Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
Farlin tak já to měla s vlasama naopak, za celý život jsem je neměla lepší, rychle rostly, byly zdravé a silné. Zato po porodu to bylo psycho, to jsem počítala dny, kdy budu plešatá ![]()
Renčul akné mám taky, ale to už od ovulace, sice ne tak moc, jak popisuješ, ale představovala bych si to jinak
I když se říká, že holčičky berou krásu, tak třeba to bude ta holka, jak bych chtěla.
Vitamíny - zatím zobu listovku už asi měsíc, až ji doberu tak si asi nějaké těhu vitamíny koupím, ale při prvním těhotenství jsem měla babyplan a z toho mi bylo celkem blbě, takže jdu teď do jiných a taky asi jenom na první trimestr.
ještě dnešní testík. Měla jsem doma poslední, tak když jdu zítra k tomu doktorovi…
ještě dnešní testík. Měla jsem doma poslední, tak když jdu zítra k tomu doktorovi…
Dobré ránko. ![]()
Julima - Krásnej testík, takovej ukázkovej. ![]()
AD vitaminy - beru už asi 4 měsíce tak různě na střídačku kyselinu listovou a calibrum baby plan modrej kterej se má brát před otehotněním a v 1. trimestru.
A pak nevím.
Jinak Domísek je zdá se v pohodě, alespoň to tvrdí, udržel v sobě večerní čaj i v noci co chtěl pít a teď půl hrnku kakaa co na mě vydyndal, já mu ho dát nechtěla, ale on že už bříško nebolí a nic mu neni tak si ho vyprosil no. Tak snad ho udrží v sobě.
Tak snad už mu teď bude dobře, nesnědl něco špatného? Na sluníčku asi moc nebyl, když je pořád tak škarede, že?
Jak mohl být na sluníčku když tu včera celej den lilo a lilo a lilo. Mě teda obecně déšť nevadí a v práci to je skoro i lepší, ale čeho je moc toho je příliš a koukat včera 11 hodin přes kmitající stěraše a poslouchat jak hučej nic moc. A myslím že kdyby něco blbého snědl tak to vyzvrací a dobrý, ale on zvracel celé odpoledne i studenej čaj. a teď má 37,2 což neni moc ale neni to uplně normální. A kakao taky drží, zatím, ťuk ťuk ![]()
HOlky, tak vitamíny jsem při prvním těhhu brala mamavit, ale teď asi neplánuju. Myslím, iže i to bylo príčinou mého nadměrného přibrání. I když, nevím. Já si myslím, že pokud člověk jí vyváženou stravu a nemá nějaké problém,y není důvod je jíst. Ono strava je nejlepší. I když v zimě toho zase moc není, jak v létě. Ono se fakt na tom jen vydělává. Spíš si teď koupím jen nějaké šumivé vitamíny do vody, které bych i pila zároveň. Pitní režim je moc důležitý.
Farlin - No to je můj názor taky, jím právě jen ten modrej calibrum a to je v podstatě jen kyselina listová spolu s něčím aby se dobře vstřebávala a ta je důležitá a pak po prvním trimestru s tím asi přestanu, taky jsem někde slyšela že se těhu vitamínovejma přípravkama dost přibere a taky dítě prý má pak větší porodní váhu.
Nevím co je na tom pravdy.
Tak váhu měla Eliša akorát si myslím při porodu, 3,6kg, ale já měla váhu ze 45 kg přes 80kg. A to jsem teda nejedla nijak víc, jen zmrzliny jsem teda jedla hodně, le to si myslím, že tolik kilo samo neudělalo. Ale to byly ty hice taky. Já se musela něčím zchlazovat. LOňský léto bylo totální pařák. Kdybych rodila letos, tak mi to počasí asi vyhovuje. Ale v létě už nikdy více rodit nechci. To je fakt očistec. Já seděla víceméně zalezená ve sklepě a čučela do zdi. To se fakt nedalo přežít. Ještě že teď bude ten duben
. Jen tak si říkám, nebývá v dubnu ještě kolikrát sníh a zima? Já přemýšlím, jestli budu mít vůbec co na sebe pak. Kalhoty mám z minulého těhu, ale to bylo léto, tak jsem si vystačila s jedněma letníma šatama víceméně. Svetry, bundy, mikiny jsem nenosila moc. ALe teď teda fakt netuším. Hlavně si nedokážu představit, jak se pak vůbec budu shcopná obout. Ty nazováky měly svou výhodu. Teď v zimě nazouváky asi moc nebudou pravé.
Jo Domísek byl taky ukázkovej 3550g a 51cm. Ale jak říkám žádné vitaminy navíc jsem nejedla, jen tu listovku s ním.
A popravdě o oblečení jsem zatím nepřemýšlela, teda ne o svém, spíš co budu muset pořídit na mimčo protože D se narodil 3.6. a to bylo vedro jako kráva, jsem myslela taky že chcípnu, šílený, taky si myslím že jsem dost nabrala tím že jsem otekla tím vedrem. No a to jsem žádné zimní oblečení nepotřebovala, te´d ho budu v tom nejmenším potřebovat ale asi tak na měsíc, to se to ani neunosí, asi zalistuju na MMB. Na ten měsíc zimy co nás s mimčem čeká to bude stačit. Nějaká kombinezka jedna.
julima píše:
Tak to už máš čárku stejnou jako kontrolní, to já ještě nemám ![]()
No, nad tím mimi jsem taky přemýšelela. Nám oblečení taky vůbec nenavazuje. Eliška je v srpnu, a to malý bude na jaře. Takže jdno jakoby podzimní a druhý letní. Fakt na houby. Ale holt prostě nebude nosit dupačky, ale bude nosit jen body. Já jsem dítko nikdy nenavlíkala, jen tak jako sebe. A na zimu vlastně taky máme, na ten měsíc. Máme takový ten malý fusak Emitex, který je teda strašně teplý a ten nám stačit bude s nějakýma bundičkama a svetříkama. A na jaro už se vytáhnou jen ty dupajdy nebo body. Prostě to zaplácnu tím, co mm doma. Kdyžtak ohrnu rukávek. Zase se mi nechekupovat něco nového, když máme doma tolik hader jak na deset děcek. A pro sebe..to asi taky nebudu moc řešit, stejně poslední měsíc budu asi sedět jen doma víceméně
.
HOlky a není tu někdo, kdo má taky termín 3.4. Mě se zdá, že jsem to už u někoho taky četla.
Reni ještě stejně silná není, ale už ji moc nechybí.
Holky oblečení zatím neřeším, ségra bude rodit začátkem září, takže nějaké teplejší oblečky podědíme po ní. Malý se taky narodil na konci června, takže nějaké kombinézky malinké nemám. Uvidíme, jak bude teplo, někdy je duben už celkem teplý, takže stačí podle mně fusák a nějaké teplejší oblečení. Možná ani ten fusák už nebude potřeba, jen nějaká teplejší zavinovačka.
Nojo, jenže někdy taky v dubnu jěště sněží no.
Ale pravda je že fusak od emitexu mám taky a malinkou bundičku myslím taky, no tak asi to podobně zaplácnu taky tak nějak.
Uvidíme. No a já okolo sebe nikoho kdo by rodil nemám, brácha se o první mimčo bude snažit te´d v srpnu, je to cvok a myslí si že se mu to povede napoprvé, chce totiž býka, tak si to naplánoval takto na srpen. ![]()
No jéje, a my budeme mít co? Berany? NO, to je moje máti a je to teda s ní šílený
. Tak to bude mít brácha dobrý, když se jim zadaří tak hned. Ale teda plánovat dle znamení miminko se často nevidí
. Třeba se jim zadaří.
my máme právě na mimi toto . Tak to si myslím, že pod to stačí nějaké méně teplé a bude. Případně mimi více obleču a bude. Zase to nebudu fakt hrotit. navíc, já mám kámošku, která teda má 2 kluky malé a hezky nám to navazuje. TEn její nejmenší má 1,3 roku a vše dostáváme po něm. Takže super.
. Sice je to vše nošené, ale mě to nevadí. Ony ty děti z toho stejně vyrostou strašně ryche, já jsem si nikdy navíc nepotrpěla na značky adidas a podobně. Kor na malé dítko. TO má měsíc a je to malé. A na mimi máme nové, teda po malé. To bylo prané snad všechno jen jednou, dvakrát, je to jako nové.
Ježiši, já píšu pořád romány. ![]()