Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6327
25.4.12 10:16

luci ja mam normalne cyklus presnej jak hodinky po 28 dnech a s utrogestanem to je stejne jako ty beres duphaston mam cyklus 30-31 tak v tom to urcite je neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4894
25.4.12 10:19
@hanka1120 píše:
luci ja mam normalne cyklus presnej jak hodinky po 28 dnech a s utrogestanem to je stejne jako ty beres duphaston mam cyklus 30-31 tak v tom to urcite je neboj

dik ua Info snad to bude dobry :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.4.12 10:21

Ahoj Lucie34, je to v pohodě, já beru taky duphaston už 6 měsíců a poslední 3 měsíce mi chodí MS se zpožděním 3-7 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4894
25.4.12 10:31
@tin10 píše:
Ahoj Lucie34, je to v pohodě, já beru taky duphaston už 6 měsíců a poslední 3 měsíce mi chodí MS se zpožděním 3-7 dnů.

Ahoj Tin za info jsem stoho kapanek zmatená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.4.12 11:54

Hele Lucie34, vůbec nemusíš být zmatená, to je v pohodě. Mluvila jsem s doktorkou, že dřív to chodilo na den přesně a teď skoro s týdenním zpožděním a ona říkala, že je to normální, že se to stát může. Duphastonem dodáváš do těla hormony, ale i tvoje tělo si pořád nějaké hormony vytváří samo. Když máš prý v půlce cyklu velké množství estrogenu, tak se to s duphastonem začne vyrovnávat a může trvat po dobrání nějakou dobu, než převáží progesteron na takovou hladinu, při které ti potom vyvolá MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.4.12 16:58

Ahoj holky, moc vás všechny zdravím :kytka:

Tak mám po dalších asi 3 návštěvách mého gynekologa a musím říct, že moje tělo si normálně dělá, co chce. Dneska jsem 36 DC. S panem doktorem jsme vypozorovali, že můj cyklus je ovulační (hurá, hurá, 3× hurá), jen si jaksi dává načas (a to podstatně). To by byla zpráva veskrze pozitivní, až na to, že jsem před 14 dny měla zánět močáku a teď o víkendu znovu - takže recidiva :-(( Mám teď už druhé antibiotika, mému urologovi se to vůbec nelíbí, kultivace mi vyjde vždycky čistá, a přitom mám podle dalších markerů zánět (a cítím to). Tak jsem musela dnes na gyndu pro stěry na vše možné, včetně chlamydií. Ke všemu mě začly dost bolet záda, chvilkama mě trošku pobolívá v podbřišku, připadám si chcíple :lol: Vesele beru Macmiror, k tomu mi přidali stejné globule, na posílení imunity Uro-vaxom, narvala jsem se brusinkama a tinkturou z lichořeřišnice. Trochu mě to už unavuje, pořád mám něco do kola. Dnes jsem říkala mému gynekologovi, že snad by i bylo lepší, kdyby to tentokrát ani nevyšlo - než se dám dohromady (mám nejvíc antibiotik za posledních asi 6 let). A on mi na to říká - a zrovna, když to člověk nechce, tak to tam zpravidla je :P .

Tak se mějte hezky, držím Vám všem palce, ať vám to dobře dopadne. Zase se ozvu, až budu méně chabrus nebo bude něco nového.
Zdraví Pavla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
25.4.12 17:24

Ahoj dnes jsem byla u obvodocky pro doporucenina tu endokrinologii..Messi ja mam snizenou funkci stitne zlasy ale uz rok neberu leky..vyprdla jsem se na to..A moje obvodacka rekla ze je to kamen urazu proc nemuzu othotnet okamzite me je napsala zpatky a zitra se tam budu obednavat..tak snad se zadari..Lucie34: ja jsem po duphastonu zase prestavala krvacet…Uz ho neberu brala jsem ho pul roku..Hanka1120:dekuji pockam ted co a jak zaberou leky na tu stitnou zlazu a uvidime..Tak devacata dekuji a mej te se krasne…Drzim pesti vsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.4.12 21:16

Milčo, a jaký jsi měla důvod ty léky na štítnou žlázu nebrat? Je to hrozná škoda, vždyť ty léky užívá spousta lidí, a mnohem více žen, než mužů. Navíc, s věkem se počet počet pacientek se štítnou žlázou zvyšuje. Letrox i Euthyrox jsou velmi dobře snášené, jediná „potíž“ je v tom, že se musí brát na lačno. Ono se to nezdá, ale štítná žláza je strašně důležitá. Nejen pro těhotenství a vývoj plodu. Má vliv i na deprese a psychický stav, ovlivňuje zažívání, aktivitu člověka, vypadávání vlasů, kvalitu kůže. Je toho prostě tolik! Jak se Ti trochu srovná hladina a vše se upraví, možná se ani nenaděješ a budeš těhu :lol: Moc Ti to přeju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
26.4.12 17:54

Amisho,prave jsem magor..Proste se mi je enchtelo brat..a muj stav se ted hrozne zhorsil,jak jsem zacla chodit do prace tak mam zvysenou fizickou zatez a telo zalo rezignovat,hrozne me bolely zada,vlasy mi vypadaji uz davno,citila jsem se hrozne unavena,v praci jsem jela na plny uvazek ale jak jsem dosla za branu byla jsem silene unavena,usinala jsem aj v aute jako ridicka,prijela jsem domu a padla za vlast..doma nic nemuzu udelat..nic me nebavi a o depresich ani nemluvim..Jinak beru letrox..Nevedela jsem ze ta stitna zlaza je tak dulezita pro organismus,no nic zacla jsem to brat chvily vydrzet a snad uz to bude lepsi,a snad uz se nam zadari ver ze si nepreju nic jineho… tak se drz aj ty a tez drzim palecky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.4.12 17:39

Ahoj holky, tak si představte, že jsem k tomu všemu měla ještě posunutý SI kloub (křížovo-kyčelní).Ani jsem netušila, že si něco takovýho můžu vyhodit :( Náš neurolog mi to nahodil zpátky. Je to borec. Tenhle měsíc je prostě nějaký divný :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ROHATA
17.5.12 10:22

Ahojky,mám problém otěhotnět,snažíme se s přítelem asi přes půl roku.Cyklus sem měla 35 dni..Gynekoložka mi napsala na 3 měsice duphaston,beru ho od března,teď dobíram posledni balení a do toho ještě ovul.testy..Dělam je pravidelně ale příjde mi že mi to moc neukazuje:( jednou mi ovulaci test ukázal ale po 2 hodinách a ne hned jak napsaný v příbalovym letáku.Ted dělam ovul testy zase a dnes 3 den je výraznejsi ale opět se ukáže až do 3 hodin,NEMÁTE S TÍM NĚKDO PROSÍM ZKUŠENOST ? :( dĚKUJI

• Citovat
  • Upravit
17359
17.5.12 11:17
@ROHATA píše:
Ahojky,mám problém otěhotnět,snažíme se s přítelem asi přes půl roku.Cyklus sem měla 35 dni..Gynekoložka mi napsala na 3 měsice duphaston,beru ho od března,teď dobíram posledni balení a do toho ještě ovul.testy..Dělam je pravidelně ale příjde mi že mi to moc neukazuje:( jednou mi ovulaci test ukázal ale po 2 hodinách a ne hned jak napsaný v příbalovym letáku.Ted dělam ovul testy zase a dnes 3 den je výraznejsi ale opět se ukáže až do 3 hodin,NEMÁTE S TÍM NĚKDO PROSÍM ZKUŠENOST ? :( dĚKUJI

pokila beries duhpaston od toho 15 dc a cyklus mas teraz 27 dni, tak s najvacsou pravdepodobnostou nemas ovulaciu, lebo duphaston Ti ju zastavi.
nechapem doktorov, co riesia 35 dnovy cyklus :zed: :zed: :zed: :zed:
polrocne snazenie je nic, kasli na duphaston a snazte sa vzdy okolo 20dc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
17.5.12 12:49

Ahoj ROHATO,
i já se kloním k názoru Soldi. Já mám také hrozně dlouhý cyklus, nejdřív 38 dní a teď dokonce 44. Ale můj gynekolog se nejdřív snažil zjistit, zda ten cyklus je ovulační nebo ne (viz diskuze výše).

Dnes vím, že mám ovulaci tak cca 30 DC +- 3dny. Následně to okomentoval slovy…LEPŠÍ DLOUHÝ A OVULAČNÍ, NEŽ KRATŠÍ A ANOVULČNÍ. Třeba já mám dlouhou tu předovulační část cyklu a po ovulaci je u mě délka druhé části normální. Pokud lékař ví, že předovulační fáze je OK, ale poovulační fáze je moc dlouhá, tak má smysl naordinovat Duphaston. Pokud je to jako u mě, tak to nemá smysl, předovulační fáze se dá zkrátit jen stimulací. Takže být tebou poprosím lékařku, ať podle ultrazvuku zjistí, zda a kdy máš ovulaci a podle toho to dál řeší. Jinak ovulační test mi dal vždy výsledek tak, jak měl (byl to nejlevnější test, myslím Life Light). Po 3 hodinách je to neplatný výsledek (je dost faktorů, co to mohou zkreslit - např. metabolity v moči)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rohata
17.5.12 13:32

Děkuji za odpověďi Soldi a Ammishy…tak budu dál zkoušt ještě jsem chtěla po tom Duphastonu se mi cyklus upravil a mám ho už po prvním užívání po 29dnech..Tak uvidím kdy to konečně příjde :))

• Citovat
  • Upravit
70
17.5.12 13:43

Ahoj, mě teda OVU testy moc nevycházely, myslela jsem si, že OVU vůbec nemám a tak jsem zkusila měřit bazální teplotu a ta je teda mnohem spolehlivější a nestojí tě to ani tolik peněz, co ovulační testy. Sice zjistíš ovulaci při měření až zpětně, ale pak je to každý měsíc skoro stejné, tak už víš co a jak.
Pokud ti testy taky ukazují výsledek po takové době, tak zkuš měřit tu teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí