Poradna duly
Jana Čurdová
@marinka5 já vím, že ty jo…
podle mě na to má i vliv, že jsi hodně štíhlounká! Užívej si to a my tě budeme následovat ![]()
Holky já jsem včera a dneska zjistila, že nemůžu číst ty deníčky tady
to je buď samé oživované dítě, nebo si tam stěžuje, že neví co má dělat s přítelem co má dluhy a neřekl jí to… ona ho nastěhovala k sobě (respektive ke svojí máti), kde teď žijou další 4 dospělí, nedodělala VŠ, nemají práci a ona si v pohodě plánovaně otěhotní?!
Nebo tam nedávno psala nějaká žena, že se jí pod malým propadla postýlka a že se nic nestalo, ale za dva dny měl malý zástavu dechu a je těžce postižený /soud jí ho prý nechce svěřit zpět, doktoři jí prý radí aby si „udělala“ další dítě a její přítel chtěl a teď nechce… no já nevím, nechci být krutá, ale co to je za lidi? Četla jste některá ty deníčky? Buď jsou děsivé, nebo z nich má člověk pocit, že si některé pořizují prostěděti ve 20ti jako na běžícím pásu a vůbec je nezajímá jak se o ně budou starat… pak tady nemá být tolik rozpadlých rodin a sociálních případů… nejde ani tak o věk, ale spíš, že nemaj kde bydlet, nemají práci ani praxi a v klidu si pořídí dítě ![]()
@Jankaxx jo jo, taky jsem to četla! No co na to říct??? Jdou mě oči v sloup jak někdo může být takhle naivně blbej a ještě se tím „pochlubí“…neříkám nic, když holky neplánovaně otěhotní a pak se s tím perou, ale planovaně
!?
Některý deníčky jsou moc smutný.. Stávají se hrozný věci, za který i nikdo nemůže, ale z čeho jsem byla dost hotová a bulela ještě hodinu po přečtení byl ten, co se paní začala odchylovat placenta a končilo to akutním císařem… Normálně ten strach jsem prožívala s ní
jsem si řekla, že víc nic takovýho číst nechci… No stejně čtu ![]()
Jé tak to jsem nečetla, ale to je právě v té kategorii „děsivých“ a moc smutných…
Já jsem začala teď číst po delší době děníčky a za poslední, dva, nebo tři dny jsem narazila na samé pecky! Jak jsem psala, první byl o té slečně co zřejmě zanedbala péči a soud jí sebral dítě (už je stejně pozdě, protože je těžce postižené) - soud by jí ho jinak nemohl vzít kdyby něco nezanedbala, ale s tím se „nepochlubila“… na a teď chce tedy nové dítě a přítel si to rozmyslel - celkově mi to přišlo, jako nějaká menšina podle vyjadřování a popisu rodiny ![]()
Další byla paní co jí nikdo nepomohl když se jí dítě na ulici začalo dusit a pak zjistili, že má astma a jak s tím strašně zápasili (kategorie děsivých a smutných)…
a pak ta mladice co si pořídila dítě a nemá vůbec nic a není si jistá ani osobou se kterou ho má…
takže říkám co to je?
Já jsem tohle těhotenství nějaká vypruzená asi! Dřív by mě to nechalo chladnou, ale teď mi to hýbe žlučí… mě se zdá, že snad nemyslí mozkem.
Ahojky holky, tak žádná nová zpráva
výpotek okolo srdíčka má pořád stejný a jdu za 14 dní ke svému doktoru a za 3 týdny znovu na kardio…veškeré testy z plodovky dopadli dobře, žádná vada ale prostě neví proč to tam má…pozitivní je, že to zatím netlačí na srdíčko, neutlačuje…takže jsem tam co jsem byla a opět čekáme
…Musíme věřit, že to dopadne dobře a píďalka bude bojovat o to tady snáma být
ležím už v peří a pořád mu říkám ať není poseroutka a bojuje
, že se tu na něj všichni těšíme a že nás je pořádně veliká rodina ![]()
@Vlaďka 74 ach jo
No Vládi, pokud je to kolem srdička pořád stejný a srdíčko funguje dobře, i ostatní testy dopadly dobře, tak to nebude tak vážný…si myslím já, nechci to nějak zlehčovat! Pokud by to bylo zlý, tak by už určitě doktoři plašili a koumali co s tím…věřím a moc vám přeju, ať je to do příště lepší
!!!
