Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kaca1992 píše:
Ja se ratsi vyhybam zrcadlemvelryba uz jsem dlouho, hlavne v noci kdyz se prevaluju z jednoho boku na hruhy
a nejhorsi to je kdyz vztavam v noci na zachod, to se musim rozkolibat abych nohy dala na zem a nejak se zvedla
divim se, ze to moje vlnobiti nebudi pritele
Mne dela problem rano se postavit, potom uz pohoda kondicku porad mam. Nevadi mi chodit pesky a do schodu. Kdyz uz chodim dlouho, tak mam strach, ze se u toho pocuram(behem chuze mi pride, ze mi dite tlaci na mocak) Taky se Vam to stava?
@Kaca1992 píše:
Ja se ratsi vyhybam zrcadlemvelryba uz jsem dlouho, hlavne v noci kdyz se prevaluju z jednoho boku na hruhy
a nejhorsi to je kdyz vztavam v noci na zachod, to se musim rozkolibat abych nohy dala na zem a nejak se zvedla
divim se, ze to moje vlnobiti nebudi pritele
taky se rzohoupávám
a to ještě spím u zdi, takže lezu z postele po račím způsobu a jsou noci, kdy s ním ani jedno z mých pěti vstávání ani nehne ![]()
@rena621 jen choď, dokud můžeš… jeden čas jsem nosila i vložky proti uniku moči, prostě se mi nedařilo… ale jak povyrostla, tak se to zlepšilo a už se jen prostě valím ulicema:D
Praktikujeme s manzelem romanticke(zdravotne) prochazky, fotime se u toho. Zacina to krasne klidne a po hodine pomalu utikam
domu. Tesi mne, ze nejsem jedina co ma ten problem. Mam doma slapadlo a mic - cvicime kdyz venku je hnustne. Zacina chripkove obdobi.
Uz at je duben ![]()
Ahooj holkyy
tak jak se vám daříí?:)) začíná to být pěkně náročné ale už jen chviličku!!:) ![]()
@jakalm proto je tu i mrtvo
ja jsem rada, ze vubec dycham
jeste 3 tydny ![]()
@Kaca1992 to bych právě spíš čekala že tu bude živo.. já jsem taky ráda že dýchám..tak se celej den válím a brouzdám po internetu a tady se nic neděje:(( ![]()
Já ještě 4..to je hroznýýý jak se to blíží!!
a tak jak ti je??
Já dneska poprvé cvičila s aniballem..dala jsem 20 cm.. uvnitř jak to bylo tak uplně v pohodě..tak jsem tlačila a taky to hezky šlo ale jak to projelo přes hráz tak aaau
taková řezavá bolest!!
a to mají miminka tak 32 cm ![]()
Ahoj holky, ja tu taky dlouho nebyla, naposledy nekdy v zacatcich
Ted jsem 34tt, mam termin az 20. 4. uz se desne tesim az bude venku… Je to uf, vsechno pne, v jedne poloze bez bolesti zad vydrzim tak max 10 minut… No a ted nevim co bych. Dnes jsem si pripravila tasku do porodky, jeste nejake zbytky a je to… No a pak zacnu pomalu s vybavickou prat, zehlit… Jak jste na tom vy?
@Evianka já mám 11.4 (36tt) a už mám teda všecko hotový:))) pokojíček a prádlo mezi 30-33tt.. a jsem ráda protože ted už bych to žehlení asi nedala
tašku už mám týden taky hotovou.. ale dýchání a spánek je ted hroznej:(( v noci se pořád budím..pořád mě někde něco bolí v břiše a tlačí..ale asi to tak máš taky co? ![]()
Presne
v noci 3× na wc, najit polohu je umeni… Rikam si, ze na to, ze je to me druhe, tak jsem nejak zapomela, do ceho jdu. Navic zacinam chytat zas strach z porodu cim vic se to blizi… ![]()
Nevim jestli trochu muze pomoci ten Aniball, pri prvnim jsem to nezkousela, tak o tom premyslim. Taky mi prijde, ze jsem jak poprve. Nejak nevim co na mimco do porodnice, zvlast az pojedeme domu, v dubnu bude aprilove pocasi… Tak nejak celkove jsem ted rozhozena, nerozhodna…
@Evianka to teda..a když už najdu polohu tak mě za chvíli vzbudí šílená bule někde a musim si přelehávat a pořád dokola
já se zatím porodu nebojím..nějak si říkám pořád že ven jít musí a strachem si moc nepomůžu..ale třeba mě to taky přepadne ![]()
Já si myslím že ten aniball je dobrej..hlavně i to není jen o vytlačování ale stahuješ svaly a cvičíš si je..já se třeba nedonutím někde jentak si je stahovat a s tímhle se na to fakt třeba 20 minut soustředím..
A na cestu domu mám sbalené body s krátkým rukávem, polodupačky, ponožky, mikinku, teplý overal, čepice, rukavičky..do sedačky fusak a na vrch ještě raději deku..
@jakalm píše:
@Kaca1992 to bych právě spíš čekala že tu bude živo.. já jsem taky ráda že dýchám..tak se celej den válím a brouzdám po internetu a tady se nic neděje:((
Já ještě 4..to je hroznýýý jak se to blíží!!a tak jak ti je??
Já dneska poprvé cvičila s aniballem..dala jsem 20 cm.. uvnitř jak to bylo tak uplně v pohodě..tak jsem tlačila a taky to hezky šlo ale jak to projelo přes hráz tak aaautaková řezavá bolest!!
a to mají miminka tak 32 cm
to se neboj, až poleze miminko ven bude to jiné, anibal je na to, aby sis zvykla, že něco amtudy leze… není nutné trénovat „nasucho“ na 30 cm ![]()
@Evianka @jakalm vstávám v noci skoro už dva měsíce +- 10 minut naprosto stejně
co dvě hodiny
aspoň se otočím… přes den už nemůžu dřímat, protože mi okamžitě vyletí pálení žáhy na noc se nadopuju tak to jde… no snad to zmizne ![]()
Tak to ja stávám v noci tak min 6X
ale na to už jsem si jaksi zvykla
boule od maleho mám pořád
v noci me poslední dny budi šílené pálení záhy, dokonce jsem si uz myslela, že se v neděli z toho pozvracim
polohy na usnuti už nejedu
nic mi nevyhovuje
jen funim a funim
ale třeba v sobotu jsme šli na prochazku a ušli cca 7km lesem a dokonce
je fakt, že poslední kilometr jsem už trpěla ![]()
@Kaca1992 taky mě doost pálí žáha:( to jsi dobrá že jsi to ušla!!
my byli v pátek na výletě v Praze a stačilo mi dojít z čerňáku k metru a měla jsem faaakt dost
pořád jsem se za níma jen táhla
pak jsem si dala klobásu a trdelník a bylo mi líp
ale pak si tatka vymyslel, že na Holešovicíh jsou motorky.. nadávala jsem na něj celej večer když jsem se sotva hla
no je to sranda..
@Trixia ale tak k nečemu to snad bude
jsem ráda že jsem si zkusila i tohle a že vim že se mi dovnitř ta hlava vejde
segra co má dvě děti, mi teda dneska řekla, že tohle je to nejmenší když leze hlava.. že nejhorší je to trpění při kontrakcích..tak to mě moc nepovzbudila
ale přežijeme to..musíme!! ![]()
@jakalm píše:
@Trixia ale tak k nečemu to snad budejsem ráda že jsem si zkusila i tohle a že vim že se mi dovnitř ta hlava vejde
segra co má dvě děti, mi teda dneska řekla, že tohle je to nejmenší když leze hlava.. že nejhorší je to trpění při kontrakcích..tak to mě moc nepovzbudila
ale přežijeme to..musíme!!
jasně, on to nikdo nezavrhuje, jen že nemusíš se „trhat“ aby jsi zvládla 30cm, hlavně že natrénuješ to tlačení, pak ti to přijde přirozenější (dělám chytrou, ale dělala jsem si takový průzkumík
, nicméně mě to nepřesvědčilo, protože ta představa, že si tam něco strkám a vypuzuju… prostě to nedám psychicky, takže musím jít na první dobrou když nebudu mít jinou možnost ![]()
ale mít na to nastavenou psychiku, tak jdu do toho taky ![]()
@jakalm taky jsem se tahla za pritelem a dychala jak lokomotiva
ale nadopovala jsem se horcikem a pohoda ![]()