Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kamka33 To, že neodstříkáš nic po kojení znamená, že ti malá vše vypije. Ale po kojení prsa aspoň 10 minut odstříkávej, tím by se měla zvýšit tvorba mlíka. Je dobře, že ti malá bere flašku i prso, většina miminek to zvládá, jen ta moje ne
Tak hlavně, že už je Monička zdravá a třeba se ti brzy podaří zase rozkojit, držím pěstičky
Důležitý je, že Moni prso chce, závidím… Já když se pokusím Sophince dát prso, tak už se ani nepokusí přisát, kouká na mě s otevřenou pusinkou jak tele na nový vrata ![]()
No dneska si i po koju ublinkla, tak asi ma fakt dost
dnes mi ani moc nepije nachystany um. No ja prave odstrikavam kdykoli mam cas
a trochu posun k lepsimu pozoruji
taky diky tobe Jani, co beru ty granulky lacna!! no ja Moni musela zpocatku dost do kojeni nutit, proste jsem ji uplne zalehla viz polohy kojeni na www.kojeni.net nebo polohu fotbalisty apod. Zkousela jsem a davala i pres protesty.. Pak odstrikavala a zase kojo jeden den co par min furt dokola, naha telo na telo.. Starsibdcerka ten den byla chudinka furt u televze na pohadkach ![]()
@Kamka33 To je super, gratuluju, jen tak dál, určitě to zvládnete a UM nebude potřeba
![]()
Tak já dneska dala prvně mrkvičku, zatím jen 2 lžičky, ale Terezce chutnala
, takže zítra pokračujeme. Zatím jsem koupila v DM skleničku BIO, ty mrkve v obchodě ve mě moc důvěry nevzbuzujou a už jsem zasadila na zahrádku ať máme na podzim a zimu zásoby.
Ahoj holky, jak se vám daří?
Jani, ty bereš pořád ty homeopatika bez přestávky? A mlíčka máš pořád dost?
Ahoj holky, nastala doba vyrizovani rodicaku a jsem mirne rozladena!! Co si jeste nevymysli za formulare.. pokazdy je to jiny, neni divu ty fronty, kdyz clovek nevi co zaskrknout!!
@verrda Veru, nene, neberu, přestaly na mě zabírat. Zkoušela jsem na zvýšení laktace vše možné, ale jediný, co opravdu zabírá, je častěji odsávat (kojit) a být v klidu
Jak ti jde kojení??
Ahojte, tak u ás taky všechno v pohodě. Terezka už papá příkrmy a celkem jí to chutná, teda brokolici mi nechtěla, ale jinak chutná
.
@Kamka33 Tak já rodičák vyřízený během 5 minut. Formulář jsem si vyzvedla předem, doma vyplnila a potom ho tam jenom odnesla a teď čekám naa vyřízení.
@Janinka1983 Já je beru s tou přestávkou a docela zabírají, ale já kojím po 2,5 hodinách. Kojím z 99% už jen z jednoho prsa, přisaje se mi i k druhému, ale tam už to moc neteče, takže jen občas odstříkám. Tak snad to už nějak doklepu z toho jednoho
Teď jsme byli na ko, dr. chválila, prý ani příkrmy nemusíme řešit, že hezky přibírá. Klárka ale docela projevuje zájem o jídlo, tak možná zkusím za 14 dní nějakou kaši.
Toho vyřizování RD se taky hrozím, u nás je to hned u domu, kde bydlí cikáni, tak je to vždycky na dlouho…
Kami a jak jste na tom vy? Rozkojila jsi se?
@verrda No tak to je super, že ti kojení jde, i když jen z jednoho prsu, to nevadí, hlavně, že Klárka přibírá. Ale to jedno prso máš asi mnohem větší, ne??? Já z levého prsa odsávám víc mlíčka a mám ho viditelně větší
Já pořád všem, co kojí, to kojení závidím, mně se malá k prsu už ani nepřisaje
Ale odsávání mi jde dobře, tak aspoň to. Odsávám víc, než malá vypije, takže už i plním mražák
PokudKlárka má zájem o jídlo, tak jí zkus něco už od toho pátého měsíce dávat, nemá cenu čekat, jestli už je připravená
Já jsem Sophince zkusila dát kašičku, banán i mrkev, ale jen trošičku, aby si zvykala na lžičku, Kaši ani mrkev si moc nedala, ale ten banán by snědla snad celej ![]()
Já jsem rodičák vyřešila stejně jako @Bananas, taky jsem si vyzvedla papíry, vyplnila doma a jen je tam odevzdala, te´d čekám, až mi přijde domů vyrozumnění ![]()
@Janinka1983 Jani taky ho mám větší, já jsem se právě hrozila, že to může být ještě větší rozdíl! Ale kašlu na to, až přestanu kojit, srovná se to. Prsa se ze začátku zvětšily stejně, tak si říkám, že se to pak i vyfoukne ![]()
Já jsem teď právě vysadila na ty 3 dny homea a Klárka se vztekala, ona to asi fakt poznala, zase to méně teklo ![]()
Jaňulko, už kvůli tomu nesmutni!
Nejsi o to horší maminka… Navíc, ty to máš mnohem těžší a to odsávání je fakt otrava. Sophinka mlíčko od tebe má a to je důležité
Pořád se říká, že je to lepší i kvůli nějakému poutu, ale naše mamka nás kojila 2 měsíce (pak sunar) a byly jsme na ní úplně, až nezdravě závislé
Myslím, že je to fakt dost i o pohodlí té maminky a kojení se u nás dneska fakt tlačí přes pilu. Holky v mém okolí už některé ani nekojí, prostě to vzdaly, neměly na to nervy a nelitují. Takže s kojením dneska bobuje skoro každá. Ty jsi šikulka a nevzdala jsi to!
A jak dlouho chceš odstříkávat, déle, jak do těch 6-ti měsíců?
Já jsem si říkala, že bych ten banán zkusila taky
Ale slyšela jsem, že se má začínat spíše zeleninou, aby si mimča nejdříve nezvykla na sladkou chuť…
Holky, já kojila 14 dní a nezdá se mi, že by Terezka nějak strádala. Moje mamka mě kojila 6 týdnů a taky to nějak nepociťuju. Prostě když to nejde, tak to nebudu lámat přes koleno. Takhle jsme spokojené obě dvě.
@verrda Ano, ano, má se začínat zeleninou, protože si zvyknou na sladkou chuť a tu zeleninu už pak moc nechcou.
@verrda No já právě nevím, jak to ukončit a jak přejít na jinou stravu a UM. Zas když mlíko mám, tak je mi líto jí ho nedat, tak si říkám, že třeba do těch devíti měsíců jí budu dávat MM, nebo po tom půl roce budu postupně dávat třeba jednou denně UM, pak 2× až přejdu zcela na UM
No fakt nevím, jak to udělat, poradím se s Dr.
Ahoj holky, ja teda rodicak nemela vyrizeny ihned.. papiry jsem si vyzvedla, doma psala na nekolikrat - deti si me zadaly… pak na druhy den jsem musela pro razitko do prace a dnes pro razitko na MSSZ. A v pondeli to povezu na Up… takze ja kolem toho beham s detma jak pejsek.. navic u nas dnes silenej lijak a Ali hysterak v buse.. tak jsem musela vystoupit a cekat na dalsi bus v tom lijaku…
jeste kojim, hlavne v noci a rano, pres den je to slabsi.. levy prso tece slabe a Moni se pousti :/ nutrilon davam 2× az 3× denne a uz davam i prikrmy, ted ukoncujem brambor s mrkvi..