@Vlaďka 74 Vladi moc drží pěsti! Asi je to něco co se tam vytvořilo v nějaké té fázi vývoje a teď se to jen nevstřebává… když to nezačne tlačit, tak se to může řešit až po porodu nějakým odsátím… (ta odsátí by neměla být nějak drastická!) hlavně jak říkáš musí prďolka teď pořádně bojovat a pořádně zesílit a vyrůst - pak, pokud se to nevstřebá mu od toho pomůžou v nejhorším něčí šikovné ručičky! Moc na vás myslím. Snad tě za pár týdnů potěší něčím pozitivním a jak mimi poroste, tak to začne mizet ![]()
@Vlaďka 74 Ahoj, jen bych ti chtěla říct, že s mojí švagrovou jsme otěhotněly skoro stejně(vzhledem asi k nějakému rodinnému propojení jsem nakonec její Kuba narodil 31.3. v 15.11 hod a náš Zdenda 31.5. v 15.11 hod:-) no a právě ona měla s malým, když byl ještě v bříšku podobné problémy. Na screeningu jí řekli, že má malý dírku v srdíčku, že jinak všechny testy ok. A ještě mu našli něco v hlavičce. Pořád nevěděli, co to je. Samozřejmě z toho mělla nervy, ale nakonec se malý narodil naprosto v pořádku, je zdravý šikovný kluk bez nějakých problémů. Držím palce, ať vám to dopadne stejně! ![]()
A jinak, holky, já cítím naprosto zřetelně pohyby od 16 tt+2.Ale zas čekáme už třetí, tak už asi vím, kde to cítit a jaké to je.Ale i tak mě to dost překvapilo. Teď už se mimi v břichu tak mele, že to jde normálně vidět, jak do mě buší. Asi to bude fotbalista. A v pondělí hurá na 3D, tak snad už se nám konečně ukáže:-)
@LennaZS Jsi moc hodná, že jsi Vlaďce napsala! Nechci za ní mluvit, ale myslím, že jí to trochu pomůže ![]()
Přeji pěkný screening a pořádný zážitek z prcka - ať se hezky předvádí a potěší rodiče ![]()
PS: ty jsi teď v 19tt? A jsi štíhá?
Já už pohyby taky cítím, ale vůbec né každý den… jen večer, nebo ráno když jsem v klidu a když malý asi zrovna začne řádit v tu chvíli…
Už se taky moc těším až to bude i vidět - to je pak sranda. Vetřelec se klube skrz stěnu břišní vééén ![]()
Ahojky holky jste zlatíčka
, hrabu se v počítači a furt něco hledám a muž už mi to zakazuje, moc mi pomáháte se držet
, dneska už se cítím líp cipísek kope a dává mi najevo že bojuje
…jinak doktoři ještě poslali malého geny co zbyly z plodovky do Motole na rozbor kmenových buňek nebo co, tak taky uvidíme…přemýšleli, že by mu už teď zkusili tu tekutinu odebrat ze srdíčka a poslali na vyšetření, co to je, ale ještě prý počkají do příště…to je hrozná představa…ale tři týdny jsou daleko a mezi tím se mu to snad teda určitě trošku vstřebá, hlavně aby to nezačalo tlačit na srdíčko…
jo a kámoška mi poradila celkem zajímavý dokument " Čtyři v tom " je to asi pět dílů a už sem to zkoukla a teda je to zajímavé
…
ještě jednou vám moc děkuji holky s cipískama v bříšku
![]()
@LennaZS jééé to se mi líbí ty tvoje prďolky, taky je sem dám :
Jakub 22.7.1995
Mája 21.10.2000
Matyášek???
@Jankaxx Ahojky
jo, jsem dost štíhlá, tak asi i proto to cítím tak brzy. Už i manžel, když přiloží ruku. Cítím pohyby každý den, ale někde jsem četla, že je normální v tomto brzkém stádiu, že se miminko někdy na nějaký den odmlčí. Já bych ale asi už byla nesvá. Jo, dnes jsem 19+2.Já mám vlastně hrozné štěstí, že každé těhotenství začínám jakoby poprvé..měřím 175 cm, pár měsíců po porodu asi vzhledem ke kojení zhubnu na 50 kg, po přestání kojení(u dcery 3 roky, u syna 2 roky) naberu na svoji standartní váhu 56 kg a jedu od začátku
nemám na sobě ani jizvičku a to jsem měla pupíky slušné teda.Asi dobré geny a kvalitní olivový olej:-)známá je dost silná, je o měsíc víc a necítí žádné pohyby.Na utz už se hrozně těším, zatím mám za sebou 4 a vždy bylo mimi schované:-)
@LennaZS jé tak to jsi mě uklidnila
čekám první mimčo a pohyby jsem cítila asi od 17+4 a ted dva dny nic tak jsem se lekla a doufám, že je mimčo jen blbě otočeny
sem tam citím jak se přetočí, ale žádne kopanečky-tukanečky jako předtím to nejsou…
@Vlaďka 74 Ty jo, tak ses do toho rozhodla praštit po třinácti letech? To je krása. A můžu mít osobní dotaz? Je to s novým partner nebo nový impuls do dlouhodobého vztahu? Ale jsi fakt frajerka.. ![]()
@ywettka16 Neboj,i doktorka říká, že od osmnáctého je to normální a pokud maminka čeká první mimi, tak je úplně běžné cítit každodenní pohyby mezi 20.-21.tt.Určitě chrní:-)