Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
30.3.12 19:44

Ahoj Kaatah, já ho měla nasazený 17. - 26.den cyklu a MS jsem dostala vždy 28.den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
31.3.12 08:10

AhojKaataH, mě ho doktorka taky napsala na srovnání cyklu, taky jsem bez injekce MS jinak neměla. Beru to od 17. dne a na podporu ovulace mám clostilbegyt. Ale někdy to trvá, před prvním těhotenstvím jsem tuto kombinaci brala taky a otěhotněla jsem za rok a půl. Teď chceme druhé mimi, snažíme se od srpna a zatím nic. A dělala sis někdy ovu testy, abys věděla, zda vůbec ovulaci máš nebo shruba kolikátý den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
490
31.3.12 09:04

No ovutesty jsem zkousela, ale nikdy jsem na ovulku neprisla, lezlo to do penez. Pokousim se merit BT ale ted jsem byla ze vseho tak nejak celkove zdeptana, ze jsem ted od zacatku cyklu nemerila. Jinak hlen jsem zkoumala a udela se mi bilkovity ale ovulka je pak podle meho nazoru pozdeji treba o 3 dny. Tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
31.3.12 13:47

No já nevím, ale podle mě by sis měla zjistit, zda ovulku vůbec máš, je možné, že můžeš mít i anovulační cykly, ale to se dá snadno léky upravit…a pak už dořešíš s doktorkou i dávkování duphastonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
6.4.12 08:02

Holky, já jsem taky dostala Duphaston na srovnání. Dr. ani nezkoumala zda ovuluju normálně nebo ne. Prostě mi ho napsala od 15. dne a tím to zatím pro ní skončilo. Takže jestli jsem ovulku měla později než ten 15. den, tak mi jí zablokoval.
Teď jsem 32 DC a čekám až to dostanu abych mohla pokračovat v užívání na další 3 měsíce po měsíční pauze. Cykly jsem měla vždycky delší, od úterý mě bolí břicho jako bych to každou chvilku měla dostat a strašně mě bolí svaly jako když na mě leze nemoc :-( Tak jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí.

• Citovat
  • Upravit
136
6.4.12 16:09

Taky jsem to nezkoumala ja brala duphaston 16-25 den..Ted jeste dobiram a pak si davam pauzu z lekama..Tak vsem preji hodne zdaru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
8.4.12 22:51

Ahoj, dobrala jsem první měsíc duphaston (prvních pár dní estrofem a pak duphanston mezi) a měla jsem 10 dní čekat zda konečně něco příjde. Přišlo jen špinění. Stalo se některé, že i duphanston menstruaci nenastartoval? Jak to dále lékař řešil? Zvýšením dávek? Zatím se nestresuju, ale není moc pozitivní když agolutin ani duphanston nezabral :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
10.4.12 09:23

Ahoj Eli, a jaké máš dávkování duphastonu? A v kterých dnech cyklu ho bereš? Mě to teda duphaston vyvolá, ale už se mi stalo, že to vyvolala se skoro 9 denním zpožděním.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
10.4.12 09:29

Eli, já jsem druhý měsíc do Duphastonu měla pouze špinění a ten další velmi krátkou a slabou MS. Jo a taky velmi bolestivou :-( A měla bych ho brát od 15DC 2×1, ale beru až od 17DC pro jistotu.
Ale teď jsem měla měsíc pauzu a zatím nic. Už týden mě tak nějak divně břicho bolí, jako že si říkám, že to musí přijít každým dnem a pořád nic. Takže se asi příští týden objednám na vyvolávačku. A když budu na gyndě, hned se zeptám na léky, co vyvolávají ovulaci. Máte s nimi některá zkušenosti? Mě chce dr. poslat v červnu na laparku. A přitom ani nevyžkoušela jiný léky, jen Duphaston.

• Citovat
  • Upravit
70
10.4.12 12:34

Messi, fakt se na ty léky zeptej, podle mě je zbytečný hned dělat laparoskopii, když bys měla třeba anovulační cykly. Zbytečně půjdeš na operaci a třeba půjde tvůj problém vyřešit léky.....a Messi, měřila sis někdy BT, zda ovulku máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
10.4.12 12:59

Tin, manžel mě ani na žádnpu laparku pustit nechce, když jsem ještě nevyzkoušeli všechny možnosti. BT jsem si neměřila, zkoušela jsem ovulační testy a podle těch bych jí mít měla. Ale později než mi vycházelo dle cyklu. Poznám to i podle bolestí břicha.
Rozhodla jsem se, že půjdu už do CARu do Podolí v Praze. Moje doktorka je sice v pohodě, ale jak mě žene hned na tu laparku, tak to se mi vůbec nelíbí.****

• Citovat
  • Upravit
2197
10.4.12 14:03

Ahoj, moc děkuji za reakce. Procházela jsem různé diskuze, všude píší jak po duphanstonu konečně menstruace přišla a u mě nic :-/. Messi, tak mě občas začně bolet břicho, jako by to mělo přijít, ale druhý den nic. Myslela jsem si, že mám nízké dávky a zvýší mi je, ale podle sestry na gyndě mám dávky dost vysoký a je divné, že po 11 dnes stále nepřišla. Vzala mi dneska krev, kdybych náhodou byla těhotná (což je nepravděpodobné) a v opačném případě budu chodit na injekce, kde už budou opravdu vysoké dávky estrogenu atd. Jsem z toho smutná, nikdy jsem s menstruací neměla problém a blbá antikoncepce mi takto rozhází cyklus :-/.
Tin, no já už jsem dneska 11 den a stále nic, takže už nevěřím, že příjde. Jinak jsem měla dávkování - od poloviny měsíce obden 2mg estrofemu a posledních cca 8 dní duphanston

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
10.4.12 15:40

messi zkus se zeptat na ten clostibelgit..Vyvolava ovulaci..rekla bych ze je ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
10.4.12 15:46

Holky, já se z toho svýho chlapa asi brzo zblázním :-D To bylo keců, že nechce abych na laparku chodila. Před chvilkou mi napsal, že si o tom něco četl, že to není zase tak invazivní zákrok a zjistí se při tom, jestli mi něco je nebo ne :-)
Milco,zeptám se na něj. Dneska jsem 36 DC, mrcha nikde, tak si musím zavolat na gyndu na vyvolávačku. A rovnou bych se na něj zeptala. Ale dneska si stejně musím udělat test. Chodím na vacushape a to bych jako těhule nemohla, prý je to nebezpečný. Tak radši pro jistotu. Ale myslím, že z toho stejně nic nebude. Je to prostě tím, že mám ty cykly rozházený.

• Citovat
  • Upravit
136
10.4.12 15:52

Uvidis..drzim palecky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat