Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4611
3.1.13 21:12

Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
4.1.13 00:26

@verrda Však já si právě do toho svařáku dávám tak 2 lžičky skořice :mrgreen:
@Bananas Terezka je překrásná!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
4.1.13 07:37

Vy jste teda čísla, holky. Ať to ale zase nepřeženete, vždyť ta vaše miminka sama ví, kdy se jim chce ven za váma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.1.13 15:17

@Bananas bobíček malej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
4.1.13 15:21
@verrda píše:
Janinko, jak se daří? :-*

U mě stále nic, dokonce jsem jdu na další monitor až v pondělí, to už budu 41+2 8o

Ach jo…

Ahojky, tak to se divím, že už ti porod nevyvolávají.. Mně se snažili na každé návštěvě proštouchnout a taky se jim to pak podařilo a Moni se narodila pár hodin od kontroly :-) Byla jsem 40+4 a až na sále mi píchli plodovku a byla už zkalená!! Tak nevím, na co tví doktoři čekají :think: Radši bych je popohnala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.1.13 16:57
@Kamka33 píše:
Ahojky, tak to se divím, že už ti porod nevyvolávají.. Mně se snažili na každé návštěvě proštouchnout a taky se jim to pak podařilo a Moni se narodila pár hodin od kontroly :-) Byla jsem 40+4 a až na sále mi píchli plodovku a byla už zkalená!! Tak nevím, na co tví doktoři čekají :think: Radši bych je popohnala..

No já jsem rozhodnutá, když přes víkend neporodím, z tama prostě neodejít! Asi budu vypadat jako blbec, ale normálně jim řeknu, že jestli tedy umím dobře počítat, 41+2 je docela dost na to, aby se něco už dělo. Nechci propadat panice, takže nad zkaženou plodovkou vůbec nepřemýšlím. Kontroluju si pohyby, poslouchám srdíčko. Všechno bude v pořádku, jak jinak ;)

Já totiž na kontrole ve středu byla dle jejich výpočtů 40+2 (podle MS 40+4, takže to si asi špatně spočítali) a když jsem se ptala minule, jak dlouho se přenáší, tak mi bylo řečeno, že se porod vyvolává až tak 41+…

Už tak jsem docela vynervovaná, takže jim věřím „odborníkům“ a přestala jsem se hroutit. Teď do středy jsem chodila na ko co druhý den, takže zkontrolovaná snad dobře jsem. Ta ko za 4 dny mě docela překvapila, ale byl tam dr., co je brán jako odborník, takže jsem to víc neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2333
4.1.13 17:56

Holky, jestli vam muzu napsat do diskuze, ja se snazila vypudit maleho vsim moznym(skorice, zazvor, vino, tepla voda, lezla jsem po ctyrech, slapala na orbitrku a nic) byla jsem hotova, prenasela jsem a vsichni okolo rodili.mali se nakonec narodil jediny den kdy jsem si rekla ze na vsecno kaslu a nic z toho jsem nedelala a byla jsem smirena ze me vyvolaji ve 42tt (to my rekli ze me vyvolaji) nakonec jsem rodila ve 41+1 a plodovku jsem mela uplne cistou ;) ja vim ze se to lehce rika kdyz uz to mam za sebou, ale miminka se narodi az se jim proste bude chtit at uz delate co delate.to alespon ma zkusenost.
jinak nas Tadeasek se narodil 23.12.2012 a mel 3530g a 52 cm ;)
preji vam at to mate brzo za sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.1.13 18:12
@kacisekm píše:
Holky, jestli vam muzu napsat do diskuze, ja se snazila vypudit maleho vsim moznym(skorice, zazvor, vino, tepla voda, lezla jsem po ctyrech, slapala na orbitrku a nic) byla jsem hotova, prenasela jsem a vsichni okolo rodili.mali se nakonec narodil jediny den kdy jsem si rekla ze na vsecno kaslu a nic z toho jsem nedelala a byla jsem smirena ze me vyvolaji ve 42tt (to my rekli ze me vyvolaji) nakonec jsem rodila ve 41+1 a plodovku jsem mela uplne cistou ;) ja vim ze se to lehce rika kdyz uz to mam za sebou, ale miminka se narodi az se jim proste bude chtit at uz delate co delate.to alespon ma zkusenost.
jinak nas Tadeasek se narodil 23.12.2012 a mel 3530g a 52 cm ;)
preji vam at to mate brzo za sebou ;)

@kacisekm :hug: :hug: :hug: Moc děkuju za příspěvek, člověk potřebuje slyšet i něco pozitivního. A co porod, všechno v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2333
4.1.13 18:28

@verrda : porod uplne ok. v patek vecer mi zacali bolesti ale jeste nebyli tak silne a meli 15 minutovou pauzu, rano se zkratili na 7-5 minut tak jsme jeli do nemocnice, tam jsem mela uplne rovny monitor, tak jsem zase jela domu v 8 vecer jsem jela naspatek, ze uz se to neda, bolelo me to ale jen v krizi a bricho nic. monitory opet rovne, ale nalez rano 1 cm a vecer 6 cm, takze udelali klistyr a byla jsem na 8 cm a ve 2 rano se mali narodil.celi porod jsem na monitoru nemela jedinou kontrakci, bricho nic nedelalo, jen ty zada. takze pokud vam na kontrole rikaji ze se nic nedeje nic to jeste neznamena ;) jo a mali byl venku na 4 zatlaceni a nebyli zadne komlikace ze by byl prenaseny.jen byl vetsi nez jsme pocitali :mrgreen: chapu ze jste na nervy, ja byla taky uplne hotova, porad jsem brecela, ze se bojim aby mu neco nebylo a ze nechci byt na vanoce v nemocnici. a pak mi bylo vsechno sumak :mrgreen: urcite bude vse ok, tesim se az tu uvidim fotky vasich miminek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
4.1.13 19:32

