Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
já jsem byla na sociálce až dneska. Samozřejmě jsem neměla potvrzený papír od OSSZ, nechápu, oni to mají nějak rozdělené, takže čekám, až mi přijde a pak až teprve můžu žádat! ![]()
Jinak my jsme 14 dní po druhém očkování a před týdnem jsem nechala Klárce nastřelit náušničky ![]()
Holky, jak vaši prckové snáší očkování? Klárka první očko úplně v pohodě, po druhém byla plačtivá a měla teplotu. Snad to třetí bude už bez problémů…
@verrda To je beruška kráááásnáááá!!!
My jsme byli na očkování zatím jen jednou, ve třech měsících, ve čtyřech nás neočkovali, protože měla malá rýmu, další očkování nás čeká přesně v pěti měsících, 11.června, tak jsem zvědavá. Na to první taky neměla žádnou reakci. Jak ti jde kojení, pořád dobrý??
@verrda : my hexu v pohode, synflorix mel koprivku a rozmokval mu ekzem, skoncil na antibiotikach. dalsi synflorix uz tedy nedavame a posledni 3 hexu nam budou pro jistotu davat v nemocnici…
@verrda Tak my první dvě očkování bez reakce, jen byla Terezka spavější. Třetí dávka nás čeká příští týden. Dávali jsme hexu a prevenar současně.
U nás si sociálka všechno zjišťovala sama, jen jsem jim dala tu žádost.
@Janinka1983 Pořád kojím, ale už jen z jednoho prsa, druhé pomalu ale jistě vysychá
Jen musím občas odstříkat zatvrdliny, které teda bolí jako čert. Ale jedno funguje dobře. Přála bych si to vydržet do 8 měsíce… Možná jsem mohla být trpělivější a Klárka by si zvykla i na to neoblíbené, ale trápily jsme se dlouho, ublinkávala atd. takže jsem to nechtěla hrotit.
No každopádně, dneska vím, že u druhého prcka budu začínat neoblíbeným a už budu vědět, co a jak! ![]()
@kacisekm Jejda, tak to mě mrzí… Chudáček. A vy už nemusíte ten Synflorix vůbec? Já myslela, že když už se očkuje, musí se doočkovat do konce
Ale tak to je logické, když na to tak špatně reagoval.
@Bananas Já nechala taky současně Hexu a Prevenar. Na další očko jdeme 19.6.
Tak vidím, že sociálky to řeší, jak se jim hodí ![]()
@verrda : tim ze mel reakci ( a to do 24 hodin) tak nam to bylo i doporuceno nedavat dal, ono se rika ze kazde dalsi podani alergenu ma horsi a horsi prubeh reakce…
@verrda Taky budu u druhého mnohem chytřejší a už teď se moc těším ![]()
Ahoj holky, krásná holcicka s tou nausnickou
A jak to zvládala to nastreleni??
My jsem teda obihali na ten rodicak vsecko a jeste jsem si pritom menila trvale bydliste, tak se vsechno prepisovalo.. no bylo to narocne jak pro me, tak pro Ali, Moni to vicemene prospala..
Jinak ja kojim uz lip i z levyho, Alicka mi ho rozkojila, jak si semtam chce taky cucnout, tak ji davam to levy, co Moni odmita, a ona se nacucne a drzi a saje i par minut, tak mi ho kapku rozkojila ![]()
@Kamka33 No super, kolik je Aličce?? Známá má mimčo a tříletýho kluka a ten jí taky roztahal několikrát prso, kde měla zánět a retence, takže ty starší dítka jsou na tohle parádní, lepší než odsávačka ![]()
@Janinka1983 Alicka bude mit v zari tri roky
Jo, uz je vic zavisla jak Moni:)) Moni mi vcera odmitla dokrm a chtela jen me:)) Prikrmy jsem zatim odlozila, ty sklenicky odmita
Obe holky chytly paradni rymu od tatinka
Takze detsky den prolezime..
Ahojky, my se máme dobře, Terezka už pěkně papá příkrmy a večer kaši a teď konečně začala i přesnídávky. Pěkně se už otočí ze zad na bříško, no zpátky jí to ještě moc nejde, takže člověk je pořád ve střehu. Už to není takové to spací a jen ležící miminko
. Spí pěkně celou noc, přes den si taky občas dáchne, takže pohoda. Jen někdy nemůže usnout a to je potom boj.
Taky přeju hezké léto a hodná miminka ![]()
Ahoj holky, my se máme taky dobře, malá už je pěkný číslo, pořád si něco žvatlá, piští a nebo vříská, krásně se směje, ale mám občas pocit, že už je i pěkně vyčůraná
V noci se budí na papání jen jednou, a to až kolem páté ráno a pak ještě spí do 7-8:30, jak kdy. Přes den naspí dohromady tak 2 hodinky, takže taky celkem dobrý, ale celkově už vyžaduje více pozornosti. Byla jsem zvyklá, že mi ještě do nedávna odpoledne spala v kočárku skoro 3 hodiny a teď poslední týden už ne, co kdyby jí něco uteklo, že
Zítra jí bude půl roku a je stále plně kojená, stále jí odsávám mlíčko a budu pokračovat i po zavedení příkrmů. Jinak se zatím teda nepřetáčí, ale už jí moc nechybí, většinu času tráví na boku a snaží se a snaží, takže to čekám každým dnem. Váží něco přes 7 a půl kila, do poradny jdeme až za 14 dní, tak pak budu vědět přesné míry. Taky přeju krásné léto ![]()
@Janinka1983 No terezka to měla stejně, pořád jí chyběl ten pomyslný krůček k přetočení a najednou jeden den koukám a už byla na bříšku a od té doby se pořád přetáčí. S tím spaním přes den to máme obdobně.