Poradna duly
Jana Čurdová
Farllin píše:
Jé, tak to jsem ráda, že nejsem v tom sama. Tak to jste mě zase docela uklidnily..
Já jsem taky dost akční, jen jsem unavená, ale necítím potřebu spát přes den. Teda, kdybych mohla, tak asi spím, ale nemůžu, tak nespím.
Já jsem neměla ani při prvním těhu nějak.Jen čeho se teˇděsím, je té váhy. Měla jsem přes 40kg navíc a to už nechci. A to normální váha je 45kg. TEda před těhu.
Jako že vážíš 45kg????
NO, te´d už néééé. ALe před těhu jo. Ale já jsem taky malá. Teď už mám 53kg. A začínám, takže to bude stoupat. No, ale ještě jsem nezchudla do mýho oblečení, take to se mi už asi nepovede. Snad příště
.
A odkud jste holky? Kači, a ty máš puboše jak staré? A máte to všichni plánované??
My jsem plánovaly dítko, ale až tak příští rok otěhotnět ![]()
Farli já mám holččku 12 let a kluka 8 let a te'd v květnu jsem porodila krásnou Verunku, ale druhý den nám zemřela, takže jsem po šestinedělí, s Luckou a Danem jsem přibrala asi 12kg, s Verunkou asi 20, ale dolů jsem dala asi 12, tak mi 8kg zůstalo, tak také toho tolika neobleču, jinak já to tam popisovala na předešlých stránkách, já jsem z Pardubic a je mi 35 ![]()
ak jsem teda přeletěla diskuzi celou…
No, Kači, to je teda mazec. Já nevím co říct. Ale já jsem taková vyplašená, já se už od prvního dne třepu, jestli bude vše v pohodě. A teď si čtu tady toto. No, nevím co ani fakt říct. JEn je mi to tak moc moc líto.
Ale i Háta má svoje za sebou, jak čtu. Já měla podobné, ale v 6 . měsíci. A vlastně dohromady mám za sebou 4×
. ALe teĎ na popáté mám už Elišku a jsem ráda.
Jinak, bych teda chtěla chlapečka, ale začínám ašlat na pohlaví, ale chci jen zdravíčko a zdravíčko. To je fakt důležité. Zbytek je méně důležitý.
HOlky, hlavně se všechny opatrujte a odpočívejte, určitě je to potřeba.
JInak jste psaly, co jste, co děláte..
Tak mě je 30let, mám dceru Elišku, která je teda dost hyper, stavíme domeček kousek od nás, kde by jsme se chtěly stěhovat do 2 let, teda já klidně už zítra. Ale jde to pomalu..
, jsem na MD na 2 roky, takže jsem i ráda, že to stihnu nějakv termínu zase přejít na další rd, kde bych chtěla teda na 4 roky. A teda chci ještě další jedno dítko, které prostě vím, že budu mít, jen musím ukecat partnera. To by yly 3 děti…na 4 ho už asi neukecám. ![]()
A teď čekám, až se mi vzbudí dcerka a povalíme ven, pokud teda nezačne zase pršet. COž by mě už asi odvezly.
Kači 26DC znamená 26.den cyklu. No a ještě můžeš narazit na DPO a to je: dnů po ovulaci.
Jé na houby bych taky šla, ale jinak je teda nejím, smrdí mi, když se vaří a celkově je nemusím.
Farlin já měla před prvním těhu 47kg, dvě kila jsem zhubla při zvracení a pak nabrala 23kg. Takže jsem před porodem vážila 68kg. Zhubla jsem pak zase na těch 47, ale to fakt bylo hrozné, tak jsem se znažila trošku přibrat. Teď mám krásných 51kg, tak jsem zvědavá, kolik budu mít zase na konci těhu.
Plánované máme, chtěli jsme dubňátko, tak jsme začali se snažením tenhle měsíc a vyšlo to hned napoprvé, tak jako u prvního těhu. No a jsem z Opavy.
Ahoj Farllin
říkala jsem si, kde se tak dlouho touláš
Budeš mít parádní rozestup s dětma
taky jsme o tom uvažovali. U dvojek je růst hladiny hCG rychlejší, protože je cca dvojnásobná, už jsem to tak jednou měla, proto se „bojim“ opakování. No, uvidíme, ono to nějak dopadne. Těhu zvládám dobře, nemám žádné příznaky a doufám, že to bude jako minule - krom pár výjimek pohoda až do konce.
Koukám, žes parádně přibrala, neměla jsi problémy se štítnou žlázou? Kamarádka přibrala 35 a má ji nemocnou, jen to nikdo před těhu nevěděl.
Káčul: mňam, dala bych si houbové řízky i smaženici, nebo špagety s houbama a smetanovou omáčkou! Jenže se na houby nedostaneme, malá je ještě moc malá. Jj, snažím se chodit pravidelně a od roka, co jsem přestala kojit v noci, chodím na dýchánky i večer a manžel hlídá.
PS: S váhou jsem zvědavá, jak to bude. Mám 172cm, před prvním těhu 55kg, před porodem 60,5. Teď mám zas 55kg, tak jsem zvědavá, jak to bude
![]()
Holky tady se šíleně seká PC, to je děs, také se načítá vše půl dne ![]()
Jinak Ferlin je to hrozně těžký, al ejeto život a všichni si něčím prošli, někdo to drží v sobě a ani o tom nemluví, ale je třeba koukat dopředu a myslet hlavně pozitivně, co nejvíce zpívat, tančit, máte doma malé treperendy, to je radost přece ne? Taky bych brala další holčičku, i když si říkám, jako my všichni, že chceme zdravé miminko a to my všichni mít budeme, budeme mít krásné těhulkovní s nádherným porodem zdravého mimíska. To jediné si můžeme připouštět. Jinak holky nechápu tu vaši váhu 45kg, má Lucka je vychrtlá jako blázen, má 40kg, 165cm, je jí 12 roků. Ale kdybyalespoň těch 45kg měla ![]()
Mě teda dává Lucka docela kapky, protože teď mě furt hlídá a nechce mě nechat nic dělat, včera si chtěla povídat večer, přišl za mnou a brečela, říkala mi, že je hrozně ráda, že budeme mít miminko, ale že má hrozný strach, aby nám neumřelo, jako Verunka, tak jse tu s ní dobu o tom mluvila. Nám se prostě narodí zravé miminko, já to vím, nám všem.
Juli díky za vysvětlení termínů, zase jsem o něco moudřejší
![]()
Já teda měřím asi 174cm a když jsem před Verunkou měla66kg, tak jsme byla vychrtlá, ted mi ještě 8kg zůstalo z těch 20i, takže mám 74, ale chci to více hlídat, já při Verunce snědla tuny čokolád, to bylo děsné.
Háto to si vůbec nedovedu představit tvou výšku a váhu a i to, jak málojsi přibrala, to jsi dobrá. Je teda fakt, že kdyby nám Verunka neumřela, tak si myslím,že těch 20 kg bych do 3í-4 měsíců po porodu měla dole. Šlo to rychle a to jsem nekojila. Holky krásný zbytek dne, mě už volají na Osadníky, tak s nimi jdu hrát, pěkný den, tady leje jako z konve ![]()
Julimo, to jsi tak těžká, jak já nějak. NO, já teda přibrat taky chtěla, ale toto je moc pořád. Tak na 50kg by to bylo super.
Taky na houby nechodíme, páč je malá moc malinkatá. A na pařbu bych taky zašla, no ale teď se na to zase necítím moc. I když, možná na nějakou na popelku byvch zašla
.
Hato, no mi nechodily upozornění nemaila žádný, tak jsem vůbec netušila, že tu někdo píše.
NO, rozestup to bu de super, až moc veliký teda malý bych řekla. A právě se to dozvěděla celá moje rodina. Z mé strany, z tatínkovi to ještě neví.
. A na mě to je ještě moc brzy. Já to neříkám, zase tak rychle. Aby se něco nepokazilo.
Káčul, taky jsem se cpala čokoládou, hlavně ke konci jsem potřebovala energii a zpucla jsem i tabulku denně. Nijak jsem váhu neřešila a jedla normálně. Je fakt, že vařím docela zdravě a hodně se hýbeme (lyže, in-liny, kolo, procházky, bazén) už hodně let, tak mám rychlý metabolismus. A taky to máme v rodině, máti se mnou přibrala dokonce jen 3kila a já měla asi 3,3kg ![]()
Farllin - to upozornění mi taky někdy blbne.
Leje jak z konve, tak až to trochu poleví, zajedem aspoň na nákup a pak se uvidí ![]()
No, tak ty kilča teda závidím. Já přibýrala až od 6 měsíce a to teda letělo jak střela. NEdalo se to ani zastavit. A to jsem teda neměla nějaký chutě, spíš nechutě. A my to v rodině teda neměly. Mě se akorát teda projevilo revma, který jsem měla, máme ho taky hodně v rodině, takže ho mám taky už no. Ta váha asi byla pro mé nohy moc vysoká. A artritida. No, tak si uživím a těším se na toto těhu. A mě to tady blbne, nedá se moc psát.
Ahoj holky, před dvěma dny jsem objevila // a měla bych být teoreticky 4+4tt a zírám, že už jsou založená dubňátka 2012. Chtěla bych počkat s vyšetřením až na
pokud všechno bude probíhat dobře. A co vy a prohlídka u gynekologa? Myslíte, že to má dříve smysl? Možná se blbě ptám, ale je to mé první těhotenství(plánované) a názory druhých jsou pro mě velkým přínosem
.
Jinak všem gratuluji !!! ![]()
Ahoj renčulo. No, ono to letí rychle.
. Teda až moc neskutečně. JEště teď si pamatuju, jak jsem tu před rokem seděla a čekala, až porodím, přenášela jsem, a už jsem se nemohla dočkat, ale přitom jsem byla vystrašená z prvního porodu a teď?
Já teda vůbec nevím, kde vy na ty výpočty chodíte? Já teda nikdy moc nechápala ty týdny, výpočty a tak. Takže já vůbec netuším, v kterým jsem, ale předpokládám termín v dubnu
. A k dr jdu až druhý týden v srpnu. Ono to nemá opravdu cenu tam letět hned, dle mě. Stejně by jen řekl, jo jste těhotná, ještě tam není moc vidět, přijděte za týden.
Renčul vítám tě a gratuluju
Já jdu k doktorovi už v pondělí, ale jenom proto, že mám svědivý výtok. Jinak bych taky čekala asi až na srdíčko.
Farlin taky mi to občas blbne, ale já koukám přes profil na oblíbená témata a tam vždycky vidím, kde je nový příspěvěk. Jinak mi teda blbne posílání příspěvků už několik týdnů, strašně dlouho trvá, než se odešle a už se mi i stalo, že se odeslal a v diskuzi nebyl ![]()
U nás holky zatím neprší, ale je zataženo.
To je léto, fakt. I proto jsem chtěla jarňátko, protože na jaře je to fajn, začíná být hezky, teplo už teď bývá brzo, jen to teda nevydrží až do léta, no ![]()
Farlin tak já mám 165cm a od 51kg nemám podváhu, tak jsem celkem ráda, i líp vypadám si myslím, hlavně mi nepadá oblečení, taky něco sehnat na takovou váhu je děs.
Farlin termín porodu se vypočítává podle poslední ms, je na to vzorec, ale pohodlnější je si zadat do takové kalkulačky na netu poslední ms a vyjede ti hned, kdy máš termín porodu a když si uděláš metřík, tak tam ti to přesně píše který týden a den jsi.
třeba tady je kalkulačka http://www.babyweb.cz/…-porodu.aspx