Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, tak co je u vás nového? Amálko, jak se cítíš? Milčo, co ta tvá štítná žláza, lepší?
Já jsem nedopadla moc dobře
Cykly čím dál tím delší, a teď pro jistotu žádné. Byla jsem na UTZ, sliznice nizoučká, takže jsem tam, kde v lednu
Dostala jsem žádanku do CAR, doktor mi řekl, že bude lepší, když mě zkusí nastimulovat tam, a pořádně, než abychom se spolu pokoušeli my dva jen s Clostilem. Asi to chudák myslí dobře, nechce mě moc dlouho trápit. Mám z toho blbou náladu
Kupodivu můj přítel to bere v pohodě (prý nejsme sami s tímhle problémem a že jsme ještě nic nezkusili, tak co), řekla bych, že možná líp, než já. Takže teď sbírám odvahu a objednám se tam. Ještě jsem si nasadila GUNA FSH, nastudovala jsem si kvůli tomu kus celostní medicíny, abych vybrala to pravé. Tak uvidíme, třeba mi to aspoň trochu pomůže. Moc vás zdravím, mějte se ![]()
@ammisha
Ahoooj! no já si říkala, co s Váma všema je…u mě - musím zaklepat - celkem dobrý…kéž by to tak pokračovalo!!!
Proč máš skrz toblbou náladu? já řešila CAR ještě před tím, než jsme se vůbec začali snažit
nevěřila jsem, že se to povede přirozeně a v nemocnici po operaci mi řekli, že pokud se nezadaří do půl roku, tak na umělé…tak jsem to brala jako hotovou věc, že půjdu do CAR…přece jen tam mají s takovýma případama více zkušeností, více možností atd, než klasickej gyndař…takže buď ráda, že ten tvůj Dr. je rozumnej a nechce to zbytečně natahovat…
myslím, že tam to bude mít daleko rychlejší spád! tak šup šup ať už jsi objednaná!!!
a kam půjdeš?
Amischo:-D mam kamaradku co uz podruhe byla na stimulaci poprve se jim podaril chlapecek dnes uz mu je 4 roky a pred 14 dnema byla na dalsi stimulaci a nyní je tehotna:-D tak neboooojjj:-D bude to urcite dobre::-D ja a ma stitna zlaza..27 jdu na endokrinologii ale rozjela se mi hrozna deprese tak ze jsem dnes zustala na marodnim jelikoz jsem nic nezvladala ani vstat s postele:-(( 2 si jdu lehnout do nemocnice a odpocinout si..TAk uvidime..ale uvidime..Jinak s pritelem zustavam je mi oporou alespon na dalku:-((…Amalko:-D a co jinak??jak to jde??Holky drz te sse myslim na vas…Ja uz tri mesice neberu zadne hormony na otehotneni, musim se ted psichicky dat dohromady..Holky drz te se..
Ahoj holky, moc díky, vy prostě umíte zlepšit náladu
![]()
Amálko, já měla blbou náladu spíš proto, že jsem věřila, že se konečně všechno dává nějak dohromady, že moje tělo se přeci jen zvetilo a nějak se srovná - pomalu, přirozeně. Já totiž na nějaké baštění různých preparátů moc nejsem. Ale asi mi to holt není dáno a je třeba mě trochu pošoupnout
Beru to tak a zkusím, co se dá. Jinak asi půjdu do Reprofitu, sice pořád přemýšlím ještě o Heliosu, ale můj pan doktor mi doporučil Reprofit. Prý má s nimi moc dobré zkušenosti. Tak uvidíme. Objednám se na vstupní pohovor a když se mi cokoliv nebude zdát, tak bych šla jinam. Jinak moc držím palečky, ať si ty i malé stále fit. Ty horka, to musí být hrůza ![]()
Milčo, tak se drž, hlavně si hodně odpočiň. Deprese může souviset také s tou štítnou žlázou, pokud jsou rozlítané hladiny, má to vliv i na psychiku. Nevím, jestli bereš nějaká antidepresiva, ale neboj se jich. Mají málo nežádoucích účinků, některá se dají brát i v těhotenství. Hlavně, aby ses cítila co nejdříve dobře.
A díky za podporu!
Tak se tu všichni mějte, až budu mít termín návštěvy v CARU, tak se vám ozvu.
Papa ![]()
Milčo, tak to mě mrzí, že máš takové trable
i já jsem jednou měla období, kdy jsem ani z postele vstát nemohla…ale jak říká Amisha, antidepresiv se vůbec neboj! v dnešní době to je už normální, hlavně aby ti bylo lépe…a jsem ráda, že i s přítelem jste si to nakonec nějak rozmysleli a asi vyříkali…
Amisho, já taky slyšela chválu na Reprofit (jsou tam Dr, kteří z Heliosu odešli)…Helios mi moc doporučován nebyl, prý až nepřiměřeně tahají z lidí peníze..ale os. zkušenosti nemám…
Jinak já jsem celkem v pohodě, i když ty vedra jsou děs…doma chlap někdy na zabití, ale to hold taky musím vydržet, hormony mám rozhozený, tak mě dostane a vytočí každá kravina
no v říjnu už na něho budeme dvě ![]()
Holky oběma držím palce a ozvěte se!!! ![]()
Holky mesic jsem barala antidepresiva Elicea 20mg ale bez efektu:-( doktorka mi rekla ze jsem to enchala zajit daleko…TReti den beru ant. Olwexya 75mg Holky ja jsem ant. nechtela ale ver te ze chci aby me bylo lip..Nezvladam deti, domaci prace a praci uz take ne:-(( vecer je mi vzdy nejlip ale je mi za tezko i dat pradlo do pracky..S pritelem sme si to vyrikaly tak uvidime oba chceme moc Mimco ale ted jsem proste selhala.,.Ale snad to bude ok..Holky Drzim vam palecky az bude neco noveho ozvu se..Akorad ms mam pravidelnou, Ale holky poprve to enmam uz 5 dni a stale me boji v podbrisku jako kdyz to prave mam..Vubec nevim mozna je to k tej psichice??nevim holky..PApa myslim na vas
Ahoj,
já Duphaston měla užívat od 20dne cyklu po dobu 7dní dvakrát denně. Proto, aby se mi srovnala menstruace. Teď jsem 8tt a užívám ho nadále pro udržení. v.
@Werča08 píše:
Ahoj,
já Duphaston měla užívat od 20dne cyklu po dobu 7dní dvakrát denně. Proto, aby se mi srovnala menstruace. Teď jsem 8tt a užívám ho nadále pro udržení. v.
Ahoooj a gratuluji!
já ho brala až do konce 3.měsíce
@Werča08 píše:
Ahoj,
Ahoj, já začínám s Duphastonem dnes (17.DC) a mám ho brát deset dní také dvakrát denně. Chtěla jsem se tě zeptat, zda jsi u toho (nebo před) užívání poznala ovulaci nebo jsi to nechala náhodě??? Brala jsi Duphaston poprvé? A hned se to povedlo?
Moooc gratuluji!
@Elinka28 ahoj, jestli se můžu připojit, taky jsem brala duphaston od 17 DC do 26 DC, a brala jsem ho asi půl roku na srovnání cyklu, pak jsem k tomu dostala clostilbegyt a po třech měsících užívání clostilbegytu jsem otěhotněla a ted je to 7 tt. Ovulaci jsem si já sledovala měřením bazální teploty a hned druhý měsíc, kdy jsem měřila teplotu jsem otěhotněla. Takže na sledování ovu doporučuji, máš přehled o celém cyklu a vyjde to levněji než kupovat spoustu ovulačních testů. Tady zjistíš hned i anovulační cykly.
Ahoj holky,
dlouho jsem tu nebyla, takže jsem si musela přečíst, co je u vás všech nového.
U mě jedna zásadní novika je. Konečně jsme se dočkali a teď jsem v 10. týdnu
Doufám, že to všechno bude Ok ![]()
Ahoj holky i ja tu dlouho nebyla dneska jsem zacala dlouhy protokol na ivf pichla jsem si decapeptyl a budu pichat kazdy den a beru utros 17-25dc. i ja merim bt. messia samo doma se ti to povedlo?
Hanko, bylo to tak půl na půl
Chodila jsem do Gennetu na ultrazvuky a dr. mi sledovala ovulaci. Mám dlouhý cykly, tak byla 21 DC. pak jsem dostala injekci Pregnylu 5000 s instrukcema, že si jí mám druhý den píchnout. Kamarádka zdravotní sestra mi jí píchla, sama bych to nedala
Dr. mi přesně řekla, kdy to máme zkoušet
Ale byl to teda boj, takhle na povel, ještě že byl akorát víkend ![]()
Když jsem pak šla cca za 4 týdny na kontrolu, tak jsme se ptala, jestli to bylo tím Pregnylem. Prý mohlo, že pomáhá praskání folíků nebo k čemu. Ale že si spíš myslí, že to bylo spíš v hlavě.
Duphaston jsme pak dobrala cca do 8. týdne.
@Messi kecáááš???
Messi, strašně mooooc moooc gratuluju!!!
hlavně teď na sebe dávej pozor a odpočívej!!!
já teda duphaston brala až do 3.měsíce…to už jdeš za chvíli na NT screening, že? tam už nám řekli, že to vypadá na holčičku a taky že je… ![]()
Amálko no jo, máj je lásky čas
Mě jen dr. řekla, ať doberu ten Duphaston co mám doma. Na NT screening jdeme 18.7. Moje doktorka za něj chtěla 2500,–, ale jdeme do Gennetu, kde je za 1200,–.
Já teď odpočívám skoro pořád. V životě jsem nebyla tak unavená jako teď. Ale naštěstí nezvracím, jen ležím a spím
Manžel už má ze mě srandu, že tak línýho člověka ještě neviděl
Jen mě zaráží to, že mám nějak velký břicho
Sice jsem nepřibrala, ale břicho se mi nafouklo teda pěkně. I když já jsem nikdy nebyla štíhlice
Džíny už mě tlačí, ty nemůžu nosit a u kraťasů si rozepínám knoflík. Ve čtvrtek jedeme na dovču na hory, takže dneska si musím koupit nějaký nový gatě. Ještě se mi nechce kupovat těhotenský, ale pro to pohodlí asi udělám vyjímku ![]()
Jinak gratuluju k holčičce ![]()