Dům a chalupa - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
24.6.15 06:04

@bigl ovocne stromy pri dobre volbe v pohode, ale drtiva vetsina potrebuje nba jare 2× postrikat v presnych terminech, ktere se odviji od pocasi ten dany rok (podle nakvetani). Takze sledovat. Merunka je uz uplny psycho, v dubnu sedis cely noce u teplomeru a chystas se rozdelavat ohen :-) Nejlepsi mi prijdou ranne tresne a svetsi rezistentni na sarku, pokud se jabloni tyce, potrebuji alepson postrik proti cervivosti, pokud mas dobrou odrudu, ktera netrpi na nic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.6.15 08:36

@Pudloslava sedíš u meruňky? já ji mám na dvoře a krom stříhání 1× za rok nic nedělám :nevim: Jabloně nestříkám a červivé nejsou. :nevim:
Jinak se švestkama souhlas, s třešněma taktéž

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
24.6.15 10:06

@bigl Není zač :) Zahrada je v podstatě stavební pozemek, takže právě, když se nám tam bude líbit a budeme tam třeba chtít jezdit i na „stáří“, tak plánujeme něco postavit, ale až budou děti větší a nebudou chtít s rodiči trávit tolik času.
S krátkodobým pronájmem zkušenosti nemám, ale měla bych strach, že bude třeba hezky jenom, když bude chalupa pronajatá a práci na zahradě pak budu muset dělat, když je ošklivo. Protože u nás je největší problém, když máme něco jiného a na zahradu se nedostaneme a pak třeba celý týden prší, jako teď a přeroste tráva, tak je to pak daleko víc práce, nebo naopak je vedro a nedostaneme se tam celý týden, abysme zalili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
24.6.15 10:09

@Pudloslava Jediná moje starost o jabloně je stříhání v předjaří, jinak na ně prdím a o ostatní stromy se vůbec nestarám a úroda je vždycky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.6.15 18:20
@atominnka píše:
@Pudloslava sedíš u meruňky? já ji mám na dvoře a krom stříhání 1× za rok nic nedělám :nevim: Jabloně nestříkám a červivé nejsou. :nevim:
Jinak se švestkama souhlas, s třešněma taktéž

hele urcite jak v kterym kraji a jak v ktere lokalite. ja si taky myslela, ze nebudu nic delat, ale kdyz mi moniliosa sezrala skoro celej strom, tak jsem strikala jak zbesila…kvety a mlade pludky merunky jsou take velmi citlive na mraz.

zejmena se stromy je podle me peclive uvazit lokalitu, zkusenosti okolnich zahradkaru a spis pocitat se vsemi chorobami, nez byt optimista.
kdyz ti nejde jedna odruda jahod, tak ji na podzim vytrhas na kompost a koupis jinou. se stromy je to problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
24.6.15 21:38

@Pudloslava citlivé na mráz jsou, to je fakt. Ale když to pomrzne, tak to pomrzne, to se nedá nic dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.6.15 21:41
@atominnka píše:
@Pudloslava citlivé na mráz jsou, to je fakt. Ale když to pomrzne, tak to pomrzne, to se nedá nic dělat :nevim:

no tak kdyz mas tenhle pristup, pak se nedivim, ze jsi v pohode :-) Ja celkem o to ovoce stojim.
Da se delat, moznosti je hodne, ale je to pakarna. Musis sledovat predpoved a v mrazivych nocich muzes aplikovat specialni postriky, rozmistovat pod stromy nadoby s vodou, rozdelat ohynek (spis dymovnici) nebo zapalit protimrazove svice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.6.15 00:50

@Pudloslava taky o něj stojím, nicméně nezblázním se, když zmrzne. To je příroda a tak to prostě je :nevim: mám tu meruňku jen jednu, jen jediný rok nám meruňky pomrzly a bylo jich jen pár, ale já tohle prostě nehrotím. Když nejsou, tak si je koupím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
25.6.15 01:21

To stříkání jabloní je sranda, já teď řeším mandelinky :zed: K tématu -bydleli jsme v paneláku a měli víkendový barák se zahradou. Super, že bylo kam zadara vyjet. Ale měla jsem na krku dvě domácnosti. Teď máme barák, k tomu druhý plus zahradu bychom prostě nedali, nebo bychom si to neužili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.6.15 01:22

@matkabagristy nesnáším mandelinky! jako malá jsem je musela sbírat do kyblíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
25.6.15 01:23
@atominnka píše:
@matkabagristy nesnáším mandelinky! jako malá jsem je musela sbírat do kyblíčku

já teď zaměstnala děcka, zatím je to baví, ale stopro vím, že to zas bude na mně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.6.15 01:32

@matkabagristy taky mě to dost možná čeká, mám letos taky brambory… zatím je to teda OK.. děti nezaměstnám, 4,5letá se brouků bojí a 1,5lete by je asi chtěl jíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
12.11.17 13:50

Jak jste dopadli? My takhle fungovali tři roky. Velký dům na dobrém místě, ale menší zahrada. Od toho 50 km krásná roubenka u lesa a plac 5000 m2. Tři děti, každý svoje zaměstnaní a ubytovavali jsme zde celoročně. Opravdu všechny měsíce plno. Práce moc, ale nejsme líní :-D snad se teď nespustí smršť :-D nyní od září bydlíme tady v lesích. Dům je v pronájmu. A místo klidu a romantiky na samotě? Budujeme :-) a výhled za tři roky? Stavba dalšího domu kousek odsud a dům a chalupu zanechat v pronájmu a opečovávat :-) u nás se furt musí něco dít prostě. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí