Poradna duly
Jana Čurdová
@verulicek
Tak to mi prijde trosku sileny…
Ale proc ne. ![]()
Zvlast ja v byte, budu rada, ze se mi to sem pak vsechno vejde. ![]()
@Leni112 většina těch věcí čekala ve sklepě..postýlka, košík, kočárek…takže jsem neřešila..viděla jsem něco za dobrou cenu, tak proč bych to samé kupovala o pár měsíců dráž jen kvůli pověrčivosti..navíc je rozdíl pustit každý měsíc z výplaty dva tisíce..než dva měsíce před porodem vypláznout 20 tisíc
Mě třeba nakonec komplet výbavička vyšla na 50 tisíc (ale měla jsem tam započítané i věci pro mě - krém na strie, podprsenky a věci do porodnice..) Nutno podotknout, že většina věcí byla z bazaru
takže pokud by nějaká prvorodička měla zájem, mohu poskytnout seznam věcí, které jsem kupovala ![]()
@verulicek To je hrozný!!!
Já asi jako hlavně teprv potřebuju slyšet od doktora, že jsem fakt těhotná, že je to fakt v pořádku a vidět to…do té doby ani nemůžu nic kupovat. Čekala jsem na // rok a půl a po tom všem tomu prostě nevěřím. O to víc si nedokážu představit, že bych měla doma už věci jak ty jak píšeš, před vysazením HA a pak by mi tam takovou dobu stály..
Proto jsem k tomu zatím tak nějak odměřená. Ale věřím, že až si budu jistá, že je v pořádku, tak to pak začne… ![]()
Na seznam se určitě zeptam, později. ![]()
@Leni112 no..já jsem si nějak nepřipouštěla, že by to nevyšlo…a vyšlo to napoprvé..u druhého jsem si dělala srandu že si naplánuju věe tak, aby mi to vycházelo se školou a nemusela přerušovat..vybrala jsem si porod v dubnu (i kvůli horku bych nerada chodila s báchorem v létě…březen byl taky super) no a zadařilo se zase. Teď si dělám srandu, že třětí bude 2018 ale pořád ještě nemám vybraný měsíc
čímž se samozřejmě omlouvám dlouho snažícím se. ![]()
@verulicek To je přesně ono. Vyjde to hned, řekneš si kdy a je to. Jako je to super. Ale já za tu dobu prošla tolika emocema a zklamáním, že se bojim připustit si štěstí. A proto jakoby čekám co přijde samo, co kdy já sama budu cítit a tak. ![]()
@Leni112 tak si to štěstí teď už připusť k tělu
miminku se pak bude i líp dařit ![]()
My máme kočárek dokonce už v kuchyni
Ale to je jen tou naší rekonstrukcí teď, stále přesouváme věcí z místa na místo a kočárek tak nějak nikam nešel, dříve byl v garáži
A když jsem to řekla našim a sestrám, tak hned zase probraly miminkovské a těhotenské věci, takže u nás doufám výbavička bude za cenu blížící se nule, bude stačit investovat do plínek ![]()
Jo a holky, ráno na testu bylo 3+, takže je to v cajku a zase můžu být v klidu. Já bych asi i byla jinak, ale tento týden jsem se dozvěděla, že sestra ve stejném věku jako jsem teď já čekala a potratila, ani jsem to nevěděla. Tak mě to sebralo jednak z důvodu, že jsem si ani nevšimla, že ji něco trápí, jsem sestra na ho… a druhak jsem se najednou začala obávat, jestli u nás bude vše ok. Bude, musí být. ![]()
Leni, nám zatím šly všechny děti ihned, i když jsme se o to ani nesnažili, a teď najednou 11 měsíců snažení. Ale vybral si to prcek dobře, aspoň už je to nejhorší hotovo a teď můžu být, pokud děti dovolí, v klidu ![]()
@JituleF tak to je fajn že máš kolem sebe lidi kteří se rádi zbaví věcí po dětech..bohužel já jsem v okolí nikoho neměla, jinak bych to brala všema deseti…musela jsem si vše shánět sama. a taky mi pár tisíc udělala výbava látkových plenek (ale po půl roce jsem měla investici zpět a na druhé mám teď vše už nachystané) ![]()
@Leni112 Já nakupovat do kontroly nebudu, ale pak začnu něco lehce.. Nejsem pověrčivá.. Mě se líbila jedna holčina z jedné diskuze kde psala, že nákupem miminku dokazuje, že mu věří a já mu věřím a tak bych mu i něco koupila
Ty by si vydržela až do vánoc? To jsi dobrá
Hale já taky nemám ani jedinej pupínek a nemám ani mastné vlasy nic, takže si taky myslím, že by to mohl být kluk
a už víš jak to oznámíš doma?
Jinak už je pááááááááááááááááááááááátek ![]()
@Kytičkaaa já jsem při holce neměla žádnou vadu na kráse,,nakopak bych řekla že mi to víc slušelo..na tyhle teorie nevěřte..jediné, čeho jsem si všimla, že u chlapečků mívají maminky jiný tvar břicha než u holek. Ale to stejně pozná člověk až později když má panděro
já nic nepořizuju, vše máme doma..kdyby to byla holka, dokonce jsme našli teď náušnice po ségře od mojeho (první dcera má naušnice po mě) tak kéž by druhá holka…čekají na ni v krabičce ![]()
@Kytičkaaa Jako já hlavně určitě podědím od známých, takže to s nákupy nebudu přehánět a předpokládám, že se babičky pak budou moct přetrhnout, bude to první vnouče, takže to nechám na nich.
Ale nevím, jak jim to řeknu, určitě počkam min do 13 tt a neboť svou rodinu mám od sebe 200 km, tak se snadno zatajuje. ![]()
A přítelovi taky ještě nevím, pořád čekám až budu mít něco v ruce. ![]()
Jj, konečně.
Za chvíli tu bude středa ráno. ![]()
@verulicek Popíráš tedy všechny informace co si člověk najde na netu.
Proto raději fakt nic nehledám a nečtu, ale je to jen vnitřní pocit. ![]()
@JituleF Tak u tebe je to taky asi jiné, když už děti máš a víceméně bez námahy.
Já čekám první, takže kdo ví co teprv vytvořim. ![]()
U nás už to bude 11 vnouče (13 i s nevlastními)
Takže se to bere jak housky na krámě ![]()
Kdyby to u nás byla holka, taky bych jí ráda dala své zlaté náušnice, které jsem dostala jako mimino, ale bohužel jsem je půjčila nevlastní dceři, chodila pořád v různých moderních, s blbým zapínáním, až se jí zezadu potrhalo ucho. No a její maminka jí je vzala a už jsem je neviděla, zase jezdí v bižu, která jí ničí ucho
Já bych jí je klidně i nechala, ale takhle mě to mrzí.
@Leni112 taky jsem toho dost četla i věřila 3 měsíce že čekám kluka..a vidíš
ale chápu, při prvním těhotenství jsem taky furt něco googlila ![]()