Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kattka26
Ahoj, bohužel přesně nevím, kdy byla ovulace (předpokládám že cca okolo půlky července). V pátek 26.7. byl ještě test negativní a o dva dny později v neděli už byla slaboulinká čárka. Bylo to 30DC.
Tak ja jsem na ceste k dr. na vylouceni cysty a jinych moznych komplikaci, ktere by mohly test zkreslovat, abych si uz mohla uzivat v ramci moznosti (jasne, stat se muze kdykoliv, cokoliv) krasne zacatky tehotenstvi ![]()
Však jo, jen do toho…já to chápu a fandím vám
jen za sebe si říkám, ze když ten test reaguje na tak malé množství, jako je deset univerzálních jednotek na litr, tak prostě to nemůže být moc vypovídající…to je tak málo, že to zachytí fakt snad i cystu nebo biochemické těhotenství apod…já když měla zamkle, tak jsem měla HCG v tisících (a to mi brali týdny po zamknuti - nevěděla jsem o tom), takže na to prdím a počkám na kontrolu ![]()
@JuicyLucy Tak jedu od dr., cystu zadnou nemam, coz se mi moc ulevilo. Testy se prej daji povazovat za pozitivni az je carka stejne silna nebo silnejsi nez kontrolni, coz me docela zarazilo, do te doby to pry nic neznamena.
take mi rekla, ze cysta udelat pozitivni TT nemuze. Mam zadanku na HCG a 19.8. uz by neco melo byt videt na UTZ ![]()
@ceranielle
Tohle platí u ovulacnich testu, to si možná doktorka popletla
ale hcg z krve bude směrodatný, tak aspoň, ze dala zadanku ![]()
Ahoj holky,
gratuluji k //. Před 10lety jsem byla přesně na vašem místě, prvorozená se narodila 17.4.2015 ![]()
Doporučuji založení soukromé skupiny - přeci jen budete sdílet i intimní věci, tak at je to v soukromí. A taky se může stát, že si najdete dobré kamarádky - naše skupina ještě i po deseti letech stále běží.
Házím odkaz na Skupiny .
![]()
@ceranielle tak super
![]()
Jinak s těma testama mi to přijde taky spíš jak záměna s ovulačníma 😀
No, čekání na ultrazvuk bude dlouhý (aspoň pro mě).
@BabyYoda pro me taky… strasny. Jedinym priznakem meho zacinajiciho tehotenstvi jsou bolesti v podbrisku, tak se porad bojim, ze to dostanu. Uz mam 4 dny zpozdeni, tak snad ne ![]()
@ceranielle První tři dny jsem to měla taky tak, pak bolest v podbrisku postupně přešla. Určitě to bude dobrý! Jinak já mám dneska nevolnost už celodenní, sice to je fakt nepříjemný v práci, ale aspoň si připadám těhotná. Hcg stouplo na 13 000 a teď už to fakt nechám až na ten ultrazvuk. Trpělivost opravdu není moje silná stránka.
Ja jsem taky hrozna s tou trpelivosti.
@furious_s A ty jsi v jakem tydnu? Ze mas takove HCG a nevolnosti? Jen pro porovnani ![]()
Ahoj, taky bych se ráda přidala do skupinky
jsem kousek za @BabyYoda
test jsem první měla pozitivní v sobotu (den po vynechání MS) předtím pusto prázdno
test pomalu sílí, v pondělí jsem musela hned na krev kvůli endokrinologii (hodnoty jsou naštěstí v pořádku) a taky jsem měla HCG hormon 105, takže těhotenství potvrzeno. 👏 Je to nižší hranice, ale pořád v rámci tabulky. Hodně mě to znervóznilo, ale rozhodla jsem se vyčkávat a nezkoumat to, počkám si na první návštěvu gynekologie (tu mám 21.8) už by mohlo jít něco vidět.
podle kalkulačky jsem 4t+6d, mám cyklus 30-33 dni takže vlastně moc nevím ![]()
@ceranielle podle appky jsem dnes 5+4, takže včera to bylo 5+3, ale rikam si, ze to možná bude o dva dny posunuté, protože se mi to Hcg zda celkem vysoké, ale těžko říct. V minulém těhotenství, kdy jsem potratila, jsem na krvi byla až když už jsem krvacela, takže nemám moc srovnání, co je normální.
@adka91 já si myslím, ze je hlavně důležité, aby se to zdvojnasobovalo, jedna hodnota vůbec nic neříká. Určitě to bude dobre ![]()