Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Billi pro mě je v tom rozdíl ten, že rohlíku kus odlomím, popř teda dám celý a hlásím ho… nemá na sobě EAN, nemusí se „pípat“. Kdežto zabalené věci - oplatky - se „pípat“ musí a taková rozbalená oplatka umí nadělat dost bordelu po pásu, popř opatlat pokladní…
@Lejaa Podle mě víc zuby mrví ten palec v pusy než dudel. Já to vidím u mojí mamky-cucala si palec až do 17-ti a má zdeformované patro a díky tomu nebude moct mět zubní náhradu.
@polokoule Pro nás bylo mnohem jednodušší odplenkování dítěte než odebrat dudlík.
@atominnka to chápu, ale prostě nevidím ten rozdíl, pro mě to je pořád jedení nezaplacených věcí. Ale nikomu bych do toho nekecala. Každý podle sebe.
@polokoule píše:
No ale odebrat diteti dudel je mnohem jednodussi, nez odplenkovat. Dcera ma 2,5 roku a predstava ze ji dam napr.do obchodu dudlik, je pro me stejna, jakobych ji na hlavu mela nasadit hrnec a tvarit se, ze to je ok. V obou pripadech by vypadala jak blbec. Pardon.
Nesouhlasím. První syn je bez plen od 19 měsíců, bez problémů. O dudlík na noc jsem se snažila od stejné doby, ale dodnes si kouše nehty a další, což pro mě není úspěšné oddudlíkování. Dokud měl dudlík, stačilo mu, že 2× denně podudlal v postýlce, ale od doby, co ho nemá, má pořád něco v puse - prsty, oblečení, hračky.
Já s sebou beru do obchodu pro případ nouze třeba nakrájenou mrkev, jablko nebo když byl malej hodně malej, tak v krabičce křupky.
@Billi píše:
@atominnka to chápu, ale prostě nevidím ten rozdíl, pro mě to je pořád jedení nezaplacených věcí. Ale nikomu bych do toho nekecala. Každý podle sebe.
jj, princip je to stejný, to nepopírám - obojí je nezaplacené. Jen já to mám prostě takhle rozlišené ![]()
Ja se drzela toho ze dudlik do dvou let max. A to fakt ten rok druhy jen na spani. Me ani neslo tak o to co lidi… Ty at si trhnou ale spis o zoubky
po druhem roce do krabicky a pod postel ze tam bude spinkat s nima
. Taky kolikrat vidim velke deti a dudlik ale beru to tak, ze je to kazdeho vec..
Příspěvek upraven 06.07.15 v 11:02
Jsou věci které jsem se za bezdětna zařekla, že budu dělat jinak než rodiče, které jsem vídala. Něco dodržuju a něco ne. Malé batole mě vyučilo v tom - řveš a vztekáš se tak dostaneš na zadek
To sem si vždy říkala proč ty rodiče ty děti nezmlátí a hle - nemlátím a vysvětluju
Taky s námi spí ve společné posteli dokud to bude potřebovat, nikdy nebyl vyřvávaný, byl hodně nošený,.. ![]()
Ale co dodržuju z mých dřívějších předsevzetí to je: dudlík do 6 měsíců pryč, včasné odplenkování, žádné jídlo v obchodech, žádné šlapání v nákupním vozíku.. ![]()
Ovšem co dělají ostatní rodiče je mi jedno dokud mi to nevnucují ![]()
Dudlík jsem sbírala dětem, jakmile začly mít jeden denní spánek. Nebyl důvod držet ho dál. Při bouchnutí, potulím přece já, nechceš mě? Tak si řvi
Jediný, co je potřeba k oddudlíkování, je dudlík vzít a vyhodit, nic víc. Taky je to podle mě neschopnost rodičů, když jde dvouletý dítě a dudlá, o starších ani nemluvím. Před zaplacením dám někdy kousek rohlíku. Nelíbí se mi, aby mi třeba dítě snědlo celý rohlík, zkrátka, aby v tom pytlíku zbyl nějaký hmatatelný pozůstatek, snad to píšu srozumitelně. Pití jim taky otevřu, ani to nebývá poznat, kupuju Rajec s pítkem, jen cucnou. Víc to neřeším, příčilo by se mi něco sníst a nenahlásit nebo nechat někde na prodejně prázdný obal, tak mám i přes to ujídání čisté svědomí. Aspoň v tomhle ![]()
Napišme si raději jaké neřesti máme my maminky
Přecpávate se sladkostma, kouříte, jste věčně na internetu, jíte pozdě večer, pijete hodně kávy atd… takové malé dítě s dudlem a s plenou mě moc nefascinuje, ale třeba když vidim v globusu obezní rodinku, v ruce každý sekanou
to je pohled
já třeba musim mít každý den kousek čokolády, to je moje závyslost ![]()
@maxadel
Sak píšu, že mi ten rohlík v obchode vádí u mojich decek, přijde mi to nevychovne stejně tak by si mohli sníst cokoli tam, nechci a semnou to dělá nebudou, těch pár minut vydrží, hlady neumrou, zaplatí je a mužů si vzít z vozíku co si vybrali, před pokladnou ne, ale jestli si to někdo jiný svým děckám dovolí jeho věc, stejně jak jsem psala o tom dudliku, u svých decek by se mi to nelíbilo do 3r dudel, cizí at si klidně dudlaji do první třídy.
Jejich věc.
Takže to shrnu, každá z vás má nějakou představu o tom, co je vhodné, nutné, správné a co už je naopak ostuda dítěte či rodičů, ať se to týká dudlíku, plenek, jedení v krámu, vztekání dětí atd. A u všeho, kde se vám povedlo dosáhnout „vysněné mety“, budete koukat skrz prsty na ty, co to mají jinak
. Ale počítám, že každá z vás u svého dítěte nějaký ten „hříšek“ má, který by zase jiné maminky považovaly za do nebe volající, ale vy ho máte jistě naprosto logicky odůvodněný. Já myslím, že by vám měli vadit děti nedostatečně živené, týrané atd., ostatní drobnosti jsou jen věcí rodiče. Dudlík v puse tříletého dítěte se mi nelíbí, ale tím to hasne.
Dudlík měli moje děti do cca 2,5 let na spaní (ven jsme ho brali tak do roka), v krámu dávám kousky pečiva, za ten klid mi to stojí, stane se i to, že to snědí celé, vždy nahlásím, nekradu. I sama jsem si opakovaně otevřela pití v krámu, když jsem padala žízní. Naštěstí je mi jedno, co si o tom myslí kolemjdoucí.
@Kelsey však se taky nehádám, jen píšu, že moje se napijí i před zaplacením
cizí výchovné postupy jsou mi téže šumák ![]()
@Samamama píše:
Takže to shrnu, každá z vás má nějakou představu o tom, co je vhodné, nutné, správné a co už je naopak ostuda dítěte či rodičů, ať se to týká dudlíku, plenek, jedení v krámu, vztekání dětí atd. A u všeho, kde se vám povedlo dosáhnout „vysněné mety“, budete koukat skrz prsty na ty, co to mají jinak. Ale počítám, že každá z vás u svého dítěte nějaký ten „hříšek“ má, který by zase jiné maminky považovaly za do nebe volající, ale vy ho máte jistě naprosto logicky odůvodněný. Já myslím, že by vám měli vadit děti nedostatečně živené, týrané atd., ostatní drobnosti jsou jen věcí rodiče. Dudlík v puse tříletého dítěte se mi nelíbí, ale tím to hasne.
Tak s tím souhlasím. Občas se tu musí objevit nějaká diskuze při které se mohou maminky poplácat po ramenou s tím, jak jsou úžasné a schopné matky. Budiž jim to přáno! ![]()