Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nikko ta cukrovka pro mě byla hroznáááá:(( já mám teda tedka asi citlivější žaludek a když se nenajím ráno tak mi není dobře.. já se tam hnedka po prvním odběru pozvracela.. a po tom,,roztoku,, taky:( takže jsem tam pořád jen zvracela a zvracela a pak celý den jsem spala.. už bych na to nešla ![]()
Já jsu zítra do poradny tak se už těším na ultrazvuk a hlavně až se zvážím.. trochu se bojim
myslim, že už se to bude blížit k 10kg ![]()
Ty jo tak to taky není moc příjemný:(( s tím ji budou něco dělat po porodu??
@jakalm no tak to se mam na co těšit
ja mam ultrazvuku každy tyden takže o miminku vím snad úplně vše (momentálně vážíme 960g)
a ja přibrala zatim 4kila…jojo musím kvůli tomu rodit na specializovaným pracovišti (takže budu rodit v Motole) a jelikož se minuly tyden zjistilo ze klesá funkčnost ledviny tak pravděpodobně bude muset jít mimco na operaci kde ji nemocnou ledvinu odeberou
(ale to se uvidí az po porodu az přesně zjisti na kolik procent Ledvinka pracuje…)
@nikko ale tak třeba to budeš mít lepší
my jsme tam zvracely asi 3 z 10 tak to jde..
já chodím za 4 týdny na ultz ale ted jdu až po 5 týdnech tak už je to dlooouhý
už se těším až ho uvidim zas
my snad máme všecko v pořádku..v ty toxoplazmy může být taky hrozný poškožení, který se ukáže až po porodu..ale plodovka byla čistá tak se modlim aby bylo všecko dobrý:((
Jinak to na vás budu teda myslet:(
a tak nebudeš rodit dříve třeba??
@jakalm a vy budete mit teda chlapečka? ![]()
Tak to ja jsem jasna, ja zvracim ráno normálně natož kdyz do sebe budu muset návrat nějaký hnus
ale Veru si sebou přítele, alespoň nějakou podporu ![]()
Rodit dřív snad nebudem, nebo alespoň mi jeste nikdo něco v tom smyslu neřekl…uvidím co mi řekne příští tyden můj doktor, ted jsem jezdila jen do toho Motola…
@nikko jjj chlapečka.. Martínek po taťkoj
hlavně aby teď nevykoukla holčička..mam všecko do modra i pokojíček ![]()
Já jsem ráda že jsem si manžela nevzala…zvracet před ním bych nerala.. já to,,házela,, z auta ven (šla jsem si tam sednout abych nebyla v čekárně) a pak jsem se tam doslova válela po záchodě a zvracela..
doma jsem se skoro postříkala desimfekcí
ale fakt to bylo hrozný..
Aha.. já právě myslela kdyby s tim chtěli dělat něco co nejdříve aby nevyvolávali porod dřív..ale to snad ne..to už by ti řekli:)) tak hlavně klid at se daří miminku dobře ![]()
@jakalm tak me vidí zvracet každy den, uz mu na tom nepřijde nic divného
naopak kdyz se náhodou najde den kdy mi je dobře tak je z toho cely udiveny ze jsem jeste nezveacela
ale chtěla jsem si potom teda jeste vyřídit nejake věci ve městě tak ted nevim jestli toho budu schopna ![]()
@nikko aha
já se teda vždycky zamykám na záchodě a on jen chudák stojí vždycky za dveřma jestli to zvládám a jestli nechci donést gumičku nebo ubrousky ![]()
Joo to zvládneš.. my pak šli s manželem ještě na oběd.. vepřové výpečky mi teda na ten rozházenej žaludek neudělaly nejlíp
ale dojela jsem v pohodě i domu.. tady jsem ještě něco dělala a pak si lehla a prospala to až do večera..ale asi o proto že jsem brzo vstávala..jsem od srpna na nemocenské tak jsem si dost odvykla ![]()
Můžu se zeptat, kolik ti je?:)))
Devcata na to zvraceni je dobre si rano dat 1/2 pomerance. Stava z citrusovych plodu eliminuje zalud. stavy. Mam to na sobe otestovane. Kdyz po jidle zvracite tak 1dc coly- kyselina fosforecna zklidnuje zaludek taky.
@jakalm tak ja ze zacatku nechtěla aby me tak viděl, ale kdyz uz to trvalo několik měsíců tak mi to začalo byt jedno ![]()
Ja jsem doma ted od ledna (a to jenom protoze se nam v práci objevili neštovice - pracuji ve školce) jinak bych jeste chodila…co jsem doma tak se akorát nudim a porad jim ![]()
Je mi 25 ![]()
@jakalm skytavku taky nekdy mame ale malo nastesti… No uz si velmi prajem vidiet ho nazivo a drzat v naruci…no uz len dva a pol mesiaca a je tu…
@8Janinka8 my ji máme každý den 2-3×.. takže sranda:)) Joo už nám to uteče a budeme je mit zlatíčka u sebe
já už jen dokoupím nábytek a zbytek nějakých drobností a může přijít na svět:))
@jakalm taky som od srpna na neschpenke a uz mi to leze na nervy ze nikam nemozem…mala si kontrolu vobec?
@jakalm my este postylku, prebalovak, teplomer bezdotikovy, flasticku a nejake drobnost a uz to taky mame vsetko…
@8Janinka8 já chodím pomáhat segře do kadeřnictví občas a hlídám synovce a jezdim po doktorech takže mě to hrooozně utíká a jsem ráda že mám alespoň 1 den v týdnu volný. ani bych neřekla, že jsem doma tak dlouho..kdyby se mě někdo ptal tak řeknu že jsem doma tak měsíc.. ![]()
a kontrolu jsem neměla..
ty ano???