Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím! Fajn, že o tom uvažuje víc lidí:) U nás to vypadá na kompromis a něco jako roubenka a slamák v jednom. Manžel chce roubenku…
Dokonce se nám naskytl moc pěkný pozemek, ale je to tak narychlo, že teda nevím, jak to dopadne:) Hlavně ty pěníze:( Ale je to nádherné místu kousek od Národníh parku Podyjí v zahrádkářské kolonii…uvidíme…:)Stavět se ale ještě dlouho nebude. V listopadu rodím, pak 3 roky rodičovská a pak do práce a šetřit.
Odkaz na pána, který dělal Kulatý dům http://www.slamahlina.kvalitne.cz/
Roubenka by se mi také líbila
.
Ono je to docela těžké pak s úřady. Nesmí se na ně rovnou vybalit, že chceš slámu. Musíš mlžit, mlžit a dávkovat info postupně
. Joo, jsme v ČR, tady jde všechno eko do kopru. ![]()
Tak náš sen se začíná pomalu realizovat… nakonec budeme mít pozemek..stavět se ještě nebude, ale už okukujeme architekty atd..máme dost divoký terén, tak abychom to tam nějak vykáceli vybagrovali a připravili plochu pro dům ![]()
Napsala jsem paní architektce Soni Bartošové. Uvidíme, co nám napíše zpět..
Máte nějaké tipy na architekty?
Myslím, že navrhují i slamenedomy.cz ale pořád z toho moc necítím tu originalitu…uvidíme…
My zatím pozemek sháníme. Ale už jsme byli na semináři o přírodním stavitelství s Petrem Skořepou a bylo to fajn. Na projektování se asi budeme domlouvat s ním. Jé to je fajn, že nejsme jediný. Rodina si myslí, že jsme se zbláznili ![]()
@Manonka Manželova rodina nemůže rozdýchat pozemek Je fakt šílený, ale jak se vykácí atd, bude to krása.
Můj táta nenápadně manželovi podstrkuje větu..cihla je cihla ![]()
Moc se nám líbí stavba ze slaměných panelů, které doporučuje pan Skořepa…hodně to ulehčí práci a myslím, že bude zaručena kvalita.
Nevíte, kolik by stál jeho projekt? Potřebovala bych více ukázek jeho prací:(
To gratuluju, jo je supéér začátek ![]()
My rádi koukáme na Grand Designs.
Staví tam kde co. Posledně jsme koukali na jeden pěknej eco, ale nemůžu ho dohledat ![]()
Ale libila by se nám i takováto finská montovačka ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
To nevím. Říkal, že není architekt, ale má pár architektů se kterými spolupracuje a udělají to asi podle jeho nápadů. Pokud budete chtít něco netradičního, bude asi jedině rád
Jinak o těch panelech mluvil spíš na vnitřní příčky. Na celý barák se podle mě dost prodraží ![]()
@PeBa wow..ale to by nám památkáři nedovolili. Jeden srub tu je, nejde ani viět a málem jim to stopli…jsme v památkové zóně vedle národního parku Podyjí.
Já tu vůni dřeva cítila i přes monitor:)
@Manonka aha:( No, koukala jsem na cenu 2000za metr2… my máme ještě problém, ž můžeme mít základovku jen 80m2, takže pokud by byly balíky, což jsou, široké, tak manžel couvne kvůli prostoru:(
Ty panely jsou myslím užší…
@macinka85 Aha tak to jo. Tak to ty panely budou určitě užší. Myslím, že se z nich asi stavět dá. Já koukala ještě na jiné, jsou výrazně levnější (taky sláma), ale z těch se vnější příčky dělat nedají… Proto jsou ale asi i levnější… 2000 mi přijde dost ve srovnání právě jen se slámou, ale pokud vás takhle cena nelimituje, tak proč ne
Ad. ty památkáři, to nechápu, proč stavby z přírodních materiálu vadí, když to do krajiny přirozeně zapadá a před sto-dvěstě lety se asi těžko stavělo z železobetonu
Ale takové novodobé hnusy s věžičkami a jinýma nesmysly povolují, zůstává mi nad tím rozum stát ![]()
@Manonka musíme to vše promyslet, poměřit a uvidíme..samozřejmě bychom to chtěli co nejlevněji:)
Ale se 2 miliony celkem počítáme určitě.
No, jsme jižní Morava, naproti nám zámek, a tady ta architektura je jiná, jak v Krkonoších např.,no…takže zděné domečky atd…
Jinka jsem včera odpoldne psala panu Skořepovi a on mi už večer napsal nazpět
Dal mi 3 tipy na architekty na JM
Dva se mi zamlouvají
Doporučuji web hlina.info ( http://www.hlina.info/…eslnici.html ) docentka Žabičková je kovaná odbornice na celou problematiku, ale ja hlavně statička, na návrh bych doporučila architekta Hudce nebo Katku Šmardovou (spolužačka, lektorka, mladá baba). Zaštiťují i velice kvalitní řemeslníky, kteří už mají něco za sebou a to i ve velmi hlídaném oboru rekonstrukcí.
@mandlova Děkuji za kontakty. Zatím se začínáme domlouvat s rch. Petrou Malou. Zatím je moc ochotná, tak uvidíme:)