Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Díky za zprávičku, kdy se může udělat testík? Musí se počkat až " MS " přejde nebo klidně i během ní?
AHoj holky. Tak hlásím nové info
Včera jsem byla na kontrole po hormonálním prodfilu. Hormonální profil dopadl na jedničku a prý je skoro ukázkový. Takže jsme se s doktorkou dohodli, že to necháme do léta. Napsala mi další Duphaston na 3 měcíce. Pokud bych ani pak nebyla těhi, tak budu muset na laparoskopii aby se mi mrkla dovnitř. Na ultrazvuku žádný problém nevidí. Což je pro mě úplně nepředstavitelný. Mě se dělá zle jen když kolem nemocnice projdu ![]()
Takže jsem oba v pořádku, tak proč to doprčic nejde ![]()
Taky mi říkala, že ovulka ještě neproběhla, že to vypadá na konec víkendu a začátek týdne. Jsem zvědavá, kdy to tedy dostanu, jestli vůbec. Teď jsem měla s Duphastonem měsíc pauzu.
Tak Messi super:-D..A ted Ja vcera jsem byla v tom Brne..A uprimne devcata..Rozhodilo me to natolik,ze jsem rekla dost!!Dostala jsem sice doporuceni pro me i pro pritele na genetiku pro me na profilovku a pro pritele na spermio..jenze pritel nechce..A ja jsem take usoudila,ze na to Kaslu..Takze holky..Uz pres tyden se upinam na dietu..Schodila jsem 3kg:-D..chodim jednou tydne na plavani,zacla jsem behat a na zumbu..Holky Ja uz dve deti mam..Takze na to prdim..Opravdu..Jsem mlada a verim ze se to povede..Ale urcite do leta to resit nebudu..Zacnu to resit v lete..Jsem pevne rozhodnuta..Drzim vsem palecky..
Ahoj všichni, tak u nás to teď taky nedopadlo. Ale dostala jsem ještě od 5.-9.dne clostilbegyt 3× denně a pak od 17.- 26. dne duphaston 2× denně. Tak uvidíme, jestli to nějak pomůže......:-) ![]()
Milco, moc držím pěsti a tohle je většinou nejlepší přístup. V momentě kdy se na to nesoustředíš, nemyslíš na to, nebo se dokonce dostaneš do situace, v které se to zrovna dvakrát nehodí, tak to většinou hned přijde. Psychika a pohoda to ovlivní snad mnohem víc než všechny hormony a léky.....:-) A k dietě gratuluji, 3 kg jsou velký úspěch.
![]()
Milčo, tak to mě mrzí, že to takhle dopadlo. Ale jak píšeš, jsi mladá, tak to ještě chvilku nech být a až na to nebudeš vůbec čekat, tak to přijde
Škoda, že přítel nechce na spermio, abyste měli jistotu jesli je v pořádku on, pokud ještě děti nemá. Tak mu alespoň naordinuj vitamíny C, E a multivitamín. Ty doporučila doktorka mému manželovi, i když to má relativně v pořádku ![]()
Já jsem se teď taky vrhla na cičení. A jelikož nemám apsolutně rytmus, tak chodím na vacushape a nemůžu si ho vynachválit
Ale radši se nevážím ![]()
Tin, prosím tě, na co je vlastně ten clostilbegyt? Mě doktorka znuvu napsala na 3 měsíce Duphaston a víc to nějak neřešila.
Messi, clostilbegyt je lék na vyvolání ovulace především u žen s anovulačním cyklem za účelem otěhotnění nebo např také na postantikoncepční amenorrhoeu, ale také se může užívat při oligospermii (malém množství spermií).
Už jsem to užívala před prvním těhotenstvím a to zabralo, tak snad to pomůže i tentokrát.
Nejlepší je k duphastonu právě dát třeba ten clostilbegyt nebo něco takového, protože duphaston ti nevyvolá ovulaci, ale tyto léky ano.
Tin, díky za info. Tak to potom nechápu, proč mi ho doktorka nenapsala, když mi ještě říká, že můžu mít některé cykly anovulační. A manžel má lehkou oligospermii. No, asi nebude tak skvělá, jak jsem si dřív myslela. Hned by mě za 3 měsíce až doberu Duphaston hnala na laparku ![]()
Messi, jak dlouho se snažíte už o miminko?
Tento lék se může dát na 3 měsíce, pak pauza a pak znovu. Myslím, že pokud doktorka nevyzkouší nějak léky stimulovat tu ovulaci, tak je zbytečný laparo. Mě to tenkrát pomohlo až ve druhém tříměsíčním cyklu a teď mi doktorka nasadila clostilbegyt znova v nejvyšší povolené dávce, protože jsem jí řekla, že potřebuju být těhotná do 9 měsíců…
Ahoj, týden teď beru estrofem a od 26. k tomu přidávám na střídačku duphaston. Duphaston mám brát 2 denně, ale
pochopila jsem, že mám brát 2 najednou což mi teď zpětně příjde divný. Mohla bych se vás zeptat, zda některá berete dva denně a zda je to myšleno v intervalu ráno a večer či opravdu najednou? Díky ![]()
Co já vím,tak Duphaston 2krát denně je ráno a večer,já to mám i naps.na krabičce 1-0-1. ![]()
Dějuku moc, já to právě na krabičce napsáno nemám a nepamatuju, kdy jsem naposledy brala nějaké prášky ![]()
Holky,mám takový malicherný dotaz-přibíráte s Duphastonem na váze,nebo ne? Já ho 1.měsíc dobírám..tak snad se mi to vyhne ![]()
Ahoj
a nějak se nám nedaří už půl roku otěhotnět. Jinak se to vždy podařilo hned a k tomu mě trochu hapruje cyklus takže ho mám na upravu cyklu a jak tady čtu tak asi i na otěhotnění. Ale ty nežádoucí učinky jsou fakt síla! 
No já už 2 děti mám a chceme 3-poslední