Poradna duly
Jana Čurdová
Tak ja beru od vcerejska taky Femibion, ale jen ten nic jineho…
@Boudice23 já už předtím brala duphaston a ted jsem se ptala na ten utrogestan a bere se častěji a když já mám vycházky od 13 do 19 tak nevím, ale venku na léky nemyslím a nemám ráda léky na polikání i femibion si musím lámat nejmín na tři kusy :-/ mě to začne v krku hned dusit a nadavuje se mi víš
takže léky které se nemusí polikat tak ráda vynechám ![]()
@beruska03 nic jiného ani není potřeba vše je ve femibionu
to jen třeba já a teda hlavně marinka toho bereme víc :-/ ale hlavně, že nám to pomuže ![]()
@ywettka16 jo to chápu, takhle to má táta, nespolkne ani paralen, jedině nadrtit, nalámat, rozpusit…
@Boudice23 bohužel je to nepřřjemny, ale ted už toho hoodně dělají v kapkach a nebo sirupech takže to je štěstí
ikdyž se člověk tomu polikání nevyhne
![]()
Nic holky, jdu se napapkat, do vany a pak do postele…zítra se určitě zase ozvu a snad vás i dočtu
zatím pá a dobrou
třeba se tady večer ještě ukážu, ale nevím jsem unavená ![]()
@Danča1984 moc gratulujiiii a tiše závidím že už to máš potvrzené… příště už srdíčko určo bude:-))) a ponožtičky jsou kouzelný..
Jjeee to jsem ráda, že se tu řeší vitamíny v těhu.
Já teda jsem na zdravou stravu maniak
vážím si denně půl kg ovoce a zeleniny, 1× týdně luštěniny, 1× týdně ryba,5× týdně maso, jídlo mám hodně pestré. Zatím jím jen obyč listovku od dr.Max a horčík, ale uvažuju taky o vitamínech v těhu. Hlavně proto, že třeba špenát je sice zdravej, ale málo kdo už ví, že špenát napomáha špatnému vstřebavání vápníku. Normálnímu člověku to nevadí, ale v těhotenství by mohl být problém. Ale zase špenát obsahuje hodně železa takže je v těhotenství taky potřeba
Celkově se snažím jídlo si sestavovat tak, aby si z toho tělo co nejvíc vzalo a měla jsme všeho dostatek. Jenže taky se mi to vždycky nepovede a vždycky je strava o nějaký ten minerál a vitamín v ten den chudší a hlavně v tom těhotenství tělo těch minerálu a vitamínu potřebuje daleko víc.
Takže i když jsem na zdravou stravu, tak sjem přesvědčená, že v těhu nestačí jen obyč. listovka a jíst zdravě, ale je dobrý aspoň do once druhého trimestru něco brát. Zatím tedy přemýšlím o GS mamavit - nevíte je tam ta listovka naštěpená?
Jinak ano tělo si z potravy neumí vzít listovku všechnu 95 procent jde zas z těla pryč. a pouze 5 procent si tělo veme
@beruska03 vždyť píšu maniak
hlavně to ke cvičení prostě patří
@tetma to nevím, v příbaláku nic o naštěpení není.
Nevíte jak to má ten baby plan, naštěpí jí?
Holky naštěpenou listovku má jen femibion…já to s dr řešila po druhém potratu a kvuli tomu je prej tak drahej…
ale mě cena nevadí hlavně ať pomuže;-)
@tetma já tě obdivuji
já teda zdravě nejím ale aspon se o to snažím
sem tam rybu, luštěniny taky a o zelenine a ovoci radši ani nemluvím to miluji, ale taky si dopřeju třeba knedlo zelo vepřo, svíčkovou, i krupici atd
ale co nejím tak je špenát ten fakt třeba jednou za pul roku a to samo i brokolici
![]()
@ywettka16 i já si dám knedlo, zele vepřo - zdravá strava není jen o zeleninových salátech ![]()