Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Trixia ale ono to nic neni.. Me prave slo hlavne o psychiku.. Ted vim ze to tlaceni zvladnu a vim jaký svaly zapojit:)) ja uz jsem ted spokojena ![]()
@jakalm
no tohle mám jinak no
už jen ta představa mě děí, né tohoven, ale toho dovnitře… jakkoliv divně to zní ![]()
Holky… to jsem rada, kdyz to slysim, ze si nestezuju sama, doma uz si pripadam jak hypochodnr… Mno a s tim Aniballem, ja nevim, taky mi to nejak nejde psychicky, navic jak si pamatuju prvni porod, tak tam jsem byla rada, ze jsem proste tlacila, vubec by me nenapadlo myslet na to, jake svaly zapojuju… Spis me desi fyzicka, mam pocit, ze se hybu nejak mene, navic jsme se prestehovali a nemame schody, ted kdyz nejake schody vidim, tak me boli nohy uz pri pomysleni, ze bych je mela vylezt a to zadychavani, uf… takze k proodu absolutne bez jakekoliv fyzicky…Mno.
@Evianka mluvila jsem o otmhle s PA a říkala, že si mám zkusit jako polohy by tak pro mě mohly být při porodu fyzicky únosné (často se mi bloknou záda, ruce a tak…) abych je mohla střídat a tak by se to dalo lépe zvládnout…
@Trixia tak to jsem jasna, klasicka poloha na lehatku na zadech
Stejne tak u prvni, to jsem jeste prosila o deku, abych si mohla lehnout a zaspat to
Delam si legraci, jenze jak mam asi zkusenost z prvnim porodem, tak mam pocit, ze mi zadne polohy a vlastne vymysleni co a jak lepe nepomuze, jsem blokla psychicky, musim se namotivovat. Rika se, ze kazdy porod je jiny, takze doufam, ze tenhle bude lepsi…
Ja jsem uplnej hypochondr
a nejvic me depta, kdyz se me kazdy pta, ty jsi jeste cela??
tak pokud maji oci, tak vidi, ze jeste cela jsem ![]()
@Evianka tak mě jde spíš o tu dobu, kdy se to teprve bude chytsta, tedy rozdýchávání kontrakcí, až to poleze ven, ak mě z postele nikdo nedostane, už jen kvůli nízkému tlaku…
Jj, taky se me ptaji a to mam pred sebou jeste 6 tydnu..
@Trixia mno nizky tlak je i muj problem, zrovna v nedeli jsem zas omdlevala
@Evianka co jsem vysadila magnezium tak je ten tlak mnohem horší… ale zase semi vylepšila peristaltika ![]()
@Trixia fakt? to ma na to magnezium vliv? aha.. ale ja ho beru, mudr rikala, ze do 36tt muzu a vlastne musim, tvrdne mi bricho co 15 minut.
Holky, taky mate nohy vecne pod zebrama a nemuzete se hnout? Kolikrat musim par vterin pockat, nez tu nohu vynda, jinak mam pocit, ze si bud zlomim zebro nebo nejak ublizim mimcu…
@Evianka já občas..ale předevčírem mě do žebra tak neskutečně kopl, že mě tam trochu a myslela jsem si že mě ho snad nalomil ![]()
@jakalm
Mno.. kdyz se to stane nekde mezi lidmi, je to vubec nejlepsi. Navic mam obcas pocit, ze se mi to bricho mele tak, ze to ostatni na ulici musi az desit
takovy maly vetrelec ![]()
@Evianka píše:no tak zabrňuje to křečím.. a posun ve střevech je taky jistý druh křeči… samosebou to nebusí mít naprosto přímou souvislost, ale já jsem měla vždycky trochu potíže, od začátku co jsem brala magnezko tak jsem nešla na velkou třeba tři dnya teď bez potíží co jsem to vysadila.......
@Trixia fakt? to ma na to magnezium vliv? aha.. ale ja ho beru, mudr rikala, ze do 36tt muzu a vlastne musim, tvrdne mi bricho co 15 minut.
Holky, taky mate nohy vecne pod zebrama a nemuzete se hnout? Kolikrat musim par vterin pockat, nez tu nohu vynda, jinak mam pocit, ze si bud zlomim zebro nebo nejak ublizim mimcu…
@Evianka píše:
@jakalmMno.. kdyz se to stane nekde mezi lidmi, je to vubec nejlepsi. Navic mam obcas pocit, ze se mi to bricho mele tak, ze to ostatni na ulici musi az desit
takovy maly vetrelec
neboj, ve skutečnosti nám na břicho skoro nikdo nekouká, krom těch, co si ho chtějí pohladit ![]()
Ja mam termin 7.4. jediný problem co mam su hemoroidy a nizky tlak. pritom si davam bacha aby som jedla vlákninu…dufam ze sa to da dohromady po porodu. vcera dokonca som zvladla upratat byt a pozohynat sa s tym brusiskom
to som si myslela ze to uz nedam! inokedy hlavne ked je hnusne pocasie som uplne neschona…to ani nevyleziem z bytu. Ma tu niekto skúsenosť, ked spadne brucho dolu je to citit hodne? dopocula som sa ze potom sko spadne dolu tak mesiac na to sa rodi…tak neviem ci je to tak.
a ešte hlienova zatka ked odíde je to citit? a jedna moja znama tej odisla ale rodila az za mesiac ![]()
@Mary2016 helnová zádka je prostě hlen, ale je toho hodně, může odejít jen část (jako tvé známé) nebo po „kapkách“ odchází delší dobu.
Břicho nespadně, jako že by ti upadlo, ale změní se těžiště, protože dítě se ti přesune dolů mezi kyčle a scholíse tam a chystá se na to, že půjde ven… jeslti to bolí nevím, nemám zkušenost, ale asi to nebude vodvaz na močový měchýř, střeva a kosrč ![]()
A musím říct, že předporodní kurz byl studnice informací ![]()