duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4020
24.4.09 21:28

Holky,nam na kycle napsala zadanku detska dr. A sla jsem tam bez objednani, je to tam vzdy v utery, tak jsme jen prisli a stali ve fronte.

Vitaminky, mame z porodnici ve zprave doporucene Vigantol a neco na K, ale dr nam napsala jen Vigantol.

Stani, ja vim…ze asi zadna rada mi ani nepomuze, musi se to prezit, ale po vecerech, jak jsme na pacholky 3:mamka, ja a manzel, tak je to i docela v pohode ikdyz rvou…vim, ze mam byt v klidu, ze prcci citi i ode mne tu nervozitu…ale to se da ztezka…kdyz opravdu ten plac je porad…a clovek nosi, hladi, zpiva, houpe,meni polohy.......vzpoceny az na riti…ale nic nepomaha…co me dneska potesila, jak jsem byla na prochazce pres den, tak jsem potkala 3×dvojcatkove kocarky :wink: tak zda se, ze se da prezit :roll:

Jo, Lucinko, chtela jsem ti napsat ohledne te zacpy.......take jsem na to trpela v tehotenstvi a posledni dni pred porodem, hruza.......5 dni a nic…jeste jak uz jsem byla v nemocnici..tak proste zadne pohodli a soukromu se na TO „soustredit“, no des, tak jsem se zacala na ten porod tesit, kvuli tomu klystiru:))))) :twisted: Tak se tes 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
24.4.09 21:30

a jala ma byt reakce na ockovani proti tuberkuloze??? :oops: ja zadnou nepozorovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
24.4.09 22:32

Ahojky,

Angu, vítej doma, to sis tedy pěkně zkusila s porodem, ale ta sladká odměna… :wink:

Taky mám kapičky napsané v kalendáři, určitě bych zapomněla, hlavně na ten Kanavit. Ale po prvním měsíci se pak dá dát místo Vigantolu taková kapsle, která stačí na celý měsíc, tak do toho určitě jdu, ať jí nemusím každé ráno šermovat lžičkou před pusou…

Na kyčle nás také poslala dětská doktorka, chodí se ve třech týdnech, když je vše OK, tak kontrola za měsíc, pak znovu za měsíc a konec. Čeká se hlavně na to, až se utvoří jádra u kloubů, nebo tak nějak.

Miri, ber to pozitivně, konečně může „kojit“ i tvůj přítel a ty můžeš vystřelit z baráku. Já s dvouhodinovými intervaly mezi kojením jsem ráda, když s vyplazeným jazykem stihnu udělat větší nákup… Navíc ti Kubík určitě bude v noci lépe spát, když bude na UM. A na ta poraněná prsa je prý ze všeho nejlepší potřít mateřským mlékem a větrat. A ještě k těm kyčlím, cvičíš s Kubíkem nějak preventivně, nebo to necháš jen na přírodě?

Stani, pěkně ti Žofka přibírá, Kačka už má také faldy na stehnech, celulitidu na kolenou a tlusté prstíky na rukou. Já to tak miluju, ta tlustá miminka, to je boží. Jinak jsem koukala do průkazky Fandíka, a ten měl na konci šestinedělí váhu 6 kilo, narodil se s 3,4 kg. To ho Kačka asi nedohoní, i když s těmi jejími hodinovými intervaly kojení,kdo ví… A spící dítko celou noc, to je můj tajný sen, ale asi se mi nesplní, Kačka vypadá, že bude taky dělat cavyky se spaním. Zatím tedy v noci nemusím uspávat, napucne se, krkne a spí, ale nedělám si iluze a čekám, že se to každým dnem změní. Když si vzpomenu, jak jsem Fandu třebas hodinu a půl uspávala, aby se za hodinu znovu vzbudil, tak je mi z toho až zle… Poprvé jsem s v noci v kuse vyspala po roce a půl od jeho narození… :roll:

A holky, musím se pochlubit, Fanda začal sám od sebe chodit na nočník, Zatím tedy pouze pokud je nahatý, jakmile má na zadku plenu nebo slipy, tak si myslí, že je chráněný a nadělá si, ale nahatý si plně uvědomuje své potřeby a ty pak končí v nočníku. Tak snad se to konečně zlomilo!!! Pravda, trochu jsem tomu pomohla, uplácím ho čokoládou a lízátky, ale za to mi to stojí!

A už mastím spát, Kačka už ho hodinu bere, tak můžu ještě hodinu chrupat s ní, než bude krmení. Dobrou noc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
24.4.09 22:37

V místě očkování TBC by se za čas měl udělat vřídek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
24.4.09 23:14

Tak prcek se s brekotem trochu zlepšil, jen se mu musí člověk pořád věnovat.
Tuhle jsem přišla z nákupu, doma řvali na plné pecky iron Maiden, a drahá polovička v pyžamu v obýváku, na klíně spícího Matesa a oba vypadali spokojeně… Já jen kroutila hlavou, jak prcek může v takovém kraválu (pro mě dost disrytmickém) spát… No, nicméně jako ukolébavka to na něj fungovalo :D

Jinak my tu nejsme na žádné očkování objednáni, v porodnici nám nic neřekli, ale prý se tu všechno řeší pozvánkami od doktora, tak doufám, že nic nepropásneme. A kyčle nám kontrolovali jen v porodnici, tak doufám, že bude všechno v pohodě :?

Angu Vítej doma! :) Je mi líto, že jsi ten porod měla tak šílený, ale hlavně že už je to za Tebou a máš ten veselý uzlíček u sebe a jste oba v pořádku :) Teď už přijdou jen ty „bezva radosti a starosti“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
25.4.09 06:46

Tak už zase nemůžu spát :evil: a to jsem šla spát v jednu hodinu a od půl šestý se zase mlátím na posteli a něco jako hlad mě hnalo ven, tak si dávám baštu a pak zkusím znovu zabrat, to by na mě bylo opravdu málo :roll:

Taky si myslím, že v dnešní době ty umělý mlíčka pro mimi jsou kvalitní a určitě na tom ty miminka nejsou hůř, než kojený. Já jsem taky vyrostla na sunaru :lol: :lol:
Jinak moje kamarádka kojí, že odstříká a dá do lahvičky a už takhle půl roku, malej byl línej se přisát či co, tak to vyřešila takhle :wink:

Angu a co říkalo okolí na jméno? Líbilo se? To bylo pro ně vlastně překvapení, že?

Včera večer mě tak krásně tvrdlo bříško, až jsem si začala říkat, že by už konečně? A ono ne, jsem tu zase, tak to se mnou budete ještě muset vydržet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
25.4.09 06:51

Tak jsem kukla na rodinu a Rosi teda tvý kluci vypadají jako andílci,jsou krásný a roztomilý 8) :D
Ali Dan je taky úžasný a jak už se krásně směje a sourozenecké foto nemá chybu :potlesk:

Tak a teď už jdu fakt zkustit ještě zabrat, ale nevím nevím, jsem nějaká hooodně probraná…

Rosi s tou zácpou já už se taky těším na klystýr :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
25.4.09 08:00

Angu, my taky dostali očkovák a zdravotní průkaz, ale ten je čistej, žádný zápis z porodnice v něm není. To, že byl malý očkovaný vím, ale že se to má hlídat nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
25.4.09 08:55

Jinak je Gabu úžasný, že Fandík už chodí na nočník. Ona odměna ve správnou chvíli je skvělá motivace :D Já myslím, že to budeme dělat stejně. Kamarádka takhle dává malému lentilku :)

Dneska je opět krásné počasí, to co bylo ve čtvrtek, to byla hrůza. Snad bude už jen a jen hezky, abychom mohli chodit hodně ven. Malý v kočáru hned usne jako špalek, doma v postýlce vypráví své kámošce Světlušce od Lamaze, je s ním sranda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65420
25.4.09 09:04

Ahoj holky.........
Gabu,tak nočník??Super :lol:
Jo jo je krásně…to je dobře,malej taky venku hned spinká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
25.4.09 09:28

Ahojky …

Gábi to je super že Fanďas už chodí aspoň trochu na nočník … bude to jen lepší … je to frajer … :lol:

Jinak my jsme nc přežili bez pžíkrmu, sice jsem to vždy přetrpěla, ale jsem ráda … :) tak snad se to srovná …

Luci pořád nic??? já vím tahle otázka je otravná, mě taky štvala, promiň …

Jakub taky krásně chrupe v kočárku … jedeme dneska na výlet za tetou do HK … strašně se těším !!!!!!!!!!!

Papa a užíjte si krásný sobotní sluníčkový den … :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.4.09 11:22

Přeji krásný a lunečný den,
tak jsem se tak nějak konečně dostala k tomu, že jsem zasedla k počítači. Není to tím, že bych nestíhala, protože táta se snaží tak, že kdyby mohl kojit, tak mi malou snad ani nepůjčí :lol: :lol:

Moc gratuluju všem co už mají míma, a držím palce zbytku, ať už taky chovájí jako my 8)

Rosalka je úžasná, zatím se mi budí jen jednou v noci a pak až ráno, a to mi jí ještě moje drahá polovička přinese až pod prso :lol: :lol:

Zkusím pár postřehů co jste psali, ale vše jsem nedočítala. Žloutenka: malá jí má taky a taky dost spí, takže moc nepřibírá ale každý den se opaluje na „ostro“ v lehátku přes sklo, takže se to snad už brzo zlepší. Teď máme 2680g a 43cm

Kyblík: Stanuško na tisíckrát děkuji za radu, je to ta nejúžasnější věc, malá je v něm fakt jak doma a šíleně se jí to líbí, i když je fakt prťavá tak je jí hodně volnej :lol:

Rosinko moc ti držím palečky, aby se ti kluci už srovnali a bylo o něco líp, moc tě obdivuju, já už bych asi byla v blázinci

Anguo vítejte doma, porod jak vidím si si teda fakt užila, ale věř, že za chvíli na tu bolest a vše nepříjemné kolem zapomeneš… :lol:

Plenky: vesele látkuju takže papírovejch mám přebytek, snad to ještě spotřebujem, ale používám je, protože mám pouze jedny svrchní kalhotky, ostatní jí jsou velký, takže je to taková střídačka, ale ty látkový jsou z mého pohledu fakt lepší, z papírovejch už byla přes noc 2× opruzená, možná to dělají ty pampers, pak vyzkouším ty vaše oblíbené. Pochoopilia jsem to dobře, že jsou z DM?

Gabu gratuluju k nočníku, krásně ti to vyšlo, mímo doma a mladej na nočník, o kousek míň starostí a hlavně o kousek víc peněz :-)

Luci vůbec nesmutni, aspoň bude správně „dopečená“

a ještě fotečka Rosalky

http://ghianika.cz/…alka_011.jpg

http://ghianika.cz/…alka_004.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
25.4.09 11:25

jo ještě jsem si vzpoměla vyrážka, poradila mi doktroka odvar z řepíku a fakt to funguje, malá to měla po celém bříšku a tak jsem jí to začala potírat a okamžitě se to začalo lepšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65420
25.4.09 11:38

jéé Nicky,ta je malinká :lol: kočička jedna a je krásná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
25.4.09 12:13

AHoj holky,

moc nestíhám, drahý musel do práce i dnes. tak jsem tu sama!

Děti odvezla máma na zahradu, a my tam pak pojedeme odpoledne, bude se grilovat a slavit narozky mého brách Jakuba, ve čvtrtek mo bylo 17 let. :lol: Mládě! 8) :lol:

My měli dnes poprvé noc, kdy jsem kojila po 2 hodinách, nějak se mi zdá že se mu obrátila noc a den, ve dne chrní a v noci co 2 hodiny baští. Kolikrát se vzhbudím v noci, malje u mě spí přitulenej a je prso vyvalený, prsní vložka vedle na polštaři. :D No super!

Rosi - teda já tě obdivuji!!!! Drž se holka, bude líp!!! :wink:

Stanuš, Nicky - ty vaše princezny jsou teda kouzelné! Přímo k sežrání!

a už to nedopíšu páč mladík mě volááááááááá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí