Poradna duly
Jana Čurdová
@marinka5 prosim tě kolikátku máš ten vit E, já si to koupila před otěhotněním jako vitamín plodnosti a ještě sem to nezčla zobat, mám 400.
@Boudice23 píše:
@Silwinka87 listovkou jsme začla už v době snažení, jen jednu tabletku, teď sem to navýšila na dvě…no a pak zvažuju nad tím femibionem…
u Zuzky jsme brala mamavit myslím.
To já jsem ani nestihla, v době snažení..To byla taková rychlovka, že to sama nechápu..
Švagrová taky brala Mamavit..Já pořád ještě přemýšlím, co pořídím.. ![]()
@marinka5 píše:
@Silwinka87 buď ráda
Tak to každopádně jsem..
A vám přeju všem, aby všechno dopadlo dobře a dočkali jste se konečně zdravých a zlobivých děcek..
![]()
@Silwinka87 chce to mrknout na složení, ale vesměs to bude na stejný brdo ale rozdílný peníze, víš jak
![]()
Já brala na snažení nosifol a tam právě listovka byla, takže jsem jí přetala brát a čerpala jí z toho ![]()
@Boudice23 pestrou stravu v dnešní době nejí nikdo
navíc ja třeba nejím brokolicu jen třeba jednou za pul roku polévku ale né pravidelně a právě v ní je nejvíc listovky…pak ještě ve špenátu kterej taky nemusím
jinak jako citrusové plody a luštěniny jím, ale určitě ne pravidelně takže ať žijí tablety
jinak ten femibion je vážně dobrej a je tam navíc hoodně vitamínku ![]()
@Boudice23 vit. E 200, ale beru ho obden, ve vyšších dávkách může škodit
@Silwinka87 děkuju
já mám ještě ke všemu tu blbou MTHFR takže mě je obyč. listovka na nic ![]()
@marinka5 píše:
@Silwinka87 děkujujá mám ještě ke všemu tu blbou MTHFR takže mě je obyč. listovka na nic
co to přesně je?
@Boudice23 ale škodlivej je asi až od osmistovky za den, já to mám naštudovaný ![]()
@marinka5 to MTHFR je že neumíš štěpit listovku? jinak ten utrogestan jim neseděl prej jim njak moc nepomáhal, některá z něho měla výtoky atd šli by radši do duphastonu ![]()
@Boudice23 MTHFR mutace - zkusím to vysvětlit.
Tak za 1) Tělo špatně nebo vůbec nevstřebává obyčejnou kyselinu listovou (tzn. ani z jídla) proto se bere Femibion, kde je ta listovka naštěpená
2) tělo je víc náchylnější k embolii k trombóze a může to být nebezpečný i pro prcka. Proto píchám injekce na ředění krve ![]()
@marinka5 no radši to nebudu pokoušet ![]()
@ywettka16 utroš se může i polykat nebo tobě nedělá dobře, když ho polkneš?
@marinka5 a to ti zjistili po těch po potratu nebo už předtím při běžném vyšetření?