@kacisekm A u těch křížových bolestí jsi neměla žádné kontrakce??? Já mám dnes od rána bolesti v kříži, kolikrát to musím prodýchat, je to dost nepříjemný, ale pořád čekám, kdy přijdou nějaký kontrakce, všichni říkají, že porod poznám, ale já si nejsem nějak jistá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2333
4.1.13 20:14

@Janinka1983 : ja mela vsechny kontrakce jen v tom krizi, byla to ale bolest jak cert, fakt jsem to vydejchavala v predklonu a ani jsem nevnimala co mi kdo rika.ale bricho mi netvrdlo vubec, tudiz jsem mela ty monitory uplne rovne, v tom krizi to nijak nezmeri.zkus si sledovat nejaky cas mezi temi bolestmi. pokud to bude mit pravidelnost, mohlo by to byt ono.po mich zkusenostech je hlavne upozorni ze te to boli jen v tom krizi, na me totiz po tom mereni na monitorech koukali dost neduverive az po te prohlidce se divili ze uz rodim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
4.1.13 20:32

@kacisekm Takže ty bolesti přichází v nějakých časových rozestupech, jo?? Třeba jako že ta bolest trvá minutu, pak to přejde a znovu to samé za 10 minut?? Já vím, že se ptám jak úplnej blbec, ale prostě si nejsem jistá, jestli to může být ono. Mně k tomu občas ztvrdne břicho a zabolí nebo píchne v podbříšku, ale hlavní bolest cítím v zádech :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.1.13 20:45

Janinko, já už jsem měla kontrakce, ale ne křížové bolesti (ty kdysi v noci, ale nebyly k tomu kontrakce) taky po 10 minutách. Nevěděla jsem, jestli je to ono, takže jsem to neřešila a jen si říkala, že pokud se intervaly zkrátí, nebo zesílí a budou trvat delší dobu, pojedu. Jenže ony se ty intervaly po hodině začaly prodlužovat až nakonec odezněly úplně. A je to fakt jak píšeš, ta bolest trvá cca minutu a pak za nějakou dobu se opakuje, takže pokud je cítíš intenzivněji, je dobré si to psát, měřit je dobré na jednou přístroji.

To, že jsou to kontrakce jsem si uvědomila až na monitoru, kdy jsem měla přesně stejný stav, zvrdlo mi břicho jakoby celé, ani to moc nebolelo a pak to po minutě odeznělo, jen to spíš tak tlačilo + jsem cítila, že mě trošku bolí záda. A sestřička, která mě v průběhu kontrolovala mi říkala, jé, vy už máte kontrakce, tak na to jsem jí sdělila, že je mám docela často :nevim: No prý to tak prostě je, takže já fakt poslíčky mám, někdy i ukázkové a nic z toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.1.13 20:46
@kacisekm píše:
@verrda : porod uplne ok. v patek vecer mi zacali bolesti ale jeste nebyli tak silne a meli 15 minutovou pauzu, rano se zkratili na 7-5 minut tak jsme jeli do nemocnice, tam jsem mela uplne rovny monitor, tak jsem zase jela domu v 8 vecer jsem jela naspatek, ze uz se to neda, bolelo me to ale jen v krizi a bricho nic. monitory opet rovne, ale nalez rano 1 cm a vecer 6 cm, takze udelali klistyr a byla jsem na 8 cm a ve 2 rano se mali narodil.celi porod jsem na monitoru nemela jedinou kontrakci, bricho nic nedelalo, jen ty zada. takze pokud vam na kontrole rikaji ze se nic nedeje nic to jeste neznamena ;) jo a mali byl venku na 4 zatlaceni a nebyli zadne komlikace ze by byl prenaseny.jen byl vetsi nez jsme pocitali :mrgreen: chapu ze jste na nervy, ja byla taky uplne hotova, porad jsem brecela, ze se bojim aby mu neco nebylo a ze nechci byt na vanoce v nemocnici. a pak mi bylo vsechno sumak :mrgreen: urcite bude vse ok, tesim se az tu uvidim fotky vasich miminek :hug:

Jsi šikulka :palec: Snad budeme mít taky rychlý a pohodový porod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2333
5.1.13 15:10

@Janinka1983 : je to jak pises, bolest ktera trva urcitou dobu, treba minutu a pak na nejakou dobu utichne a pak znova. pokud to bude nabyvat na bolesti a bude to castejsi zapisuj si cas. jeste muzes zkusit teplou sprchu a pokud to polevy jsou to poslicci, pokud to zustane stejne nebo zesili mel by to byt porod ;) jinak ze sve zkusenosti je pak dobre kdyz ti ty casove rozestupy stopuje nekdo jiny, ja pak nebyla schopna se oryentovat v case, spis jsem premyslela, jestli stat v predklonu, lezet, chodit, opirat se o mic nebo co delat, natoz si psat cas…neboj porod poznas, ja se taky bala ze nepoznam a poznala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí