Dudlík ve 3 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5826
6.7.15 20:44

Podle mě je tedy taky tříleté dítě s dudlíkem velká ostuda a lenost a laxnost rodičů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.7.15 20:48
@zuzouš píše:
Dudlík jsem sbírala dětem, jakmile začly mít jeden denní spánek. Nebyl důvod držet ho dál. Při bouchnutí, potulím přece já, nechceš mě? Tak si řvi :nevim: Jediný, co je potřeba k oddudlíkování, je dudlík vzít a vyhodit, nic víc. Taky je to podle mě neschopnost rodičů, když jde dvouletý dítě a dudlá, o starších ani nemluvím. Před zaplacením dám někdy kousek rohlíku. Nelíbí se mi, aby mi třeba dítě snědlo celý rohlík, zkrátka, aby v tom pytlíku zbyl nějaký hmatatelný pozůstatek, snad to píšu srozumitelně. Pití jim taky otevřu, ani to nebývá poznat, kupuju Rajec s pítkem, jen cucnou. Víc to neřeším, příčilo by se mi něco sníst a nenahlásit nebo nechat někde na prodejně prázdný obal, tak mám i přes to ujídání čisté svědomí. Aspoň v tomhle :mrgreen:

No právě, přístup „tak si řvi“ je to, co některé z nás u svých dětí praktikovat nechtějí. Ok, tak jsem asi neschopná, sice jsem fascinovaná, že to takhle někdo řekne, ale dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.7.15 21:02

3 roky na dudlík mi přijde dost.. Ale beru to tak, že je to věc maminky..
Já jsem u prvního dítěte u všeho byla nervní, protože se to a to mělo do určitého věku..
Teď mám druhé a už vím, že nemá smysl, to hrát do extremu.. rohlík nedávám, ale jednou se stalo, že mi 20. měsíční začal plakat, protože jsme si zapoměla k babičce jídlo a jela rychle na nákup a domů. Rohlík jsem odlomila a dala. Svět se nezbořil, prodavačce jsem nahlásila a jenom prohodila s usměvěm, že máme jedlika. Nehrotila, ani ona ani já.. Rozhodně staršímu nic nerozbaluju, nic se nepije, i malý počká, ale to jsem věděla, že fakt hlad má..
Má dudlík, když se probudíme a nevrhlí dám mu ho i ven. Jinak ho nevyžaduje, ale prostě se řídím, naší situaci, ne okolím, co kde jaká ženská řeší.. V říjnu bude mít dva to chci odbourat uplně.. Plenky bohužel taky to stjené učíme, bohužel, nějak se mu neche. Máme jet za tři týdny na dovolenou. Už bylo, že se máme snažit a učit, atd. Jenom z toho jsme byli vynervovaní, nakonec jsem se rozhodla, že to nechám až na srpen.. Co se zboří svět? Ne..
Každopádně pro mě hranice dudlu a plenek na ven- doma, je 2 roky.. jak to kdo má, to je každého věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
6.7.15 21:26
@allinka píše:
No právě, přístup „tak si řvi“ je to, co některé z nás u svých dětí praktikovat nechtějí. Ok, tak jsem asi neschopná, sice jsem fascinovaná, že to takhle někdo řekne, ale dobrá.

Moje dítě zas bylo v noci do 3,5r s plínou, ale aspoň bez řečí přiznám, že díky mojí pohodlnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
7.7.15 08:49

3 roky na dudlík je moc, ale každého věc. Denska se setkávám spíš s pohodlností matek, dítě řve, dám mu dudel a je klid. To stjný s plínama, nás rodiče učili na nočník jakmile jsme si začali sedat. Teď? Znám případy děti, které ještě ve 4 letech nosí plíny, což teda nechápu. Já takhle děti nepovedu, ale každá matka je jiná :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.7.15 11:18
@kerrankin píše:
Tak kvůli pohodlnosti, nebo neschopnosti? - o té jsi psala v souvislosti s dudlíkem. K pohodlnosti se určitě bez řečí přizná kdekdo.

Klidně neschopnosti, přílišný rozdíl v tom nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
7.7.15 11:46

@veronika67 Víš proč nás matky učili od sednutí na nočník? Byly pohodlné prát plinky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
7.7.15 12:11

@baaruunkaa tak i to je mozny :) ale dneska jsou pliny drahy a navic, cim driv se to prcek nauci tim.lip :) to je stejny jako s mluvenim.Znam i pripady kdy decko nerekne ve 4 letech ani mama…hlavne, ze matka sedi celej den na FB :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
7.7.15 12:18

@veronika67 Podle mě ani nejsou zdravý, ale to je na trochu jinou diskusi. Ono jednou za čas je každá maminka pohodlná-není v lidských silách pořád fungovat na 100% a je strašně snadné kritizovat druhé rodiče, že jsou neschopní, líní. Tamta maminka nechá dudel ve třech, tamto dítě ve třech nemluví, ta má plíny a to moje dítě je nejlepší protože já jsem super matka :mrgreen:. Mě to tady docela pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
7.7.15 14:50

@baaruunkaa tak o tom to není, jak jsem psala, každá matka dělá co může..ale znám i případy, kdy je to prostě jen lenost dané paní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.7.15 17:09

A já se klidně hlásím i k té lenosti. Nevadili mi ani plíny ani dudlík. A nechápu co na tom komu vadí. Vzala jsem plíny až na dvouch letech, protože jsem byla líná celý den řešit vyměšování. Myslím, že čas se dá trávit i jinak než celodenním vysazováním. Pak to šlo během pár dní. A dudlík sama odložila těsně před třetími narozeninami. Měla ho od miminkovského věku jen na spaní. A je pravda, že mi je úplně jedno co si myslí ostatní matky. Já nesoutěžím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.7.15 17:32

@VitHan souhlasím naprosto s váma.. mě teda nekdy přijde, že některé maminky jsou podle někoho líné.. ale mě občas zase přijde, že některé maminky si rodičovský ne užívá, ale prožívá…nemyslím tady, ale tak všeobecně, že to moc berou vážně co se brát vážně nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
7.7.15 19:39

@VitHan Konečně normální názor :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
7.7.15 19:44

Tak já se v prvé řadě starám o své děti a ne o cizí. A za druhé, přeji těm maminkám, které mají děti od šesti měsíců bez dudlíka a od roka bez plen, aby měli takto „šikovné“ všechny děti, protože pak by se taky mohlo stát to, že až jedno z dětí nebude natolik pohodové a spolupracující, že se z toho zhroutí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.5.19 17:15

Plínka ve 4 nebo v 5 letech

Jednoho dne na blešáku jsme viděli zase tohle. Ale když se nad tím člověk zamyslí, tak jak psala jednou jedna (dle mého názoru) chytrá mamča - Já nezávodim!
A je to i docela pravda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect