Dubnovky 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6379
15.8.13 17:23

@marinka5 a @STEVIANKA Holky já na kontrolu šla jen ted tak brzo aby vyloučil dr mimoděložní a v pondělí musím jít k mojí se přehlásit od obvodáka na gyndu a domluvit se na léky na udržení a na další kontrolu ;-) ale jsem ráda, že jsem hlídaná a s dr se domluvím ať mě kontroluje každej týden a nebo co 10 dní ale jen to toho 1 screeningu :-) pro muj klid na duši to sand pujde ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
15.8.13 17:28
@beruska03 píše:
Holky, ja bych dle intern. kalkulacky dle ms mela byt dnes 6+1 a chytla jsem asi kvasinky :-( od rana volam na gyndu, ale tam nikdo asi neni :-( u minuleho tehotenstvi jsem to mela myslim take a dr mi povolila si to mazat Canestenem, ale toto aspon videla, ted mam celkem strach si jen tak neco naordinovat :-(

Beruško já bych se teda bála, toho canestenu… Jedině co mě napadá, jestli máš nádobku na výplachy od rosalginu, vyvař jí aby byla čistá - hlavně ten zobáček co se zavádí, a dělej si výplachy jen čistou převařenou vodou. A obklady z bílého jogurtu na vložce :nevim: Ale asi je pravda jak tu holky psaly, že se výrobci jen chrání… Každopádně se zeptej aspoň v lékárně než něco koupíš :! :! :! Asi jsem ti moc nepomohla viď… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
15.8.13 17:33

@ywettka16 ja jdu az za tri tydny :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
15.8.13 17:42

Holky tak jsem byla dneska na gyndě… Čekala jsem, poučená tady článkem „těhotenství týden po týdnu“, že by mohlo být slyšet srdíčko… No, nebylo. Mudr se mě ptala na pm, řekla že je to ještě brzy že je to malinké, ale - TĚHOTENSTVÍ ZALOŽENÉ JE, A V DĚLOZE :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: Další kontrola 3.9., do tý doby mě snad trefí z těch nervů :mrgreen: Hlavně aby to zas nebylo zamlklé jako minule. NENÍ :zed: :zed: :zed:, musím myslet pozitivně, že jo :mrgreen:
Jinak, máte už pro své mrňousky něco koupeného? Já samou radostí cestou z gyndy koupila našemu mimískovi ponožtičky, paní se mě ptala prej pro holčičku nebo pro kluka? Tak jsem tak nenápadně že neutrální :oops: A jedna kámoška mi slíbila že až budem čekat, že mrňouskovi uplete čepičku (trochu hec - jestli se to povede, uplete čepičku :mrgreen: ) tak pro ní jsem koupila klubíčko dětské vlny, snad jí to dojde co se děje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.8.13 17:44

@marinka5 ale víš třeba na druhou stranu bych taky brala kontrolu až za 3 týdny přece jen sedět co týden a nervovat se v ordinaci taky není dobry…dá se říct, že já ty kontroly chci tak brzo aby kdyžtak kdyby se něco nedej bože stalo, tak abych šla na revizi hned a né až po 3 týdnech…ale doufám, že se nic nestane a radši na tohle nemyslet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.8.13 17:48

@Danča1984 já byla dnes taky u dr a taky gestační vááek v děloze :-) a kolikátý jsi ted týden? JA jsem dnes 5+3 a gestační váček měří skoro 13milimetru a odpovídá 5+0 ;-) a na kontrolu jdu v pondělí…moje dr má dovolenou a tak se musím jít nahlásit k ní a domluvit se na další kontrolu…a ne nevyslovuj zamlklý potrat ja už prodělala tři potraty a ted nám to vyjde věřím v to ;-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.8.13 17:50

Jinak já mám z předešlích těhu ponožečky, takovou soupravičku polodupaček a bodícka a pak mám cumílek…ale mám to ještě schované ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
15.8.13 17:53

Taky věřím že to vyjde, nám se přimluvil děda aby se to povedlo, určitě mrňouska ochrání aby byl v pořádku, bude tam v nebíčku jako jeho anděl strážný :andel: Tak dědu poprosím aby se přimluvil i za vás všechny :*
Jsem dneska podle ms 5+5 tak jsme na tom skoro stejně, ale váček mudr neměřila, jak je velký. Nebo mi to neřekla :nevim: Jen se podívala vaginální sondou a během pár minut jsem byla z ordinace venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.8.13 17:59

@Danča1984 hlavně, že je to tam kde má :pankac: :pankac: :pankac:
@ywettka16 ty jsi měla mimoděložní už někdy dřív nebo nějaký bolesti, že si ho potřebovala vyloučit?
Jinak chodit co týden na UZ bych moc nedoporučovala, přeci jen je to záření a není prokázáno liv na plod, čím méně tím lépe, zrovna dneska jsem tu na emimi četla diskuzi, kde se to řešilo, že časté kontorli určitě neee..mmch lepší je když to odejde bez revize samo, tělo si s tím většinou umí poradit, ale nemá cenu předcházet, určitě bude vše OK!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347

Ahoj holky, v dubnu roku 2012 se mi narodil krásný chlapeček Vojtíšek, a když jsem viděla tuhle diskuzi nedalo mi to a musím vám popřát ať vše dobře dopadne. Já jsem teď 22t a za pár měsíců, pod stromečkem už budem doma čtyři, akorát si říkám že to jarní miminko bylo takové hezčí, hned procházky, teplíčko, a tak. Mějte se krásně a opatrujte se :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379

@Danča1984 aha tak to potom jo když ti ho neměřila ;-) a když jsi měla zamlklinku bereš njáky léky na udržení? jen se tak ze zvědavosti ptám :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
15.8.13 18:02

@ywettka16 prosím tě nespletla se doktorka, není to náhodou 1,3mm?? 1,6cm má až v 8 týdnu. viz tabulka ;)
Týden těhotenství
(gestační věk) Délka (cm) Váha (g)
Od 4. týdne - délka embrya
4. týden těhotenství 0,1 < 1
5. týden těhotenství 0,2 < 1
6. týden těhotenství 0,3 < 1
7. týden těhotenství 0,8 < 1
Od 8. týdne - délka od temene ke kostrči (CRL)

8. týden těhotenství 1,6 1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.8.13 18:07

@Boudice23 já ale na kontroly musím často dr mi říkal nejvíc 10 dní měla jsem totiž zamlklinky a navíc se léčím ze štítkou tak i na krev musím chodit pravidelně. při posledním potratu ve mě bylo mimčo mrtvé 3 týdny a já málem dostala otravu krve a nják se to strácelo do děloho čico a po druhe by to už nemuselo dopadnou jen takhle, i kvuli tomu chci kontroli častěji…a podle mě ten kdo prodělal už vice potratu tak by měl na kontrolu chodít častěji než 1 za měsíc…věřím, ale že to ted dopadne dobře ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
15.8.13 18:09

@Boudice23 ja se ale nebavím o délce embria ale o delce gestačního váčku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
15.8.13 18:10

@ywettka16 musime myslet pozitivne. A uz beres ten utrogestan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí