Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
437
19.9.12 09:01

Jinak protože pojistovna hradí jen málo UTZ, takjsem si zvolila tu druhou variantu: u svého gynekologa jsem zaplatila 1000 kč a chodím na podrobný utz jednou za 3 tydny a jsem klidnejsi. Vy jste to tak udelat nemohli? Jinde si muzes zaplatit zase kazdy utz zvlast, ale to je zase dražší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
19.9.12 10:54

Ahoj holky,
ja jsem si zatim platila jen 1.trim screening 1000,– a jinak nic.
Utz mne delala v 6+6 na potvrzeni tehu pak v 8+6 :srdce:, ve 12tt kdyz jsem dostala prukazku ve 13tt na ten screening, a pak ve 20tt velky utz…minule ve 25tt se jen koukla na srdecni akci - byla bleskova prohlidka jen ve stoje..vsechny utz jsem absolvovala primo u sve gynekolozky a platim pouze za fotky, 50 Kc/ks.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
19.9.12 17:40

@heli111

Heli, myslím, že tenhle utz je velmi důkladný a že zdaleka ne každý gynekolog má k dispozici tak dobrý utz. Co vím od holek, tak většinou je posílají na tenhle utz tam, kde jim dělali i velký genetický utz ve 20.tt.

• Citovat
  • Upravit
4611
19.9.12 17:44

Já neplatím nic a dělá mi UTZ při každé kontrole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.12 20:13

Já si zaplatila 1100,– za ten velký screening a byla jsem na něm ve 13tt a ve 20tt, jinak teď jdu opravdu jen ke svému doktorovi ve 31tt a ten žádný velký utz dělat nemůže, nemá vybavení, takže opravdu mě žádný ve 30tt nečeká a možnost si připlatit jsem neměla, jen ty 3D fotky za 900,– a to bylo zase uplně jinde… No koukam, že každý doktor si to jede po svém, nicméně určitě dam vědět, jak probíhala kontrola ve 31tt, jestli to ty 2 týdny vydržim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
19.9.12 20:22

@Martina TP8.12.12 Ten ve 20tt platí pojišťovna, to jsi asi platila za ten v tom 13. Ten ve 30. se dělá tam, kde ten v tom 20., kontrolují se tam ledviny, jak miminko roste, množství plodové vody a tak podobně. Dneska mi to říkal můj dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
19.9.12 21:33

Ahoj holky tak jak vam rostou briska a chodite nekdo nekam cvicit?
uz se blizime do 3. trimestru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.12 17:50

Pošlu info, až budu mít po kontrole. Už aby to bylo. Jinak dneska jsem 29+0, už se to pomalinku blíží (poslední dobou teda hodně pomalinku a bude hůř)… ;) jen doufám, že se už zastaví to přibírání, mám už 17 kg a děsim se toho, jak v porodnici nechám 3kg a šmitec… :(

Dafii: Teď jsem byla cvičit poprvé v porodnici a bylo to tam celkem fajn, takže tam budu chodit. No a taky jsem chtěla plavat, ale doktor mi řekl, že on to nedoporučuje kvůli infekcím, tak nechodím… No a chtěla jsem hodně chodit na gravidjógu, jenže u nás na Kladně je jen jedna a termín se kryje s tréninkem hokeje strašiho chlapečka, tak asi jen to cvíčo v porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.9.12 21:08

MArtina: a kolik jsi vážila před těhotenstvím? Já jsem přibrala taky totiž 17 kg a děsí mě představa, jak to bude pokračovat. Doktor mi říkal, že do těch 20 to jeste jde. ale treba 25 ze uz je moc. Snažím se ted zdraveji jíst, tak snad to už nebude mít tak rychlý nárůst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.12 22:31

Před otěhotněním jsem měla 55, dnes mám 72 a podle chytrých knížek to má teprve teď nabírat na obrátkách, fakt se toho děsim, protože nechci mít jinou váhu než před otěhotněním. Navíc mam na tohle dost náročného manžela a ten by to nekousl… :( Ale mam kamarádku, která ke konci už skoro nic nepřibrala, naopak při prvnim prckovi jsem v 8. měsíci začala hodně kynout, ale ve 20 se to hublo jinak a hlavně jsem pak onemocněla a díky tomu jsem se dostala na 50kg.

No a podle Tvého doktora máme k dispozici už jen 3 kila a 11 týdnů, tak to potěš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
22.9.12 22:45

Holky, začínala jsem na 53kg, teď mám 68. Šílený! A to fakt jím jen minimum.. Je pravda, že nejrychleji jsem nabrala za prvních 11 týdnů, celých 7kg a to netuším z čeho, asi ze vzduchu, nejedla jsem prakticky kromě ovoce a tu a tam chleba s máslem nic, jak mi bylo mizerně.
Je fakt, že se utěšuji tím, že něco necháme v porodnici, prsa taky vydají nějaké to kilo, jak jsou nafouklý a nateklý, taky zadržujeme vodu, ta z těla půjde postupně v průběhu několika týdnů po porodu pryč.. a na zbytku se hold bude muset máknout :zed: Sice to bude náročný, ale nějak to půjde.. tedy doufám :nevim:
Umím si představit, že jakmile se vrátím k normálnímu stylu života s víc pohybu, než mám teď, že to opravdu dolů půjde. Teď jsem ráda, že vůbec nějak přežívám, předtím mě bolela stydká kost, teď se bolest přesunula do kříže a s obojím se chodí těžce, spíš to nejde vůbec, pár kroků k autu nebo po obchodě a člověk má pocit, že zdolal Kilimandžáro. Připadám si teď jak důchodce - raději si sednout, pololehnout, či opřít se loktama tak, aby záda byla ve vodorovné poloze, pak přichází trochu úleva. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
hanak
22.9.12 22:48
@Martina TP8.12.12 píše:No a podle Tvého doktora máme k dispozici už jen 3 kila a 11 týdnů, tak to potěš…

Tak já se utěšuji tím, že v mém případě jen 8 týdnů do porodu (tady se rodí v 38tt). Což mě teda v tuhle chvíli zrovna neuklidnilo, najednou jsem si uvědomila, jak se to už přiblížilo a že ještě nějaké věci musím dokoupit, aby bylo už vše nachystané, kdyby náááhodou.. :think:

• Citovat
  • Upravit
4611
23.9.12 07:32

Tak to já jsem na tom dobře, mám zatím 3 Kg navíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
23.9.12 11:40

Já se zas moc nebojím, že bych to po porodu neschodila dolu. Mam na to dobrou dietu, ktera opravdu zabíra a nemusis se skoro v jidle omezovat. Ale to si necham az po kojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.12 14:05

A copak je to za dietu? Já si nějak neumim představit, jak zhubnu 25 kilo a ještě v pohodě… A navíc se mi nechce čekat třeba rok a půl, než přestanu kojit… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí