Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Amalko jsem obednana do Brna na 21.brezna na 16hodinu..Ano muzes tam jit bez doporuceni..Tak jsem nevedela ale rikala me to sestricka..V utery 13.jdu ke svemu lekari,ale jemu zatim nic nereknu..jsem zvedava co ted navrhne on dal..Holky ja uz bych si tak moc praka byt tehu:-((..Vítej Stanjoo:-D ale v tomto ti ja neporadim..Ale jednoznacne bych sazela na ivf..Je to Jistejsi..Hodne si myslim ze pomuzou..Holky myslim na vas..
Messiiiiiiiiiiiiii:-DDD tak to je superrrrr:-DDd neboj ted uz se bude neco dit uvidis..Ja mam taky radost ze jsem se tam obednala a po umelem bych skocila uz taky hned..No Holkyy uvidime…Messi do leta jsme tehu:-DDDDDDDDD ja tomu verim:-DDD
Staanja:Tumu věřím, že je to náročné. Mě právě taky bude letos třicet a už nechci čekat další rok
Proto bych šla hned. Ale samozřejmě, že záleží na každém. Každopádně přeju aby se ti to povedlo co nejrychleji ![]()
Milco:No jo, manžel si oddechl a td je řada na mě. Já bych snad tenhle týden měla mít hotový ten profil a podle výsledků se uvidí. Nakonec třeba taky skončíme v CAR
Ale jsem ráda, že se něco děje. Kéž bys měla pravdu a opravdu jsme do léta byly těhule ![]()
Ahoj holky, tento tyden jde mažel na spermiogram a já bych měla mít hormonální profil. Tak doufám, že se nám to od minule (cca 1/2 rok) zlepší. No a pak asi začneme IVF…:-o Držte pěsti .-)
Holky, potřebovala bych nutně radu!!
Od 20DC do 24DC mám naordinován duphaston na úpravu cyklu. Minulý měsíc byl díky němu ukázkový 28 dní. Tento cyklus je prapodivný už co se OVU týká. Testovala jsem od 11DC kdy byli všechny negativní. Ale ten první byl skoro pozitivní. Chyběl opravdu jen kousíček…Takže byla OVU nejspíš 10DC. Ovšem dle teplot byla až 14DC :-/ Jsem opravdu zmatená- mrkněte na graf… Včera jsem začala špinit a dnes mi BT klesla. Takže jsem si v první řadě říkala, že to může být nidace. Ale asi ouvej
Bude to klasická ms. Počítala jsem s tím, že MS dorazí až v sobotu vzhledem k tomu, že mám OVU vyznačenou na ten 14DC.
Jde mi o to, zda mi duphaston mrchu pustí, nebo když ho beru ms nepřijde v klasickém rozsahu a budu jen špinit? Mám ho přestat brát? Vychází to vážně na tu MS. Mám LF 13 dní a to je dnes ![]()
Staanja:Držím palce. My už tohle máme za sebou. Manžel je OK, a já čekám na výsledky profilu, který snad bude tento týden.
Janča:Holka, tak to ti vůbec neporadím. Já BT neměřím a vůbec se v tom nevyznám. Ale můžu ti říct, že po Duphastonu jsem MS měla hodně slabou a hodně bolestivou.
Ahoj holky!
Stanjo, gratuluji k rozhodnutí! děláte správně a držím palce… ![]()
Jančo, já taky neporadím…ovu testy ano baz.teplotu jsem neřešila…Duphaston jsem brala 21-26.den cyklu, mrchu jsem dostala vždy 28.den a byla normální…teď jsem těhu a beru ho každý den do 13.týdne…
Messi, hned dej vědět jak budeš mít výsledky!! ![]()
Tak ja taky podam hlaseni presne jak jsem psala!Rozjizdi se ms! BT 36.8 takze OVU bud nebyla, nebo byla 1.3 LF mam totiz 13 dni. Uz toho mam plne zuby.Porad do sebe cpu nejake leky a na nic.Pry pri duphastonu budu mit cyklus naprosto presnej…haha! Stejnak si myslim,ze OVU nemam!Vzdy,kdyz zapomenu na ten caj na plodnost BT mi vyleze o 0.2 nahoru.Takze kdyz ho prestanu pit, razem je zvyseni a ukaze to OVU. Mam 100 chuti zavolat na gyndu a jet tam. Mam prijit az v dubnu a to bude dalsi promarnenej mesic ani nevim jestli mam ty 2 dny brat duphaston…mel by mi ms rozjet az 4den po dobrani, ale ocividne to jen oddaluju! Spinim a BT nizko… Tak co vy na to vsechno? Jo a vlastne ani nevim, zda uz mi zmizela ta cysta
/www.fertilityfriend.com/home/3b9c00
Jančo, máš to fakt nějaká divný…já bych na tu gyndu zašla…mě doktor jako první zjišťoval, zda u mě dochází k ovulaci…
HOLKY díky moc. Právě jsem se vrátila od doktora. Zvýšil mi dávku duphastonu na 3tbl denně od 20-24DC. Cysta se zmenšila na 19mm (původně měla 50mm) a pravil, že vidí dominantní folikul 19mm, že by se možná ještě mohla mohla OVU udát :-/ Nevím no- když už byla. Viděl by to tak za 2-3 dny. Ale to je blbost, ne?
Taky mi napsal clostilbegyt na 1 měsíc. Ale nevím, zda ho brát, nebo ne..... Hormonální profil mám v pořádku.......
Pomůže mi ten duphaston, abych v příštím cyklu už nešpinila? A pomůže na tu delší LF?
Holky, tak to vypadá, že můj hormonální profil je OK
Sestra mi do telefonu řekla, že tam nic nevidí a že to vypadá v pořádku. Takže jsem se hned na příští týden objednala a uvidí se co dál. Ani nemůžu říct, že by se mi nějak extra ulevilo, ale samozřejmě jsem ráda. Jen je to taková divná představa, vypadá to, že jsme s manželem oba v pořádku a přesto nám to nejde, to je k vzteku ![]()
Duphaston už neberu, tak jsem zbědavá, jak MS přijde bez něho.
Jančo, ty bereš 3 denně? Já jsem po něm vůbec nešpinila, jen jsem MS měla o hodně slabší než jindy. Tak ti snad pomůže ![]()
Tak holky, vrchní včerejší a spodní dnešní.....
Dnes ale dobírám duphaston, takže MS přijde do 3dní…Pokud teda nebude ta OVU
www.fertilityfriend.com/home/3b9c00
Jančo, však dr.ti říkal, že máš mít teď někdy ovu, ne?
Messi, úplně chápu tvé rozpaky…z jedné strany ráda, že je to o.k., z druhé brouk v hlavě, proč to teda nejde…důležitý je, že jste oba o.k., tím to bude určitě jednodušší!! jsem zvědavá co ti dr.řekne nebo tě pošle rovnou do CAR?
Amália píše:
Jančo, však dr.ti říkal, že máš mít teď někdy ovu, ne?
Messi, úplně chápu tvé rozpaky…z jedné strany ráda, že je to o.k., z druhé brouk v hlavě, proč to teda nejde…důležitý je, že jste oba o.k., tím to bude určitě jednodušší!! jsem zvědavá co ti dr.řekne nebo tě pošle rovnou do CAR?
On říkal, že vidí dominantní folikul a že by mohla za 2-3 dny být.....Ale pak to hned vyvrátil tím, že 23DC už je trochu pozdě.....
Ahojky holcicky,ja se omlouvam ale nestiham:-D podavam hlaseni 9 jsem dobrala duph..Vcera jsem to dostala a konecne me boli obe strany vzdy me bolela jen prava..Ale ty Bolesti jsou des..No 21 jedu do caru,..Tak jsem zvedava ale jsem rada ze mne poradne vysetri a bude jasno..Pze u gyndare jsem byla v utery a zase nic mi nerekl a zas na dva mesice me napsal duphaston a clostik..Zitra zacnu brat zas Clostik..Tak se holky drz te a myslim na vas…:-D