Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Messi no já platila 1400,– a 200,– za barevnou fotečku…mě taky nebylo špatně a břicho jsem měla taky hned nafouklý, nebylo to vidět, ale jak píšeš, poznala jsem to na oblečení, taky mě vše tlačilo…vydržela jsem to do to UZ a pak jsem si koupila těhu rifle - nebylo poznat, že jsem těhu, ale cítila jsem se v nich daleko líp! a věci na „lítačku“ jsem nakoupila ve slevách v New Yorkru…
Ahoj holky,
tak předem velká gratulace všem těhotným…mám radost, když slyším, že vám to vychází. Já tu taky delší dobu nebyla…u mě je nového to, že 11.7. jdu na první konzultaci do Reprofitu. Tak uvidím, co tam se mnou vymyslí. Jen doufám, že jsou odolní, protože u mě nikdy nic neprobíhá normálně ![]()
Ahoj holky!
Mám dotaz. 27.6.2012 (17.DC) jsem začala brát 2× denně Duphaston po dobu 10 dnů. Takže jsem skončila v pátek 6.7.2012. Do kolika dnů by se měla dostavit MS (pokud se nám to tedy s přítelem nepovedlo
)?
OVU jsem nepoznala
, ale měřila jsem BT (stále se to pohybovalo kolem 36,7 a 36,7 °C - žádné výkyvy)… Poraďte. Díky. ![]()
Ahojda,
Tak druhý měsíc beru Duphaston a 2 krát mi mensruace přišla v cyklu 28 dní. Ted mám zpoždění už 3 dny .Jsem protivná, lítostivá hned brečím
bolí mě prsa jako vždy před menstruací pálí mě žáha .BT mám 37,3C .Test si bojím udělat. Myslíte holky že by to mohlo být Těhotenství??? ![]()
@zlaticko281 i mě došla 2× po 28 dnech, pak už nepřišla…
těhotenský test jsem si dělala cca 3 dny před MS a byl pozitivní.....tak držím palečky!!!
@Elinka28 tak co? mě po 2× dorazila vždy 28.den…ovu teplotu jsem si teda neměřila…
Ahoj, tak ve středu jsme byli s přítelem v tom Reprofitu. Doktor byl super, vyslechl nás, já byla na UTZ vyšetření, dělali mi hormonální profil (trefili se do 5.DC, což je poslední den, kdy to má reálné výsledky - jinak bych musela zase 2,5 měsíce čekat na další cyklus - tak jsem byla ráda, že to tak pěkně vyšlo) a přítel byl na spermiogramu. Výsledky jsou asi tyto - já mám reálnou šanci otěhotnět s mým cyklem jen asi 3 x do roka, jeden vaječník vypadá, že by se mohl stát polycystickým (ale je to atypické, vypadá to jako zjizvení a jelikož mám nad tím popáleninu 3 st. s transplantátem, tak doktor neví, jestli to jen není jizvička od poškození tkáně). Pacientku jako jsem já tam ještě neměli (ani se nedivím). Výsledky hormonálního profilu ještě nemám a přítel na spermiu taky nedopadl úplně nejlíp. Sice to má hraniční, pouze jeden parametr výrazně snížený, ale nemáme prý z toho dělat závěry. Výsledky spermiogramu můžou dost kolísat. Tak jsem mu koupila Selzink (on totiž nebaští skoro žádné ovoce a zeleninu
)a uvidíme. Stejně - i kdyby to měl super, šance, že se 3 x do roka trefíme je docela malá
. Takže nám navrhli zkontrolovat průchodnost vejcovodů, u mě stimulaci a podle dalších výsledků spermiogr. snažení doma, nebo inseminaci. Tak uvidíme, každopádně to nevzdáme
Pro mě to má zatím přínos ten, že nemám s každým cyklem přehnaný očekávání a nejsem pokaždé zklamaná, když vím, že šance je malá a bude tomu třeba pomoct. Tak se mějte, užívejte léta
@Amália Ahoj, tak MS mi dorazila 9. den po dobrání duphastonu, takže 36. DC. Což u mě docela úspěch, na to, že poslední cykly byly 56 a 70 dní
Teď mám ještě jeden cyklus užívat Duphaston a pokud se nazadaří, tak pak nový pan dr bude podnikat další kroky dál…horm.profil, štítku a přítel spermiogr. Tak uvidíme, jak se bude dařit… ![]()
Ahojda,
Tak jsem si koupila test a byl negativní
druhý den jsme s přítelem laškovali a další den přišla menstruace
.
Tak to nevadí budeme zkoušet dál zatím pa pa ![]()
Ahojky Duphastolky, nechci zbytečně zakládat novou diskuzi, když se mohu zeptat vás zkušených rovnou
V partnerem se snažíme přes rok o mimi, vystřídala jsem 3 gynekology (CAR zatím nechci), dle všech jsem zcela ok, ale až nový pan doktor mě udělal test na chlamydie, HP, folikumetrii a manžovi spermio. Já z toho vyšla zcela ok, 12 DC folik 20 mm, HP ok, manžel má o 1/3 menší kvantitu a 40% běhavek (nicméně to prý neni tak děsný). Jediné s čím se potýkám je cca 5 dnů před MS špiním a vzhledem, že mám cyklus 28 dní a OVU kolem 17 DC, tak mě to dost rozčilovalo… dva doktoři mi řekli, že to neva… (nechápu).. Nový doktor mi píchl tedy 12 DC pregnyl a od 15 DC nasadil Duphastol 1-0-1. Necítím se nijak jinak, akorát mám hustý bílý výtok… způsobuje Duhastol nějaké vedlejší účinky, které se dají zaměnit s těhu? Já už tedy snad ani nedoufám, že by se zadařilo.. jak jste po Duphastolu přišli na to, že jste těhu, když se má brát i v těhu bez vysazení? I vzhledem k Pregnylu nechci testovat dříve jak za 14 dní v případě, že bych se cítíla jinak… Nejsem panická snažilka, už půl roku jsem snad těhu test nedělala a vždy počítala s MS
Ahoj holky, po přečtení pár řádků se mi hned zlepšila nálada. Řeším stejný problém, ale „zatím“ bez výsledně. Už přes rok se snažíme otěhotnět, ale máme problém s menzes a užívám už 3 měsíce estrofem a následně duphaston. Po tom, co tady čtu, tak snad se dá otěhotnět i při léčbě. Doktorka mi řekla, že jej ještě mám užívat 3 měsíce a pak se můžeme snad začít snažit o ovulaci.
Vnitřeně doufám, že by se to mohlo už podařit během těchto 3 měsíců. Nemáte některá podobnou zkušenost? Mockrát děkuji za podporu a přeji krásný den ![]()
Ahoj! já mám po operaco endometriozy…a otěhotněla jsem druhý měsíc po užívání Duphastonu
ten jsem pak ještě brala až do 3.měsíce…tak držím palečky!!! ![]()
@designerka5 píše:
Ahoj holky, po přečtení pár řádků se mi hned zlepšila nálada. Řeším stejný problém, ale „zatím“ bez výsledně. Už přes rok se snažíme otěhotnět, ale máme problém s menzes a užívám už 3 měsíce estrofem a následně duphaston. Po tom, co tady čtu, tak snad se dá otěhotnět i při léčbě. Doktorka mi řekla, že jej ještě mám užívat 3 měsíce a pak se můžeme snad začít snažit o ovulaci.
Vnitřeně doufám, že by se to mohlo už podařit během těchto 3 měsíců. Nemáte některá podobnou zkušenost? Mockrát děkuji za podporu a přeji krásný den
Ahojky, jsem tady nováček…chci se zeptat jestli nevadí duphaston a kyselina listová dohromady…dostala jsem duphaston na úpravu (cyklus 45-50dní) mám ho brát od 28DC 5 dní ráno a večer a pak odmenstruovat snažíme se s manželem o první miminko od března…není to docela pozdě v cyklu ty dny? většinou tady čtu že užíváte duphaston tak 15DC nebo 17DC..děkuji ![]()
Ahoj ![]()
Tak jak se všechny máte? Nějaké novinky? Já jdu zítra do Reprofitu na ultrazvuk. Budu 10 DC., užívala jsem Clostilbegyt, tak uvidíme, zda tam nějaký folikul roste nebo ne… Občas mě trochu píchne na jedné i druhé straně, tak třeba z toho něco bude
Od soboty mám 14 dní dovolenou, máme naplánované v CARu to IUI, ale trochu mám strach, že se mi to trefí zrovna do druhého týdne dovolené, kdy budeme pryč. Jinak na dovču se těším jak na smilování, zatím jsem ještě žádnou neměla a už je prostě potřeba
Jinak poslední cyklus jsem měla překvapivě jen 30 dní, ale pro změnu byl anovulační
Tak já dám pak vědět, jak jsem zítra dopadla…
Mějte se hezky, zdraví Pavla ![]()