Poradna duly
Jana Čurdová
Angu:taky s předstihem všechno nej nej k narozeninám,hodně zdravíčka a ať chlapi moc nezlobí
Páni,kdy mě bylo 26,ještě v minulém století ![]()
Oči má Adámek taky tm.modré,my oba máme hnědé a Alda měl snad už po měsíci hnědo-zelené,tak to určitě nebude žádný modrooký blondýn s rozevlátou šálou ![]()
Tak hezky v 8 zaspal a o půl 10 už byl vzhůru
,je přebalený,najezený a pořád v košíku pobrekává,kňourá a nemůže zabrat.Změna-teď už řinčí na celé kolo ![]()
Zdravim po delsi dobe, mela jsem tady na par dni mamcu, tak jsem k pocitaci temer nesedala. No a taky porad travim vetsinu dne krmenim Tomika, coz u pocitace nemuzu. ![]()
Nejdriv dobra zprava, Tomasek stale pekne pribira, v utery mel 3,52 kg, prirustek temer 30 gramu na den, tak uz byla pani doktorka spokojena. ![]()
Jsem moc rada, ze to moje usili k necemu je, fakt temer nedelam nic jineho nez ze odsavam, kojim a pak dokrmuju ze strikacky. Minimalne 8 hodin cisteho casu mi to kazdy den zabere. K tomu nejake to prebalovani, koupani… A to mam od pondelka zvladat i domacnost a Martinka, to nechci videt, uz ted z toho mam depku. ![]()
Koukala jsem, ze jste resily odsavani - tak ja odsavam porad, protoze jenom ode me se dostatecne nenapije, po 20 minutach u toho usina, po chvilce se vzbudi a rve hlady.
V mrazaku mam zasobu na jeden den, jen pro jistotu, kdybych musela necekane k doktorovi nebo tak neco.
Take to mam v kelimcich od Aventu, jsou bezvadne.
Lucinko , my mame jeste cas se vzpamatovat, to sestinedeli je takova minimalni doba. ![]()
Aleesho, Stani , pridavam se s zarlicim starsim ditkem, ktere je obcas fakt na roztrhnuti!
Dnes jsem si nasla cas, ze ho budu vecer uspavat - precist pohadku a chvili si s nim povypravet. Porad si neco vymyslel, asi 150× mi zopakoval, ze spat nebude, pak uz zacal fnukat… no skoncilo to tak, ze jsem odesla z pokojicku a nechala ho tam brecet, musel tam jit manzel… ![]()
Jdu spat, zitra jsem doma jenom s Tomikem, tak vas mozna stihnu docist.
Ahoj holky, dneska to čtu na etapy. Byla jsem nakupovat oblečení, v neděli máme akci od práce a představa, jak jdu v narvaných jeansách, které jsou mi celkem malé a břicho pěkně podštípnou, aby ten vyvalený pupek byl ještě líp vidět mě děsila. Koupila jsem 2 trika a kalhoty, tak mám radost. Co ale dělají za hadry.. Nejen, že nechtějí, aby byly obézní maminky hezké, ale vůbec nechtějí, aby byly obézní hezky oblečené. Kdo navrhuje to oblečení, to je teda děs!
Pak jsem volala doktorce, jak s malým a výtěry, tak v nose má zlatýho stafylokoka. No to mě vůbec nepotěšilo, alespoň Rosi mi udělala velkou radost s tou reakcí po očkování, takže to máme naprosto v pořádku a vynadáno nedostanu
Díky!
Angu, grilovačku si užijte. A vzala jsi mi to z klávesnice, přesně jsem si chtěla zavtipkovat, jak jsem četla Rosinky příspěvek, že když tu zítra nebude, je na cestě do Vsetína ![]()
Suvi, já vím, že to není soutěž, ale spíš mám blbý pocit, jestli malý přibírá dost. Ale snad jo.
Stani, Žofinka se už přetočila? To je teda šikula!
Hračky v lehátku malého vůbec nerozčilují, naopak si s nima hraje a miluje melodie, to mám dojem, že se i vrtí
Asi bude muzikant, to si teda užiju.. Garáž nemáme, sklep taky ne, tak doufám, že bubny ho minou ![]()
Dneska tu byla sestřenka. Chovala si malého, a pak to nabídla své dceři, které je 7 let. No byla jsem na mrtvici, ale snažila jsem se to nedat najevo. Jen ty nervy.. Pak jsem si vzpomněla, že jak tu máte starší sourozence, že taky chovají, tak jsem si říkala, že 7 let je už dost, že se snad nic nestane. A nestalo
No ale aby se malý předvedl, tak na sestřenku hodil šavli jako blázen
Je to prostě poblion.. ![]()
Angu vše nejlepší!!! 26 tiše závidím, mě se za měsíc píše posledních 29, přístí rok už je to ta 30… Letí to, letí… ![]()
Mas si dal dneska nespící maraton - v šest se probudil a od té doby je vzhůru.
Naštěstí zas tolik neřve, je spíš uknikaný, ale stále čermuje rukama, nohama, jak kdyby cvičil na spartakiádu. Parádní trénink - už skoro šest hodin… Doufám, že má v plánu ještě dneska spát…
Jinak se mu přestává líbit ležet
Často brečí jakoby bez důvodu a když ho jakoby po:,–(ím nebo zvednu na nožičky, okamžitě je v klidu a pozoruje svět z nové perspektivy.
Stanuska - Žofka je parádní miminko - nádherně pase a už se i otočí? Nějaký rychlík, ne?
To Mates ani pořádne nepase, je hroznej lehoch. Když ho dám na bříško, chvíli zobe, ale o ruce se neopře ani náhodou, a pak začne řvát jak tur, tak ho raději zase obrátím. A jak jsi psala, že bys chtěla alespoň jedno dítko s barvou očí po tobě, tak to žofka mít bude, ne? Když je má tak světle modré tak by jí to mělo zůstat, nebo ne?
Ody - pěkná fotka sourozenců
A Peťa tam má báječný výraz ![]()
Mates na mě čučí z postýlky, plive dudlík a vzápětí se ho dožaduje. Kde že to máem uloženou lepenku…??
No on prostě spát nebude a nebude… Peklo…
A je mi jasný, že jakmile si lehnu a budu chtít spát, spustí vyrvál. Můžou být děti v tomto věku škodolibé??? ![]()
Angu vše nejlepší!!! 26 tiše závidím, mě se za měsíc píše poslední číslo s dvojikou vpředu, přístí rok už je to ta 30… Letí to, letí… ![]()
Mas si dal dneska nespící maraton - v šest se probudil a od té doby je vzhůru.
Naštěstí zas tolik neřve, je spíš uknikaný, ale stále čermuje rukama, nohama, jak kdyby cvičil na spartakiádu. Parádní trénink - už skoro šest hodin… Doufám, že má v plánu ještě dneska spát…
Jinak se mu přestává líbit ležet
Často brečí jakoby bez důvodu a když ho jakoby po:,–(ím nebo zvednu na nožičky, okamžitě je v klidu a pozoruje svět z nové perspektivy.
Stanuska - Žofka je parádní miminko - nádherně pase a už se i otočí? Nějaký rychlík, ne?
To Mates ani pořádne nepase, je hroznej lehoch. Když ho dám na bříško, chvíli zobe, ale o ruce se neopře ani náhodou, a pak začne řvát jak tur, tak ho raději zase obrátím. A jak jsi psala, že bys chtěla alespoň jedno dítko s barvou očí po tobě, tak to žofka mít bude, ne? Když je má tak světle modré tak by jí to mělo zůstat, nebo ne?
Ody - pěkná fotka sourozenců
A Peťa tam má báječný výraz ![]()
Mates na mě čučí z postýlky, plive dudlík a vzápětí se ho dožaduje. Kde že to máem uloženou lepenku…??
No on prostě spát nebude a nebude… Peklo…
A je mi jasný, že jakmile si lehnu a budu chtít spát, spustí vyrvál. Můžou být děti v tomto věku škodolibé??? ![]()
Děkuju moc za gratulace
To jsem teda myslela, že je nás tu víc takových „mláďat“ - vím vlastně jen o Lucince, že je mladší jak já ![]()
Amber, mně se podařilo koupit pěkné kalhoty v Takku, v oddělení nadměrných velikostí
Drahý mě sice utěšoval, že to nejsou nadměrné velikosti, ale značka MaxiBlue, ale víme svoje, že jo… Je na nich super, že jsou vyšší - těsně pod pupek, takže nic neleze ven a nepřetéká - narozdíl od „normálních“ kalhot, které jsem si zkoušela a málem z toho brečela
No, mě vlastně rozbrečelo i jedno tílko - jak mi to kolem těch ruk všecko přetékalo, hrůza… Nahoře jsem byla vždycky štíhlá a i to je teď jakési povolené ![]()
Elli, tak to máte maraton, teda… Taky to někdy míváme, ale jak vidí, že spím, tak nakonec taky zalomí - ale jenom se mnou v posteli… Vezmu si ho k sobě, obejmu v zavinovačce jednou rukou, lehce podeberu, jako bych ho měla na rukách a spím - zabírá to i proti pláči a většinou pak taky vytuhne…
Ale teď jsi mi otevřela oči, že možná někdy řve, že nevidí
Protože když ho vezmu na ruky, tak přestane a dívá se… A já myslela, že chce být s maminkou
![]()
Uf, tak jo, jdu připravovat prostory apod. pro nájezd rodiny
Páčko… ![]()
Ahoj holky.....
Angu,vše nej nej a krásně si to užij......
joooo já už letos 35
![]()
Ta hodinu vyrážíme na to vítání občánků---jo Angu,přišla nám pozvánka ![]()
Mě na podzim 32
Letí to letí..
A s těmi dětmi poletí ještě víc.. Ale my mládneme holky ![]()
Co se týká vítání občánků tady u nás, tak mi na úřadě říkali, že bude asi v červnu (ale nevím, v čem teda půjdu), a že si to máme ohlídat.. Ale když jsme se registrovali na matrice jako nový občánek, tak nám snad taky pošlou pozvánku..
Angu, vše nej nej, krásně si užij oslavu, myslíš, že už je Rosi na cestě?
Jinak Takko tady u nás nikde není, musela bych přes celou Prahu, nikdy jsem tam ani nebyla, ale když vidím ty barvy, co dělají - černé, bílé, zelené, růžové, fialové. Ale jeden odstín, většinou studený barvy a mě sluší teplý.. Takže mám spíš černý, protože v bílý jsem jako smrt a fialová a růžová mi fakt nesluší a ta zelená taky nic moc.. Jsem vyčerpala všechny barvy
Ale jde fakt o odstíny, zelená, co by se mi líbila se vyskytuje ve velikosti S-M ![]()
Anguo-všechno nejlepší!!!!
Já se řadím ke starým pákám,mě bylo 19.dubna 35.
![]()
U nás protivno,mám tu protivu na břichu v babyvaku a odsávám drahému navečer,jdu posedět s holkama z domovské diskuze. Krásnou sobotu,páááá
Nazdárek všechny!!!
Tak jsem od dnešní půlnoci slaměná vdova, manžel s Fandikem si už válejí šunky v Egyptě u moře a my máme s Kačkou doma týdenní dámskou jízdu. Tak jsme se přesunuly k mamince a máme plný servis
.
Evi, s Honzíkem mě to moc mrzí, že má už od malička takové trápení, hlavně, že ta operace dobře dopadla a snad se mu už brzo uleví. Já vím, že ti to moc nepomůže, ale vážně máš můj obdiv, jak se statečně držíš, nevím, co bych na tvém místě dělala.
Stani, Žofka je nádherná a krásně se kulatí, a všechny tvé děti mají krásné oči, to jsem ti už dlouho chtěla napsat, takové mrkačky
A Ema krásně kreslí a píše, já si na první obrázek od Fandíka asi ještě dlouho počkám. Kreslí jen kolečka a bouřkové mraky (tj. čáranice přes celý papír)
Angu, vše nejlepší k narozeninám!!!
Amber, jsme stejně staré, já oslavím 32 v srpnu ![]()
Lucinko, Kačce ty prsíčka zmizely teprve před týdnem, dej Terezce ještě čas, ona se srovná…
Bobi, jak se prosím pozná, že máš rozestouplé břišní svaly??? Já mám v oblasti žaludku pěkný bachor, vůbec to nejde dolů, ani to nejde ničím zamaskovat, protože je to vysoko nad pasem a z každého trička mi ten pupek vystupuje. No, o klokaní kapse pod pupíkem ani nemluvím, ta je tam už jistojistě nastálo, ale ta se alespoň dá schovat do kalhot…
Elleno, to čučím, jak dokáže být Mates dlouho vzhůru
.
Ody, krásné ratolesti. Taky mi dělá problém najít foto, kde mají mé děti alespoň trošku inteligentní výraz, vždy se některé tváří poněkud méně inteligentně.
Barva očí - Fandík měl jasno už ve třech měsících, světle modré a okolo panenek hnědý kruh, takže kompromis mezi mnou a manželem
Kačka vypadá, že bude tmavá po tátově rodině, i ty oči má takové temné. Jinak se hlásím do klubu opupínkovaných dětí, jen nevím, jestli to jsou potničky nebo to novorozenecké akné, zatím ničím nemažu a počkám, jak se vyjádří v pátek doktorka.
Odsávání - čím prosím odsáváte??? Máte někdo nějakou úplně obyčejnou odsávačku za pár kaček??? Vážně začínám koketovat s myšlenkou, že vyrazím na koncert Depeche Mode, tak potřebuji vyzkoušet, jestli Kačka vezme na milost flašku. I když tedy šance mizivá, vzhledem k tomu, že nevezme do pusy dudlíka (vyzkoušela jsem asi deset různých tvarů
). Tak nechci zbytečně investovat do odsávačky, když to je jednorázová záležitost.
Víc teď dohromady opravdu nedám, dočítala jsem asi na pětkrát, tak reaguju jen na to, co mi uvízlo v palici. Budu si muset začít dělat výpisky, abych reagovala na vše, co jsem chtěla. Tak hezký víkend!!!
Mam tu dneska krasny klid, manzel odjel rano s Martinkem na vylet parni lokomotivou, vrati se az vecer, tak si uzivam volno. ![]()
Evi , moc na vas a hlavne na Honzika myslim! At uz se to ted jenom zlepsuje.
Angu , vsechno nejlepsi!!!
![]()
Tyjo, 26, kde jsou ty casy? Me letos ceka 33 - no co, pekne cislo! ![]()
Jak jste tu pred nejakou dobou psaly, ze vam pribuzni ditka rozmazluji - houpaji je, i kdyz neplacou a podobne - naprosto presne si pamatuju, ze me to u Martinka taky stvalo. A stejne tak i ten pristup: Zachrante to ubohe ditko pred jeho nezodpovednou matkou! ![]()
Ale pro vase uklidneni vam musim napsat, ze u Tomika uz je mi to uplne jedno, hlavne, kdyz ho na chvilku ma nekdo jiny nez ja.
Navic pokud je to navsteva dvakrat do mesice na dve hodky, tak vam mimca rozmazlit nestihnou. ![]()
Procurane pliny - co si pamatuju od Martinka, tak tam to byl signal zacit kupovat o cislo vetsi pliny, pokud se procuraval casteji.
Gabu , spis bych doporucovala koupit nejakou lepsi odsavacku z druhe ruky. Aspon co ja jsem zkousela nejake levnejsi v porodnici, tak me to akorat bolelo a nic moc jsem ze sebe nevyzdimala.
Ja mam tu pakovou od Aventu a jsem s ni spokojena.
Jeeezis, jak to, ze mi to moje ditko zase rve, vzdyt uz tak krasne spinkal! ![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…P5213965.JPG /> směju seeeeeeeeee
![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…P5233977.JPG /> jdeme na vítání........... ![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…P5223970.JPG /> kus chlapa
![]()
Anguo: všechno nejlepší! Doufám, že se oslava vydaří ![]()
Mně bylo před 10 dny 28, a už tak 5 let si říkám, že už by mi ten věk stačil ![]()
Dnes jsem si vyrazila taky koupit něco na sebe. Kalhoty jsem radši ani nezkoušela, vršky taky nic moc - ze všeho mi ty prsa lezou nebo divně trčí
Taky to nemá moc cenu, protože za rok budu mít zas nulky ![]()