Poradna duly
Jana Čurdová
@ywettka16 píše:
@marinka5 to MTHFR je že neumíš štěpit listovku? jinak ten utrogestan jim neseděl prej jim njak moc nepomáhal, některá z něho měla výtoky atd šli by radši do duphastonu
Já jsem po 3. IVF a k Utrogestanu asi toto: Určitě to není o tom, že by nepomáhal, CARECH nepředepisují nic jiného a věřím, že to mají odzkoušené, závádím si 2-0-2 a sama lékárnice i dr mi řekl, že je lepší si jej zavádět a ne polykat. Výtoky z toho žádné nejsou. Jen jak si zavedete ty bobulky, tak samozřejmě pak něco vyteče na kalhotky, takže nosím hold slipovku teď pořád ![]()
Co se týče vitamínů, taky beru Femibion…lékárnice říkala, že je to Mercedes mezi těmito vitamíny pro těhotné…akorát jsem koukala, že teď na plánované těhotenství a první tři měsíce stojí asi 320,–Kč a od 4. měsíce ten druhý Femibion stojí 550,–Kč ![]()
Já jsem tak nějak proti všem chemickým vitamínům, když je člověk zdravý a jí všechno. Něco jiného, když jsou alergie a daná osoba něco nemůže… Možná nemám správný názor, ale čím je to lepší než vyvážená strava??? Jasně že v těhu třeba tu listovku a ke konci jsem brala magnesium (tvrdlo mi břicho), tam něco tělu chybělo a přírodně to dodat nešlo, ale proč tak podporovat farmaceutické giganty bez příčiny?
@kackamates Mně teda císař nevadil, den sem sice byla na odpis, ale pak to bylo docela dobrý, ale nechám to na přírodě ona si poradí, ale císaře máme v rodině, já i brácha jsme byli KP a docela veliký. tak by mě zajímalo jestli to fakt, může být aspoň trochu dědičný ![]()
Ja se ptala dr co brat u prvniho tehu i kamaradky lekarnice a rikala ze to je celkem jedno, ale ze po vitaminech se stalo, ze deti se rodily i vetsi
. Ja mam centrum maternu s dha brala jsem i u prvniho tehu..
@kackamates u porodu se taky rozhodovali jestli mam jit cisarem nebo ne a nakonec jsem sla normalne, ale teda pekne nastrihnuta a potrhana uff
Ja se ptala dr co je pravda o tech velkych detech po vitaminech a rikala ze jsou to jen famy… jinak ja dla taky akutnim cisarem, jako prvni den nic moc, ale pak to bylo ok…
Jsem to blbe napsala to mi dr nerekl s tema detma, ale ze jsem to slysela, ale muj prcek byl vetsi asi geneticky, manzel mel 4,300g
.
Dobré ranko, tak já teda taky nestíhám všechno číst
Koukám že už skoro všichni máte doma jednoho prcka a máte zkušenosti s porodem. Je tu vůbec někdo kdo čeká první?
Co se týká vitaminů tak jsem slyšela že se má brát jen listovka a jinak se nic nemusí, že po vitamínech bývají veliký děti.. Tak nevím… Jinak můj prcek přestal zlobit a snad už se zahnízdil, protože jsem přestala špinit a čárečka krásně sílý..Tak snad je vše v pořádku ![]()
nevolnosti zatím nepocituji, pouze únavu..
@Lumpik25 no tak super
. Chci se zeptat, nevite kdy spravkyne ze skupiny se vrati z dovci?
@RadulkaZ taky jsem nad tím včera přemýšlela, už by bylo fajn kecat v uzavřený
ať si můžem udělat tabulku, představit se atd, a´t víme, kdo je kdo ![]()
Dobrý ráno. O tom, že jsou děti větší jsem taky slyšela. Kamarádka co ji dítě velikosti neodpovídalo věku to začala zobat, tak ji dorostl. Možná je to individuální. Já jsem brala mamavit v průběhu a ke konci ho vysadila. Malej měl přes 3kg. A. L.
Holky, správkyně jela na týden, tak snad o víkendu bude už zpět. Jinak v uzavřené je už téma o nás, kde jsme se představily apod. Jak Vás správkyně pustí, tak hned nám něco o sobě můžete povědět.
@Lumpik25 : já taky čekám první, v uzavřené je nás prvních myslím pět ![]()
Krásné ráno ![]()
@RadulkaZ já měla též vysoký tlak, ale ten jsem měla už před těhu a těhu cukrovku jsem měla taky
Sice od 15tt na dietě, ale zase bylo fajn, že jsem nepřibrala
Ted jsem zvědavá, jestli jí budu mít znovu nebo ne. Ty jsis taky pěkně „užívala“ koukám ![]()
K vitamínům. Můj dr mi v prvním těhu, když jsem se ho ptala co brát tak mi řekl, že stačí listovka v prvním trimestru a víc nic
Takže jsem brala jen listovku a jedla dostatek zeleniny, ovoce jsem moc nemohla kvůli cukrovce