Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dajdula píše:
@Dafii
Na 1. kontrole, kdy jsem měla být 6+2, tak Dr. říkala, že to vypadá, že je o TÝDEN mladší. Já přitom vím datum otěhotnění, takže jsem začala mít trochu strach. No a týden na to ( 7+4 ) plod odpovídal úplně přesně datu poslední MS i se.Sama Dr. mi říkala, že měření v prvních týdnech není přesné, nejpřesnější je ve 12tt. Taky uhnizďování trvá u každého jinak. Neboj, prcek to do příště určitě dožene
Moc jsi uklidnila i mě
děkuju.
Ahoj holky, no tak mě myšlenky s tím jak je mimi malé nebo velké vůbec netrápí, protože já na sobě ovu nepoznám, bazální teplotu jsem neměřila, cykly dlouhé cca 40 dní.. takže když mě doktorka řekla, že mimi je 7+5 a já měla spočítáno 8, tak jsem si řekla, že to je celkem dobrý, že jsme se skoro sešly ![]()
@hanak píše:
Tak já mám o zábavu postaráno. Přestěhovali jsme se do nového domu, vlastně hned na pobřeží
a práce je tu ještě jak na kostele, přeskakujeme krabice, postupně se to všechno vybaluje, nábytek šroubuje dohromady .. Kdybych se necítila pořád tak unavená, tak bych i potřebovala, aby den měl víc hodin
Jde to pomalu, jsme tady už týden a stejně je uděláno tak 10%, fakt lepší vyhořet než se stěhovat
Takže si myslím, že to do toho 29.ého přežiju dobře, protože nebudu mít ani moc času přemýšlet, že to vlastně utíká pomalu
Nevím, jestli budou dělat zase utz, osobně si myslím, že ne, spíš asi odběry a vnitřní prohlídku a pošlou mě na velký screening do Pensacoly (to je odsud cca 45min. jízdy autem). No a dál se uvidí - jestli bude mrňous v pořádku, tak si fakt hoodně oddychnu, přeci jen nejsem už nejmladší a stát se pořád může cokoliv (to si ale nepřipouštím
).
No tak to tě obdivuju, protože já jsem tak unavená, že když přijdu z práce jsem schopná tak akorát lehnout a nic nedělat.. max. něco k večeři..
Hlavou mě všechno víří a nejsem schopna na nic jiného myslet - a to mám jet ve středu na zkoušku a ještě jsem to ani neviděla. Velké naděje vkládám do zítřka, manžel bude v práci, tak bych mohla mít celý den klid a už opravdu musím začít
![]()
Mimochodem je tady ještě nějaký blázen, který si dělá při práci VŠ a ještě si „naplánuje“ miminko? ![]()
@Janina88 píše:
Holky prosím o radu, je hustý bílý výtok, nezapáchající, někdy až tak trochu nazelenalý nebo i vodnatý normální? neboli je to známky že je vše ok? díky za odpověď
Výtok mám taky, nezapáchá, bílý, občas vodnatý (mokro na kalhotkách) a občas trochu zabarvený do hněda- což mě vyděsí, ale není to nikdy nic velkého, tak snad se nic neděje..
@mamka snažilka píše:
Ahoj Janinko, to co tě potkalo je tuším mola a nestává se, že by se opakovala. Váček sice je, ale bez miminka. Věřím, že ted je mimísek tak kde má být
Dr říkal, že je to zamlklé těhotenství, přesněji prý fetální vejce
No prostě na UTZ byl černý kulatý „flek“ přes 2 cm, ale v něm nic
Děkuji za podporu, taky nějak podvědomě tuším, že je prcek v pořádku, ale ten strach prostě potlačit nedokážu. Dnes jsem podle poslední MS 5+4tt, je tady na tom někdo podobně? ![]()
@MonikaL Ty jsi taky tak nějak v 6.tt, jako já
. Když já chci jít k Dr až tehdy, až bude jasné, že má být vidět miminko i se
. Dutinku už jsem minule na UTZ viděla, dokonce 3×, ale bohužel vždy prázdnou. Chci vidět své miminko!!! A snad se 21.5. konečně dočkám ![]()
@Janinka1983 píše:
Dr říkal, že je to zamlklé těhotenství, přesněji prý fetální vejceNo prostě na UTZ byl černý kulatý „flek“ přes 2 cm, ale v něm nic
Děkuji za podporu, taky nějak podvědomě tuším, že je prcek v pořádku, ale ten strach prostě potlačit nedokážu. Dnes jsem podle poslední MS 5+4tt, je tady na tom někdo podobně?
Jani já jsem podobně jako ty. jak jsem ti už psala, srdíčko se mimídkovi vytváří v 5týdnu, takže už by tam u tebe také mohlo být vidět, akorád já ho neiděla, ale hlavní je, že pan doktor ano
a // jsem našla den po tobě ![]()
@AnitramV Ty jo, tak už bylo vidět srdíčko v tuto dobu??
No to je krásný, moc gratuluju
. Já byla při minulém těhotenství na UTZ 5+6tt a právě tam byl jen ten váček 2cm, to jsem se vyděsila, jestli tam nemá být už vidět miminko a Dr mi na to řekl, že nemusí, ale asi mě chtěl jen na týden uklidnit. No a za týden byla situace stejná. Tak jsem se právě objednala k Dr až na ten konec sedmého týdne, abych měla jistotu, že už tam mimi bude. Možná si zajdu k Dr už 17.5., pokud budu pořád takhle netrpělivá
. A jak se cítíš? Máš nevolnosti? Pobolívá tě občas podbříšek?? Mě občas jo…
@Janinka1983 podbřišek pobolívá, nevolnosti, jak se to vezme,po ránu je mi hrozně, ale zatím jsem nezvracela ale snídani si můžu dát až tak kolem 10-11hod. dneska poprvé mi bylo dobře, a jinak prsa bolí a jsem hrozně unavená…
@AnitramV Jo to si presne vybavuju tu hroznou unavu…trvalo to u me asi tri tydny a pak dobry
ale je to sileny…ja prisla z prace, sla spat…pak jsem kolem sedme vstala, najedla se a sla zase do rana spat ![]()
@Pherenike píše:že Tě chytiiim
@AnitramV Jo to si presne vybavuju tu hroznou unavu…trvalo to u me asi tri tydny a pak dobryale je to sileny…ja prisla z prace, sla spat…pak jsem kolem sedme vstala, najedla se a sla zase do rana spat
@Janinka1983 píše:
@MonikaL Ty jsi taky tak nějak v 6.tt, jako já. Když já chci jít k Dr až tehdy, až bude jasné, že má být vidět miminko i se
. Dutinku už jsem minule na UTZ viděla, dokonce 3×, ale bohužel vždy prázdnou. Chci vidět své miminko!!! A snad se 21.5. konečně dočkám
Jani, rozumím ti víc než dobře. Moje min. těhu vůbec nedopadlo, taky ZT, oficiálně 9tt, ale uvnitř jen shluk buněk :/
Teď jsem chtěla jít na utz, až budu mít jistotu, že tam buď bude srdíčko a miminko .. a když ne, tak prostě žádná spekulace, jestli ještě není moc brzy, prostě bude jasné hned, že to dopadlo dobře - špatně.
Ve středu jsem tam šla fakt se staženým zadkem .. o to víc potěšil tenhle obrázek:
@hanak Tak teď jsi přesně popsala moje pocity!!!
Asi to máme opravdu všechny stejné po takovém zážitku a jsem ráda, že mě chápeš…
Už čekám dlouho, těch 8 dní už to snad vydržím a pak se uvidí. Moc ti gratuluju ke krásné fotečce z UTZ a hlavně k miminku, přeju, ať je vše v naprostém pořádku
![]()
@Pherenike jo já to měla i při malým, přišla jsem z práce ve 4 do 6-7 jsme spala a v 8 zase do postele .-) ale teď už to nejde, po obědě jsem v práci jak přejetá, a když přijdu dom padá to na mě znova, když mám volno tak i po obídku klidně do 3 šlofíka hodím, ale to jen málo kdy, není čas
a ani si to nemůžu tak nějak dovolit, takže večer dám po večerníčku spát malého a ulehám také ![]()
@AnitramV No když už člověk doma jednoho prcka má, tak to musí být ještě větší mazec ![]()