Poradna duly
Jana Čurdová
Ody, nádherné ![]()
Taky vám připadají ti vaši prcci tak hezcí? Já myslím, že Samík je úplně strašně moc krásné mimčo
Akorát teda nevím, jestli to jsou nějaké hormony nebo je to pravda… Všichni teda říkají, že je moc hezký, ale to se tak říká - přece mi neřeknou - no, ten se vám teda moc nepoved…
![]()
Tak šátek nám někdo přebil, blbečci…
Tak se Peti, prosím, můžeš nezávazně zeptat, jestli si vzpomeneš… Dík ![]()
Holky, mne se kluci zatim cilene neusmivaji, nebroukaji, nelibi se jim koupani…po rektalni rource se nevyprdi…koupila jsem dnesk aten pytlik s tresn. peckami..nic.......tak mam asi zvlastni deti…
Ale to, ze umeji min nez vrstevnici svadim na to, ze zatim se jeste nesrovnali, jak se narodili driv, tak asi usmevy atd budou mit o mesic pozdeji..
Jeee, Ody, Pet'ka je krasny chlapecek, takova ociska:)))
Stani.....provokujes.......takova hezka a velka zahrada…takova rodinna pohodicka a sedacka…mmm
My zitra jdeme s klukami na neurologii, treba tam nam neco reknou, proc ten plac a hlavne Danecek, proc je tak neklidny.........
Dala jsem take chlubne fotky na rodinu ![]()
Tak já si dneska užívám ve velkém. Prcek se v devět ráno vzbudil a od té doby dosud spal po deseti minutách dohromady snad tři hodiny, toť vše… V mezičasech kromě přebalování řve jak když ho řežou za živa. Přitom prdí v pohodě, ale pořád by jedl. Mám takový pocit, že mám málo mlíka. Ale na druhou stranu, když ho přiložím, saje sotva pár minut a pak začne zase ječet. Odrknu ho, je chvilu klid a pak začne siréna nanovo. Fakt nevím, co s ním dneska dělat. Jo, ještě ve vaně při koupání byl klidný, ale přece ho tam nemůžu louhovat celou noc
Jsem z něj dneska fakt na prášky
Nemluvě o tom, že jsem dneska za celý den nic neudělala a stihla jsem akorát tak jednou najíst za vydatného řevu Matesa, takže místo požitku z jídla jsem měla akorát tak nácvik na žaludeční vředy…
![]()
Stanuska Přidávám se k závistivé Pěťuli
Super prostor na zahrádce a ta pohovka je nádherná… Kytičky taky (já jsem prd Mičurin, mě chcípne i kaktus) překrásné a hlavně překrásné děti… Žofie má tvářičky jak sysel, parádně roste ![]()
Angu Samuel je opravdu překrásné dítě - myslím, že se vám moc povedl. Některá miminka jsou dost ošklivá, ale to Tvoje patří mezi velmi povedené kousky
A Ty u vyprávíš pohádky? Má to nějaký efekt? Já si ce na Matesa mluvím - většinou tunu nesmyslů a žvatlání, ale pohádky mě nenapadly… Usíná u nich lépe než bez nich? ![]()
Ody Peter má fakt kouzelný kukuč. Taky bych matesa občas láskou celého zbaštila (většinou mě to napadá při kojení, jak ho pozoruju). Ovšem když řve, mám chutě zcela opačné. Dneska jsem psala drahému smskou co má nakoupit a na závěr dopsala: lopatu, krumpáč a malou vzduchotěsnou krabici… To jsem macecha, co? ![]()
Jo a o cíleném úsměvu si můžu nechat leda tak zdát…
![]()
šátky Nadchlo mě, že jste tu diskuzi o šátcích rozvířili ve chvíli, kdy měě napadá přesně totéž. Mates mě kolikrát chce mít u sebe a já bych potřebovala něco udělat, tak mě napadlo, že šátek by byl řešení. Leccos jsem o nich pročetla (včetně zatracovaných medley šátků - fakt asi žádná výhra) a rozhodla se to zkusit. Mám doma velký kusanec elastické látky, tak jsem z toho uvázala jednuduchou kolíbku (všechny ostatní úvazy potřebují delší látku než mám k dispozici) a Matesa dovnitř nasoukala. Jéje, ten kvičel… Jenže nevím, jestli to bylo tou jeho dnešní ukvičenou náladou, nebo se mu to prostě nelíbilo. Rozhodně nepolevím, protože mě se zase líbí vyhlídka volných rukou a Mates stále pod dohledem… Teď už jen vybrat a koupit nějaký vhodný (asi to navrhnu jako dárek ke dni matek, o kterém má polovička jistě nemá ani tušení
).
Ostatně - všem maminkám vše nej ke dni matek!!!! ![]()
Ještě dotaz - tady se nějaké speciální čaje pro děti nevyskytují, ale chtěla bych Matesovi dávat obyčejný fenyklový (bio), myslíte, že můžu? Co čtu názory na čaj na netu, tak je to každá ves jiný pes. Je fakt, že máma mi říkala, že čaj nám dávali už v porodnici - prý aby se tím lépe časovalo kojení. Když jsme kvíleli dřív než za tři hodiny, dávali nám maminky čaj, abysme vydrželi. Chtěla bych tohle právě kvůli našmeu kojení - Mates nikdy déle jak dvě hodiny nevydrží a dneska chtěl dokonce skoro co hodinu, ale vždy jen chvíli cucal, tak nevím, jestli neměl jen žízeň a jak mě pořád sál, tak jsem měla vždy jen pár kapek „předního“ a pak jen zadní mlíko, což mu asi ne úplně vyhovovalo. Možná už dedukuju nesmysly, jsem z něj dneska fakt na dně…
No, tak jsem si postěžovala a jdu se modlit za jeho spánek. ![]()
Ellen, mě říkala dětská doktorka, že když bude mít malý prdíky, že mu můžu dát pár lžiček svého čaje. Ale vůbec mu nechutnal, ten dětský je sladší. A co se týká žízně, tak dneska jsem četla v nějaké starší chytré knize o péči o dítě, že tyhle fenyklové a heřmánkové čaje jsou léky, a že na žízeň je lepší voda nebo snad ovocné čaje. Faktem je, že i štěňatům, když nám umřela fena a my je museli krmit z lahve dali na veterině jenom vodu a já se tomu strašně divila, a oni, že je to ok, že na žízeň jim to neublíží.. Možná bych se ale zeptala dětské doktorky..
Ahoj holky........
Angu,poptám se ![]()
Jinak samo,že máme nejkrásnější miminko
to si přece myslí asi každá maminka ![]()
Ody,no kukuč je krásný..se nedivím,že bys ho sežrala.....
já na malého zase koukám,když spinká…to je jak andílek ![]()
Ahoj ![]()
Elleno ten bio čaj určitě můžeš, u nás se třeba prodává Babio značka, ten se může už od 1. týdne, takže to bude podobný. Já osobně jsem spíše právě pro tento typ čaje, tozn. klasický, ty granulované obsahují strašně moc cukru. Já zatím čaj malýmu nedávám, piju ho sama, ale asi už fakt koupím ty kapky. On sice taky prdí sám, ale někdy teda docela dře a je vidět, že ho to bolí. Včera jsem mu dala ten polštářek, no efekt nevím, každopádně ale usnul, tak aspoň tak. Ono ve spánku prdí snad i líp, bych řekla. Prý miminka, když tlačí, tak neumí ještě ovládat řitní svěrač, takže místo aby ho povolila, tak ho zatnou a pak tlačí vlastně do zavřené dírky
, se nedivím, že u toho tak rudne, myslím, že je to pro něj asi totéž jako když jsem se snažila vytlačit já jeho
.
Dneska mě malej budil po třech hodinách, tak jsem docela nevyspalá, ale už ho po makojení dám do postýlky ap okud vyloženě nepláče, nechám ho tam (jsem hned vedle něho), chvíli hladím a pak usnu. Za jak dlouho usne on, pokud tam nekouká do dalšího mýho vzbuzení, to nevím…
Jo, jinak Elleno to s tím krumpáčem - jsem se zasmála
. Dost černý, ale však co… ![]()
Naše miminka jsou samo nejhezčí - moje teda s tou vyrážkou spíš v šeru
…ale když spinkají nebo se smějou (náš teda necíleně), tak jsou boží!
Tak já v noci po kojení dám prcka taky spinkat,mám ho taky vedle sebe,asi půl minuty na něj koukám,pak zhasínám a spím
mnohem dřív,než malej ![]()
Ted tady se mnou v obýváku spinká na bříšku a teda už přes 3 hodinky,asi mu to teda vyhovuje ![]()
Ahojky,
díky za chválu naší Kukulienky, jak mu říká a zpívá drahý! Asi že mu to zpíval už přes břišní stěnu, tak má taková očiska.
![]()
Suvi - kapky SabSimplex, když ti napíše dr tak platíš jen za recept těch 30,– Kč. ![]()
To já již potřetí (i Jarek s Vendy)mám v noci mimčo u sebe. Vytasím prso a je to!
Navíc jsem četla že to je pro mimi dobré, takže když mi to tak krásně na netu schválili tak proč ne že?
![]()
http://www.miminko.com/…eru-149.html
Elenn - lopatu, krumpáč a malou vzduchotěsnou krabici
, to je vtipné! Já zase říkám: Svážeme ho do pytle a hodíme od řeky! Ovšem to používám na všechny děti, když jich mám plný chrup!
![]()
Rosi - pak dej vědět co vám řekli na té neurologii
![]()
Angu - jasně že jsou naše děti nejkrásnější na celém světě, ovšem to je právě ten mateřský pud. ![]()
Holky mlej se vzbudil v 3:30 na kojení a já si k němu lehla a nabízela mu prso a on se nějak nemohl chytnou páč stále plácal rukama kolem, a najednou vydal takový vzteklý výkřik a chramstnul po bradavce a už pil. Ovšem ten zvuk vzbudil i tátu a oba jsme vybuchli smíchy!
Nad tou naší vzteklinkou! Smáli jsme se tak dlouho, že jsme pak nemohli usnout.
![]()
No srandy kopec!
Já tento týden vodím děti do školy! A zrovna chčije! To je peklo! ![]()
hele - taky vám na emiminu naskakuje špatný čas? Mě to hází u příspěvku o nějkolik minut navíc než ve skutečnosti je! CCA 10 min.!!!
![]()
Ody,tak jsem si to přečetla,je to dobrý článek…ale teda kolikrát spolu usneme nad ránem a že bych vnímala jeho dech…asi ne,spím jako dřevo.
A s tím máváním rukama to máme taky…nemůže se chytit,protože plácá kolem a pak vydá „vteklý“výkřik…někdy to zní jako výkřik zoufalství
![]()
Jo jo Ody, mívám malýho u sebe většinou k ránu, měla bych ho tam klidně pořád, ale bojím se, že si ublinkne a vdechne to, tím jak nekrká a ublinkává skoro pořád, takže ho dávám hlídat Náně. Měla jsem jeden poplach zatím…falešnej. Možná jsem až moc opatrná. Stejně ho dávám ke mě na bok…ovšem někdy se sám přetočí na záda.
Ergo - ergonomické nosítko:
http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…&
http://www.nosenideti.cz/…rgo7mala.jpg
Jinak na těch stránkách www.nosenideti.cz je o všech možných nosítkách a šátcích napsáno snad úplně všechno. Už jsem to tu jednou „propagovala“ - fakt od nich nemám žádnou provizi. ![]()
Ale jsou to nejlepší stránky o nošení dětí, na které jsem narazila - a že jsem se tomu před dvěma lety věnovala dost intenzivně. ![]()
…a už na víc nestihnu reagovat, vrací se manžel s Martínkem, prďolovi dneska sundali sádru, ještě do konce týdne bude mít na tom svém zlomeném prstu dlahu a pak už snad bude klid. Teď nevím, jestli jsem vám to vůbec psala, před 2 týdny si Marťas praštil do prstu kladívkem tak šikovně, že si udělal otevřenou zlomeninu té kůstky pod nehtem.
To jen abych se náhodou nenudila. ![]()
No a my vyrážíme na to vážení k doktorce - moc díky za držení palců, snad to pomohlo! ![]()