Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Janina88 píše:
Holky prosím o radu, je hustý bílý výtok, nezapáchající, někdy až tak trochu nazelenalý nebo i vodnatý normální? neboli je to známky že je vše ok? díky za odpověď
Myslím si, že výtoky jsou v těhu normální. Já ted nemám kontrolu, protože stále zavádím utrogestan, ale ano jsou normální. Jen nevím teda ten nazelenalý. Spíš nažloutlý a bílý je častější. Důležité je, že nijak nezapáchá. Oni jsou normální v těhu bohužel i kvasinky. Miminko není nijak ohrožené, jen nám je to krajně nepříjemné ![]()
@Janina88 Já se taky snažím být v klidu, ale po minulé zkušenosti jsem prostě nervóznější. Miminko se nevyvíjelo, ale mně to moje tělo teda znát nijak nedalo, nešpinila jsem, nekrvácela, prostě nic, vše v pořádku, ale mimi nikde
. A co se týče těch výtoků, tak si myslím, že je to úplně normální, mám ho taky, takový bílý a občas i vodový, jak kdy, často mám mokro na kalhotkách. Pokud výtok nezapáchá a nic tě nesvědí ani nepálí, tak je to O.K. ![]()
@Janinka1983 píše:
@Janina88 Já se taky snažím být v klidu, ale po minulé zkušenosti jsem prostě nervóznější. Miminko se nevyvíjelo, ale mně to moje tělo teda znát nijak nedalo, nešpinila jsem, nekrvácela, prostě nic, vše v pořádku, ale mimi nikde. A co se týče těch výtoků, tak si myslím, že je to úplně normální, mám ho taky, takový bílý a občas i vodový, jak kdy, často mám mokro na kalhotkách. Pokud výtok nezapáchá a nic tě nesvědí ani nepálí, tak je to O.K.
Ahoj Janinko, to co tě potkalo je tuším mola a nestává se, že by se opakovala. Váček sice je, ale bez miminka. Věřím, že ted je mimísek tak kde má být ![]()
@Janinka1983 ahoj kočko
já si myslím že na ult už by bylo něco vidět já sice nevim kolikátý jsem týden,ale 25 DPO už byl hezky vidět váček,já myslím že to bude v pohodě 21.5. uvidíme naše mrnousky ![]()
DPO je den po oplodnění
DC je den cyklu (menstruačního cyklu)
MS je menstruace
@hanak píše:
DPO je den po oplodnění
DC je den cyklu (menstruačního cyklu)
MS je menstruace
Jenže jak můžeme vědět, kdy bylo vajíčko oplodněno? Brala bych to spíš jako den po ovulaci ![]()
@mamka snažilka píše:
Jenže jak můžeme vědět, kdy bylo vajíčko oplodněno? Brala bych to spíš jako den po ovulaci
To je stejné
Vajíčko je při ovu schopno oplodnění jen pár hodin, takže DPO je vlastně obojí - ovulace i oplodnění. Co nikdy nemůžeš vědět, je - kdy došlo k uhnízdění. Ale ovu a oplodnění je vlastně totéž.
@hanak píše:
To je stejnéVajíčko je při ovu schopno oplodnění jen pár hodin, takže DPO je vlastně obojí - ovulace i oplodnění. Co nikdy nemůžeš vědět, je - kdy došlo k uhnízdění. Ale ovu a oplodnění je vlastně totéž.
Já to vždy brala tak, že ovu není nikdy přesně a že se to může vlastně i o dva dny lišit. Ovulační testy člověk taky nikdy nevystihne přesně na minutu, tak to beru spíše od té ovulky plus mínus. Vlastně co je v našem těle přesné že
Taky ted přemýšlím nad tím, že když jsem měla ovulku zhruba 14 DC, protože 15DC na utz už vajíčko nebylo, že je miminko o 3 dny menší ![]()
Ty 3 dny vůůůůůbec neřeš ! Žádné miminko není přesně podle tabulek ! Akorát tě to znervozňuje
Tady doktoří nepočítají prcka na utz na dny, ale na týdny, právě proto, že ty dny akorát nesmyslně vyplaší, protože ten rozdíl může být podle tabulek i týden a přesto je to v pořádku.
Ještě s tou OVU - já jí na sobě bezpečně poznávám, takže jsem schopná říct den přesně. Kdo si měří bazální teplotu, tak taky ví přesně ovu, tudíž i den oplodnění. Ale u hodně holek ovu probíhá skrytě, bez vnějších příznaků, takže se opravdu asi jen můžou domnívat, kdy k tomu mohlo dojít.
@hanak píše:
Ty 3 dny vůůůůůbec neřeš ! Žádné miminko není přesně podle tabulek ! Akorát tě to znervozňujeTady doktoří nepočítají prcka na utz na dny, ale na týdny, právě proto, že ty dny akorát nesmyslně vyplaší, protože ten rozdíl může být podle tabulek i týden a přesto je to v pořádku.
Moc děkuju ![]()
@hanak píše:
Ještě s tou OVU - já jí na sobě bezpečně poznávám, takže jsem schopná říct den přesně. Kdo si měří bazální teplotu, tak taky ví přesně ovu, tudíž i den oplodnění. Ale u hodně holek ovu probíhá skrytě, bez vnějších příznaků, takže se opravdu asi jen můžou domnívat, kdy k tomu mohlo dojít.
Jdeš na kontrolu den po mých narozeninách
já jdu až 6.6. si představ to je doba. K tomu jsem doma, tak přemýšlím o nějakých domácích pracích abych se zabavila.
@mamka snažilka píše:
Jdeš na kontrolu den po mých narozenináchjá jdu až 6.6. si představ to je doba. K tomu jsem doma, tak přemýšlím o nějakých domácích pracích abych se zabavila.
Tak já mám o zábavu postaráno
. Přestěhovali jsme se do nového domu, vlastně hned na pobřeží
a práce je tu ještě jak na kostele, přeskakujeme krabice, postupně se to všechno vybaluje, nábytek šroubuje dohromady .. Kdybych se necítila pořád tak unavená, tak bych i potřebovala, aby den měl víc hodin
Jde to pomalu, jsme tady už týden a stejně je uděláno tak 10%, fakt lepší vyhořet než se stěhovat
Takže si myslím, že to do toho 29.ého přežiju dobře, protože nebudu mít ani moc času přemýšlet, že to vlastně utíká pomalu
Nevím, jestli budou dělat zase utz, osobně si myslím, že ne, spíš asi odběry a vnitřní prohlídku a pošlou mě na velký screening do Pensacoly (to je odsud cca 45min. jízdy autem). No a dál se uvidí - jestli bude mrňous v pořádku, tak si fakt hoodně oddychnu, přeci jen nejsem už nejmladší a stát se pořád může cokoliv (to si ale nepřipouštím
).