Poradna duly
Jana Čurdová
@ywettka16 ale já se ptala na důvod vyloučení mimoděložního né na zamlklé těhotnství.
gestační váček určitě není větší než embryo, mmch jestli si četla tak i gestční váček do té tabulky spadá dle gestačního věku, takže určitě nemůže mít přes 1cm. takže jsem ti to napsala správně.
@Boudice23 vždy jsem měla gestační váček a až v něm se dělal žloutkový, ktery vyživoval embrio které je menší než gestační váček…a jak jsem už psala tak dr tam viděl i plod, ale říkal že ho měřit nebude prej to nemělo cenu… a mimo jsem neměla jen mi musel potvrdit těhu a nasadit léky na udržení tak proto jsem tam šla tak brzo…
@ywettka16 mně jen zajímalo, když si psal holkám, že si tam šla aby vyloučil mimoděložní tak jsme chtěla jen znát důvod, proto jsme se ptala na ty bolesti nebo předchozí mimo ![]()
a zase si mě nepochopila, proto je v tabulce délka embrya a v závorce (gestační věk) za začátku je gestční váček a z něho se dále vyvíjí embryo, a přes cm určitě takhle brzy nemá, takže tak..ty míry v tabulce opravdu sedí, nikdo si je z prstu nevycucal. ![]()
@Boudice23 No dle mého gestační váček je pozdýrko kde se pak vyvíjí miminko. Takže ano je vetší než mimi. Logicky je to později ten amniový vak ve kterém mimčo plave a to logicky musí být větší než mimčo. ![]()
@jana79 hele já už to nebudu dál řešit, svoje jsem k tomu napsala i jsem to vysvětlila. Velikost přes cm mi přijde jako nesmysl prostě, můj názor ![]()
@Boudice23 já se řídím toho co mi tvrdí dr a co mám vyčtené a všude se píše, že gestační vak musí být první a až v něm se tvoří žloutkový který to embrio, které roste v gestačním váčku vyživuje do té doby než vyživování převezme placenta což je kolem 12 týdne…takže první musí byt gestační váček a pak až v něm embrio a dr říkal, že jsem podle tabulky takže věřím mu
a mimčo tam bylo jen říkal, že ho ještě měřit nebude ať počkám k mojí dr do pondělí… ![]()
@ywettka16 no vidíš, já mám tohle taky vyčtené a věřím tomu
je to tvůj názor já ti ho neberu.
@Boudice23 kdyby mi šla kopírka tak ti to zkopčím a vložím sem a pěkně vysvětlím a mám tam i velikost gestačního váčku a podle mě je blbost aby se sekl ten jeho ultrazvuk a když už mám i trochu zvětšenou dělohu tak to nebude jen milimetr ale ten centimetr ![]()
@marinka5 píše:
Holky myslim ze nema cenu to resit hm?
kdyb se tu nic neřešilo, o čem by se tu povídalo?
tohle není pruda, ale normální se dobrání k nějakýmu závěru, že na to nahlížíme každá jinak, je věc druhá
od toho má každá svou hlavu a v ní svůj názor ![]()
@ywettka16 to je vpohodě to nemusíš
já až půjdu ve steřdu k dr tak se ho přeptám jak to měří, když už budou dělat UTZ
člověk se učí pořád něco nového ![]()
@marinka5 nemá to cenu a pochybuji že by se sekl i ultrazvuk a i dr do zprávy prostě to tak je a ještě jsem neslyšela, že se z gestačního váčku stane embrio by mě zajmalo kde pak bude jen tak v děloze? to určitě ne…mimčo v tom vaku je pak celé těhu a nemuže byt vak menší a nebo stejně velkej jako embrio ne nemá to cenu řešit…dr mi vše vysvětlil a navíc už jsem těhu počtvrté a vždy to tak bylo takže si myslim svoje…
@marinka5 píše:
@Boudice23 pardon
za co?
![]()
Kdy že ty jdeš k doktorovi, já už se tu ve změti maminek tolika budoucích dubňátek nějak ztrácím ![]()