Takže nevím no..
Jinak hlásím, že mi včera na účet dorazila mateřská za únor!!! Jupííí, asi otevřu šampiko, jsem si už myslela, že na mě zapomněli ![]()
Peťul - já bych se asi ještě nekoupala, taky mě to láká, ale hrozí že se dostane něco infekčního ze spodu do prsou, či co. Tvrdila nám to PA v porodnici.
Já asi vydržím celý šestinedělí...........snad!
Je to těžké!
Aha..tak já taky už nekrvácím…ale raději teda vydržím......
A já teda peníze za únor ještě nemám ![]()
Ahoj,
Tygříku-dokonalá fotka a nádherná spermijka!!!!
![]()
Usínání-u nás je to složitější,je tu dost rušnu,hlavně díky Emince a tak usínání v postýlce fungovalo jen v porodnici,te´d jí musim pomoct zabrat i přes hluk,kterej doma máme.
Koupání v šestinedělí bohužel NE,přesně z důvodů,že děloha je otevřená a tudíš náchylná k infekci,proto i sex NE.Ale taky se na rochnění ve vaně strašně těšim,dám si levanduli od vody a budu relaxovat v teplé vodě.
Lucinko-to vypadá velmi nadějně,držim palce,ať se z poslíků vyvrbí správné vypuzovací kontrakce. ![]()
Starší sourozenci- tak s Eminou to docela mává,byla středem celé naší rodiny a teď se s tím musí vyrovnat,taky na ní dost často ječim a i k plácnutí dojde,nedá se nic dělat,moje nervy a její svérázné si prosazování své a absolutní ignorace nějakých mých příkazů a je oheň na střeše.Ale někdy je zase milionová a správná starší sestra.
![]()
Tak se mi právě spustil monitor dechu, stačilo jedno pípnutí, já vyskočila jako šíp a vrhla jsem se na něj, zatřásla jsem s ním, on se leknul a dobrý. Mě je špatně a doufám, že to byl jenom planý poplach. Vůbec nevím, co v takovém případě dělat, kromě volání na 112.. Fuj.. Doufám, že to bylo poprvé a naposled.. Jsem samozřejmě sama doma a docela se klepu ![]()
Amber..nekecej.ježiš toho se já strašně bojím…taky nevím,co bych dělala,ale asi jako ty…zaklepala bych s ním.......
ani se nedivím,že jsi ted rozhozená…
No jo, spustil se.. Přítel mě na dálku uklidňuje, že to byl určitě planý poplach, ale já si to nemyslím, já nevím, je to na nejvyšší citlivost.. No ale snad už se to nestane. A jsem fakt ráda, že ten monitor mám. Bojím se jít i do koupelny, počkám, až dorazí mamka.. Jsme teď u ní na 3 dny.. Já z toho mám taky hrůzu, neumím si představit, že bych o malého přišla
Jsem ho pak chovala, pusinkovala a brečela.. no hormony zase útočí..
Já jsem četla, co dělat v takovém případě na stránkách mého doktora - http://www.gynekologie-porodnictvi.cz/sc-38-sids#c868, ale upřímně si neumím představit, jak dávám masáž nebo umělé dýchání tak malému tvorečku. Asi bych se nezmohla fakt na nic jiného než volání sanitky.. A panikařila bych jako blázen.
AHoj maminky,
ja jsem dneska mela zase den hruzy…kluci pres den skoro vubec nespi, krouti se..breci..je ticho, jen kdyz kojim, a maji v pusince prso nebo dudlik…venku prselo…tak prochazka byla jen asi hodinova…to na ni byla mamka…a ja jsem lestila byt, protoze uz byl vsude prach…vyrizena jsem totalne…cely vecer jsem zase probrecela…takze, Ibri se pta, jak to zvladam…asi nezvladam…
A teda klobouk dolu, ze kojis holky skoro bez prikrmu…ja myslela,ze u dvojcatek to vubec nejde.Sikulka…Homeopatika na podporu kojeni jsem mela stejne, jak psala Ody,a myslim, ze fungovaly, mlicka jsem mela vic nez v porodnici, ale stejne nestaci klukum.
Amber, no dokazu si predstavit, jaka to byla hruza ten alarm. Nam uz se spustel xkrat…na zacatku jsem se tak desila…a pak jsme prisli na to, ze to dela jen u Vladika, a ten ma matraci kokos-molitan, Danik ma molitan.No a pry u tech tvrdych se to tak stava, jedna znama radila dat na rost posteli nejakou desticku.Nebo take se spousti, kdyz kluci „cestuji“ po postylce a vylozene z te nanny podlozky nekam odplazi.Ale ten alarm je hodne na nervy teda…hruza…ja si take nedokazu predstavit, co bych delala…uff…radeji nechci na to ani myslet.
Ahoj maminy, tak jsem dočetla, jak válčíte a tiše yávidím, jaká máte klidná a spavá dítka - netýká se rosinky, kterou upřímně lituji a vím, co to je, když (mě teda jen jeden, ale stačí to bohatě) prcek řve a řve a je zticha jen s prsem v tlamičce nebo s dudlíkem.
Lucince moc držím palečky, ať má ten svůj poklad co nejdřív u sebe a už se těším, jak tu bude řešit stejné problémy jako my ![]()
Jinak včera jsem vyzkoušela při koupání olivový olej - normální na vaření, cca lžíce, a dneska se prcek loupe mnohem mnohem méně. U vás asi zabírá ta modrá indulona, ale kde já bych ji tu sehnala ![]()
Jak jste psaly o těch hlídacích podložkách - tak já ji nemám a jsem jen ráda, protože s tím, jak mám napnuté nervy ze všeho okolo, bych při prvním poplachu asi musela oživovat nejdřív sebe samotnou
Jinak prcka kontroluju když je podezřele zticha. Což, pravda, není často… Sotva ho dám od prsu, spustí jekot… Ale masáž srdce jsem si už studovala… Pro všechny případy, které doufám, že nenastanou…!
tygříku ta Tvoje spermie je naprosto kouzelná… Hlavně jak krásně spinká!! Náš Mates se při spaní strašně mračí. Ostatně, on se mračí skoro pořád…
Teď začal dělat takovou divnou věc - když spí, otvírá chvílemi oči, protočí je v sloup a každé mu ujede jiným směrem pod opět se zavírající víčka… Doufám, že to není příznak nějaké vývojové vady ![]()
Mateřská mi taky ještě nedorazila, ale už mi přišel papír, že mi ji alespoň vyměřili - na 230eu týdně. Možná to ještě změní podle toho, kolik jsem vydělávala v čr, tak uvidím. Stejně je horní hranice 280eu, tak to už není takový rozdíl.
Vy jste už holčiny přestaly krvácet? Já se ještě pořád čistím
Už jen slaboučce, ale pořád
No, doufám, že to už brzy skončí. Při menstruaci jsem vždy používala tampony a teď už druhý týden trpím nepohodlím mateřských vložek ![]()
S vařením to taky nepřeháním - předevčírem jsem zmákla segedín, ale knedlíky už ne, tak to milej baští s pečivem ještě dnes ![]()
Dotaz na maminky břečících miminek - necháváte jen někdy „vyřvat“ nebo trpělivě nosíte do uspání…?
A jinak blahopřeji ke všem narozeeným miminkům!! ![]()
Amber teda to musí být infarktová situace, to jsem zvědavá na sebe a jsem ráda, že jsme si nanny půjčily, aspoň budu trošku klidnější, třeba se jen malej zapoměl lehce nadechnout, ono je to prý hodně citlivé, tak ať už se to NIKDY neopakuje ![]()
Ellen a nešlo by si nechat poslat indulonu od někoho z ČR? Já jí tedy mám doma normálně a řešila jsem s ní suchý místa na bradě v těhu a jediný, co mi pomohla bylo právě ona, je nezaplacení a stojí pár korun…
Jinak holky obdivuju, Rosi, Ellen to musí být strašný, že vám miminka pořád takhle brečí a člověk neví, co jim vlastně chybí a proč tak vyvádějí.. Tak hodně sil a snad se už kluci brzy umoudří a nebudou trápit svoje maminky ![]()
Tak si tak říkám, že mám vlastně ještě pohodičku, můžu si dělat co chci, vstávat kdy chci a zatím se nemusím na nikoho ohlížet… no ale už bych tak měnila
nemyslete si…
U mě se pořád nic neděje, sem tam poslíček, zátka nebo něco takovýho už ze mě neodchází, takže normálka… akorát mě trápí zácpa a už jsem z toho hotová, zaručený recepty na který jsem byla zvyklá a vždy pomohly, tak nepomáhají
už ani 4.den neberu železo a stejně nic… nemáte vy nějaký zaručený tip, projímadlo asi nemůžu, že?
Včera jsem četla článek v betynce přesně o tom přenášení, píšou tam nemyslet a nehlídat kalendář a chovat se stejně jako předtím, tak se to snažím vyhodit z hlavy a dneska jsem se jakž takž vyspala, pořád se nekontroluju a máme dokonce i plány na víkend, co mi taky jinýho zbývá, z toho čekání bych se za chvíli zbláznila ![]()
Jo a ještě, že tím jak na to myslím a stresuju se, tak to vlastně bojkotuju a ona na just nepůjde.. a je to asi pravda, psychika dělá hodně… ![]()
Holky přeju vám krásný den, pokud možno bez problémů a brečení, dneska máte krásně, tak můžete vyrazit drandit s kočárkama
![]()
Dobré ráno,
Amber: Daneček tu vyrážku má pořád
Mažu bepanthenem, svým mlíkem, občas nechám sluníčko, ale moc lepší to zatím není.
ten monitor tě musel vyděsit
, ale snad to byl je planý poplach.
Elleno: oči v sloup ve spaní jsou normální
Děláme to prý všichni ![]()
Já v noci taky občas nevím, co dělám. Tuhle jsem úplně zapomněla, kdy jsem kojila, a myslela jsem, že prcek spal v kuse 6 hodin. Pak mi teprv došlo, že už jsem jednou vstávala ![]()
Jdu nás vypravit ven, než mi děti zboří dům ![]()
Dobré ráno,
veliká gratulace Zuzu a Titty k narození Ellinky a Tomáška!!!!
Víc nestíhám, jsem totálně nevyspalá, ale přitom při smyslech, což mě samotnou překvapuje. No, u Fandíka jsem z totálního vyčerpání organismu dostala po dvou měsících od porodu pásový opar na zádech, tak čekám, co mě potká tentokrát…
Jo, manžel mi objednal sušičku, tak KONEČNĚ nebudu muset žehlit, tak mám strašnou radost, bude méně práce.
Jinak všem, co jim pláčou miminka, držím palce, ale brzo bude opravdu lépe, někdo se holt s příchodem na svět vyrovnává hůře, v děloze to přeci muselo být děsně prima. Fanda byl taky první tři měsíce plačtivý, ale opravdu to přejde.
Vzbudila se ta moje opička, tak musím jít. Papa.
Ahoj,
dneska mě malé treperendy nechaly spát do osmi-jupíííí.
Žofinka v noci papá po čtyřech hodinách,to jde.Teď si nahoře spinká a Ema snídá a kouká na Flinstounovi,tak mám klídek,já nacpu ještě pračku,myčku jsem už stihla,jen zuby ještě nemám vyčištěné,vysprchování jsem naštětsí stihla.
No,je to někdy opravdu boj si dojít i jen na záchod.
![]()
Amber-musel to být šok,já jsem Nanny ještě nevyndala z krabice
,u Apolináře mi to tak nějak doktorka rozmlouvala,že je Žofinka zdravá a že není rizoková skupina,ale asi jí odpoledne dám alespoň do košíku v patře,teď v něm právě spí a je tam jen chůvička a to ještě v Emininým pokoji,a my jsme dole v přízemí,Žofie v naší ložnici sama samotinká.
Dneska nás čeká převážení a holkám Esterce a Emince přeočkování žloutenky.Tak jsem zvědavá na přírustky váhy a na to,jak to holky zvládnou. ![]()
…jo a ještě,těm kdo mají plačtivá miminka,holky,vdržte,Esterka byla taky taková a v půl roce už měla jakž takž režim a dalo se a já jsem si na začátky, dost drsný ,už ani nevzpomněla,vydržte,bude líp!!!!!!