Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@rohata píše:
Děkuji za odpověďi Soldi a Ammishy…tak budu dál zkoušt ještě jsem chtěla po tom Duphastonu se mi cyklus upravil a mám ho už po prvním užívání po 29dnech..Tak uvidím kdy to konečně příjde
to je pekne, ze sa upravil, ale s najvacsou pravdepodobnostou je anovulacny, to znamena, ze neotehotnies. @ammisha ma ocividne rozumneho gynekologa, ktory by mal toho Tvojho trosku poucit ![]()
Jak píše Soldi, Duphaston ten cyklus upraví. Upraví ho u každé, protože obsahuje přirozené hormony, kterých, když je v druhé fázi cyklu méně, tak prostě déle trvá, než přijde menstruace. Duphaston je doplní, a jakmile jej vysadíš, tak do cca 4 dnů dojde k poklesu těchto hormonů a pokud nejsi těhotná, tak přijde MS (zjednodušeně řečeno)Můj gynekolog k tomu přistupoval takto:
Kdyby u mě doktor nasadil Duphaston, třeba 17 DC, tak mi to sice zkrátí cyklus taky na cca 30 dní, ale k ovulaci u mě nedojde (protože k ní dochází později). Já z toho taky nejsem kdovíjak šťastná, že se to tak táhne, ale jsem ráda, že ten cyklus je funkční. Doktor mi řekl, ať tomu dám chvilku čas, že třeba se cyklus postupně upraví sám, a když ne, tak že pak zkusíme další stimulaci (první jsem měla, protože jsem neměla vůbec MS). Svému lékaři věřím, sídlíme spolu na stejné poliklinice a dělá pro mě maximum ![]()
@ammisha och, dakujem ze to vypisujes cele, ja to vysvetlujem stale dookola a uz ma to straaaaasne nebavi ![]()
inak, tiez som mala dlhe cykly a stimulovala som sojovymi izoflavonmi. pomahaju ![]()
teraz uz som po porode a stale mam dlhe cykly (ovulacia okolo 20dc) ale neriesim. som stastna, ze ako tak pravidelnu ovulaciu ![]()
Soldi, pro mě to není problém, já pořád pacientům něco vysvětluju
Jaký produkt se sójou jsi zkoušela? Zní to zajímavě…Dík ![]()
@ammisha musim ist do skoly, tak nestiham, tu som popisala zakladne informacie http://www.modrykonik.sk/…tilbegytu-2/
a ak nevadi, ze sa pytam, tak aka je Tvoja specializacia?
Ahoj Soldi, díky moc za ten odkaz…zaujalo mě to, tak zkusím pohledat ještě nějaké další články. Jsi zlatá ![]()
Jsem magistra farmacie, ještě nemám po atestaci, takže specializaci nemám (ve svém oboru).Jinak se zabývám enzymovou léčbou ran (popálenin a chronických ran) - bohužel je nás na to v ČR a SR strašně málo
, takže kromě týmu ve FN nemám moc koho k sobě, u nás v lékárně mám pak na starosti problematikou kůže (atopický ekzém, seborea, alopecie atd.)a lékové interakce. Tož tak.
Ahoj!
Chtěla bych se zeptat vás, které máte zkušenosti Duphastonem. Po vysazení HA (únor 2012) jsem dostala pravidelnou MS, apk už se ale cyklus protáhl, že jsem MS dostala až po vyvolávačce 47DC. Pak jsme s e s přítelem snažili. BT jsem neměřila, OVU testy nedělala. Čekala jsem, zda znovu dorazí MS, nic. Testovala jsem - negativní. Dnes (52DC) jsem opět byla u dr. - vyvolávačka. A předepsal mi Duphaston od nového cyklu. Když budu správně užívat a měřit BT, mohu otěhotnět? Nebo jen srovnám cyklus? Užívám kapky Gynex. Moc bychom si přáli mimi.
Ahoj Elinko, já asi neporadím i když beru duphaston 2Xdenně ale na premenstruační syndrom,vím jen že pomáhá upravit cyklus a že se dává i na začátku těhotenství na udržení no a pak na ten můj PMS ale taky by mě to zajímalo.Jinak moooooooooc vám držím palečky ať se vám to co nejdříve povede!!!!! ![]()
Ahoj Elinko, také beru duphaston, otěhotnět při jeho užívání můžeš, jen ho musíš začít užívat až po tom, co ti proběhne ovulace, jinak ji to může blokovat. Doporučuji měřit BT. Jinak je duphaston dobrý, protože v případě, že se ti oplodní vajíčko, tak podporuje uhnízdění a brzký vývoj embrya. Držím pěsti, ať se brzo zadaří a když budeš chtít z něčím poradit,tak ti moc ráda pomůžu........ ![]()
@Elinka28
Ahoj Elinko, já otěhotněla! ![]()
v listopadu vysazená antikoncepce, kterou jsem brala jako hormonální léčbu, půl roku v tahu bez MS. MS jsem dostala až po 35 dnech, po té mi byl předepsán Duphaston - 17.-26.den cyklu…MS dorazila v lednu po 28 dnech, v únoru už nedorazila
nicméně Duphaston jsem užívala až do konce 1.trimestru - prý na udržení…
Takže držím palce všem!!! ![]()
@Amália píše:
@Elinka28
Ahoj Elinko, já otěhotněla!
v listopadu vysazená antikoncepce, kterou jsem brala jako hormonální léčbu, půl roku v tahu bez MS. MS jsem dostala až po 35 dnech, po té mi byl předepsán Duphaston - 17.-26.den cyklu…MS dorazila v lednu po 28 dnech, v únoru už nedorazilanicméně Duphaston jsem užívala až do konce 1.trimestru - prý na udržení…
Takže držím palce všem!!!
Gratulujíííííííííííííííííí ![]()
@Kornel
Děkujíííí! ![]()
i když člověk má obavy a strach neustále…napřed 1.trimestr skrz udržení, pak 1.screening - nevyšel mi nejlépe - takže plodovka - naštěstí výsledky o.k. ![]()
příští týden srdíčko atd......ale musím věřit, že malá je v pořádku…
Ahoj holky!
Moooc děkuju za info. Potěšily jste mě. Doufám, že to vyjde. Určitě napíšu, jak jsem na tom!
Po prvním cyklu s Duphastonem - měla bych ho začít brát 12.6. (podle toho, kdy teď po injekci dorazí MS) a skončit 21.6. Mezitím se s přítelem co nejvíce
a uvidíme.
Ahojte kocky . . . Uz po 4 x beriem clostil tak asik ho mam co uz aj dufam posledny cyklus Ze sa tento uz zadari Brala som od 3DC do 7DC 2× 1 tabletku a dnes som 8DC a mam ovu bolesti,ale vravim si,ze je to skoro,ale nedalo mi a urobila som ovu test a cuduj sa svetu takyto ma to prekvapilo bo vzdy bol pozitivny tak 14 az 15DC aj vam sa to stalo ,ze pri zvysenej davky clostilu ste mali skor ovu ?
![]()
Ahoj Kessica, já teda beru taky clostil a ve vyšší dávce od 5.-9.DC 3× denně jednu tabletku. A ovu mám normálně 15 DC (vím to protože měřím BT). Ale už jsem viděla hodně lidí, co mají OVU kolem toho 10 dne. Ale nemyslím, že by to bylo kvůli clostilu