Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
16.1.13 10:04

@Kamka33 My půjdeme ven až bůhví kdy, v takové zimě to asi nejde. Dnes přijde Dr mrknout na malou, tak uvidíme, co mi řekne, určitě dám vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
16.1.13 11:27

No pokud je více jak - 5, tak by se nemělo, ale hlavně u nás je dneska inverze jak…Je úplně tma, a to nám dr. říkal, že nemáme vůbec vycházet, pokud je inverze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.1.13 11:59

Ahojky :mavam:
No my byli za ten měsíc venku asi tak 5×, jinak se nedalo, počasí stojí opravdu za prd :zed: a to jsme ještě honili každý sluneční paprsek kvůli žloutence! Ale s kočárkem maximální spokojenost a chválí si ho i babičky co se na vožení vyloženě třásly :lol:,máme Quinny buzz s nafukovacíma teréníma kolečkama a tady u nás na konci světa je k nezaplacení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
18.1.13 01:37

Ahojky, my byly venku jen jednou, jak jsme jely do poradny,, Jinak chodím ven jen s tou starší, s mimčem se bojím, preci jen je malinká a okno občas doma otevřu.. kor když jsou ty chřipky, tak mám z toho vítr..
Moni se občas taky kroutí, tk chovám na břiše nebo dám i sab kapky a je po pláči..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
30.1.13 09:48

Ahoj holky chtěla jsem se Vás jen zeptat měli jste někdo bébé sounds? jsem v 15tt a dnes si pro to jdu k jedné paní. Od kdy jste slyšeli srdíčko? někdo říká klidně od toho 14tt zaleží kde mimo je. Chci to pro klid duše, screening byl v pořádku, ale už mám zase menší strach.
Díky za případnou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.1.13 10:11
@leniska009 píše:
Ahoj holky chtěla jsem se Vás jen zeptat měli jste někdo bébé sounds? jsem v 15tt a dnes si pro to jdu k jedné paní. Od kdy jste slyšeli srdíčko? někdo říká klidně od toho 14tt zaleží kde mimo je. Chci to pro klid duše, screening byl v pořádku, ale už mám zase menší strach.
Díky za případnou odpověď

Ahoj Leni, já měla taky angelsounds a srdíčko jsem slyšela od 12t ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.1.13 10:14

@leniska009 Já měla taky angelsounds a srdíčko jsem slyšela v 11.tt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
30.1.13 10:17

@verrda @Janinka1983 Oni u toho bébesoundu píšou od 20tt a paní psala, že to slyšela kolem 15tt tak jsem zvědavá, budu to dnes zkoušet uvidíme třeba se mi to povede.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.1.13 10:25

@leniska009 Držím pěsti :kytka: A pokud hned srdíčko neuslyšíš, tak hlavně žádný stres!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.1.13 11:44
@Janinka1983 píše:
@leniska009 Držím pěsti :kytka: A pokud hned srdíčko neuslyšíš, tak hlavně žádný stres!!! :hug:

Ahoj Janinko, jak se vám daří? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.1.13 12:33

@verrda Ahoj, no střídavě oblačno… Občas mě ještě přepadají stavy jakoby depresivní, s tím jsem bojovala první týden doma, nebyla jsem schopná jíst, jak mi bylo zle, pořád jsem brečela, no děs :roll: Teď už je to lepší, ale pořád si nemůžu zvyknout na pláč malé, trhá mi to uši a strašně mě to znervózňuje, když začne křičet a já nevím proč :,( Dnes byla špatná noc, tak jsem zas jak mátoha, nedokážu se usmát a jediný, co mám na mysli je to, že nejsem šťastná :,( Snad tyhle stavy po šestinedělí přejdou, je to na palici. Ale jsem ráda, že už aspoň mám chuť k jídlu, protože jsem měla strach, že přijdu o mlíko, ale naštěstí ho mám zatím dost. I když se bojím cokoliv sníst, aby malá neměla prdíky, tak jsem na starým pečivu, jogurtech, piškotech a semtam nějaký těstoviny, maso na vodě, brambory, rýže… Ovoce a zeleninu nejím téměř vůbec ze strachu, že nás to nadme, takže vitamíny dodávám aspoň v tabletách. Jsem hrozně úzkostlivá :( Takže asi tak… A jak se máš ty, jak se cítíš???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.1.13 19:15
@Janinka1983 píše:
@verrda Ahoj, no střídavě oblačno… Občas mě ještě přepadají stavy jakoby depresivní, s tím jsem bojovala první týden doma, nebyla jsem schopná jíst, jak mi bylo zle, pořád jsem brečela, no děs :roll: Teď už je to lepší, ale pořád si nemůžu zvyknout na pláč malé, trhá mi to uši a strašně mě to znervózňuje, když začne křičet a já nevím proč :,( Dnes byla špatná noc, tak jsem zas jak mátoha, nedokážu se usmát a jediný, co mám na mysli je to, že nejsem šťastná :,( Snad tyhle stavy po šestinedělí přejdou, je to na palici. Ale jsem ráda, že už aspoň mám chuť k jídlu, protože jsem měla strach, že přijdu o mlíko, ale naštěstí ho mám zatím dost. I když se bojím cokoliv sníst, aby malá neměla prdíky, tak jsem na starým pečivu, jogurtech, piškotech a semtam nějaký těstoviny, maso na vodě, brambory, rýže… Ovoce a zeleninu nejím téměř vůbec ze strachu, že nás to nadme, takže vitamíny dodávám aspoň v tabletách. Jsem hrozně úzkostlivá :( Takže asi tak… A jak se máš ty, jak se cítíš???

Janinko, to přejde, neboj se!!! :hug: Ani nevíš, jak ti rozumím. Já měla tenhle stav první týden, vlastně jsem brečela už v porodnici, protože jak jsem byla hrozně bolavá, tak jsem nevěděla, jak ji utěšit a chodila jsem s ní celou noc, protože jsem si přes šití nemohla ani sednout. Pak jsem si říkala, že tohle nedám…

Těch prvních 14 dní mi hodně pomohl manžel! Je fakt, že i tak to byl a je záhul, ale přijde mi, že se to lepší každým dnem, ikdyž teď malá brečívá možná trošku víc, i přes to si říkám, jak hodné máme miminko. Některé maminky to mají hodně těžké. Miminka jim kolikrát pláčou celou noc, to nám aspoň v kuse pár hodin spinká. I na ten spánek se dá zvyknout.

Co se týče pláče, já vždycky zkouším všechny varianty, proč může plakat. Když nemá hlad (ten už asi poznám), tak je buď nálož v plínce, nebo si potřebuje odříhnout, nebo ji zlobí bříško a to se pak prostě musí uhoušat.

No, nás spíš teď trápí, že nepřibíráme úplně podle mých představ, ale jen podle mých, asi je to všechno v normě. Většina mých kámošek z diskuzí mají pěkné cvalíčky, kteří jsou schopní přibrat i kg za 3 týdny. Naše Klárka teď za 2 týdny přibrala 300g. Já to asi moc řeším, ale mám ploché bradavky a ze začátku jsem kojila přes kloboučky, teď poslední 3 dny už kojím normálně, tak jestli je to tím, že si přes ty kloboučky vytáhla víc, nevím. Pořídila jsem si váhu, tak budu vážit před a po kojení, kolik si vůbec vytáhne.

Neboj se, všechno se zvládneme!!! :hug: :srdce: To šestinedělí je opravdu záhul!!! Ale naštěstí je za pár týdnů za námi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.1.13 19:24

@verrda Taky si chci pořídit váhu, pro klid duše, abych věděla, že nepláče třeba hlady. Na prdíky dávám Infacol, teď jsem koupila Espumisan, zkouším, co nám bude vyhovovat. Od prvního měsíce chci zkusit probiotický kapky. Malá mi špatně říhá po kojení a pak jí to tlačí v bříšku, pořád se mi kroutí, zažívání nás trápí nejvíc. Teď ještě začíná přes den míň spinkat, tak nevím, co s ní, pořádně nic neudělám, pořád podávám dudlík, houpu, utěšuju… Jsem vyřízená, ale když si lehnu a můžu chvilku spát, tak nemůžu zabrat, protože se mi v hlavě honí spousta myšlenek a nejde mi vypnout :( Do toho se malá pořád vrtí, kroutí a ze spaní vydává různý zvuky, což mě vytrhne z mého dost mělkého spánku, když už se mi teda nějak podaří usnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.1.13 20:41
@Janinka1983 píše:
@verrda Taky si chci pořídit váhu, pro klid duše, abych věděla, že nepláče třeba hlady. Na prdíky dávám Infacol, teď jsem koupila Espumisan, zkouším, co nám bude vyhovovat. Od prvního měsíce chci zkusit probiotický kapky. Malá mi špatně říhá po kojení a pak jí to tlačí v bříšku, pořád se mi kroutí, zažívání nás trápí nejvíc. Teď ještě začíná přes den míň spinkat, tak nevím, co s ní, pořádně nic neudělám, pořád podávám dudlík, houpu, utěšuju… Jsem vyřízená, ale když si lehnu a můžu chvilku spát, tak nemůžu zabrat, protože se mi v hlavě honí spousta myšlenek a nejde mi vypnout :( Do toho se malá pořád vrtí, kroutí a ze spaní vydává různý zvuky, což mě vytrhne z mého dost mělkého spánku, když už se mi teda nějak podaří usnout.

Jani, Espumisan nám nějak extra nepomáhal, přišlo mi to sním úplně stejné.
Takže jsem jí ho přestala dávat úplně.

A říhání, no tak s tím bojujeme taky! Ona si třeba říhne a pak když ji po hodině vezmu protože se kroutí a řve čím dál víc, tak si říhne jako starý chlap, ale jak to má člověk vědět, že si říhla předtím nedostatečně. Jednou se mi tak poblinkala i nosíkem, až jsem se zděsila… No a někdy si neříhne vůbec a to je pak divočina, nejhorší je to v noci, kdy máš prostě strach usnout. A ty zvuky, vydává taky. Všechno to mají všechny miminka…

No a zrovna teď mi tu ječí jak pavián a já nevím, co jí je! :nevim: :,(

Já nevím, jestli na to máš nervy, ale zkus jí nechat trošku poplakat, pokud ti teda neřve, že modrá! Jestli jste si jí naučili na ruce, je fakt, že to zkouší. To naše malá dělá taky, ale je zvláštní, že když jí 20 sec. nechám řvát, ona přestane, pak to párkrát ještě zkusí a nakonec usne. Ze začátku mi jí bylo hrozně líto, ale když pak zjistíš, že někdy brečí a nemáš vlastně proč, začneš se na to dívat trošku jinak. Ale mě se to radí, já nevím, třeba ta vaše malá má fakt velké bolení a to nejde bez nosení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
31.1.13 03:29

Ahoj holky, nedá mi to, musím reagovat.. Jani, Verrda - co blázníte?? Mimčo pláče, protože jste v nervu.. Znám to z prvního mateřství.. Nebudte ze všeho vyjukané.. Moni taky blinká i z nosu, no a co? Utřu to a jde se dál.. Nemůžete plakat - pak mimčo pláče a je nevrlé!! Nahodte úsměvy a těšte se s ním.. Holky, když je den na houby, vemte mimčo, vlezte si nahé s ním do postele a hýčkejte si jej, dejte si ho nahé na nahé tělo, uklidnujte ho, mazlete se a pusinkujte. Mile na ty své andílky mluvte.. Konejšete.. Zkuste dudlík.. Moni si veme dudlík a skoro nezapláče ;) chodte s andílky ven, tam budou spinkat spokojené. Plakat může protože je mu horko, zima.. Blinká, že je přepité, nebo málo odříhnuté.. Poloha na levém boku a zvýšená postýlka by měla omezit blinkání.. Koukejte se třeba na televizi a mimčo mějte na sobě na bříšku apod. Dejte mu najevo, jak ho milujete.. Vzdyt jste se na nej tolik tesili.-)
Jani ty prosím tě jez, neboj se jíst.. Mimčo potřebuje živiny.. Mimčo bude pořád hledat prso, tak malé nic jiného neumí, takže nakojit a dát dudlík.. Jestli prospívá určitě vidíte, určitě není hubené jak bylo, určitě už jste nějaké oblečky vyřadily apod. Pokud budete vážit, tak jen jednou denně např večer a vždy nahé.. Nemusí pokaždé ypít stejnou dávku, tak by vás to zbytecne trapilo.. A základ je spát a spát, vy můžete, nemáte druhé dítě.. Já mám doma ještě dvouletou a musím fungovat, tak se nebojte starat o to vaše zlatíčko. Moc vám držím pěsti a budte silné a hodné. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí