Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
6.3.12 19:32

Ahoj Jančo…a z jakýho důvodu ti byl duphaston nasazený? já ho brala 17.-26.den cyklu…a ze začátku doktor vůbec ovulku neřešil… s b.teplotama ani čípkem nemám zkušenosti… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
6.3.12 19:33

Messi, co mrcha? už dorazila??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
6.3.12 19:53
Amália píše:
Ahoj Jančo…a z jakýho důvodu ti byl duphaston nasazený? já ho brala 17.-26.den cyklu…a ze začátku doktor vůbec ovulku neřešil… s b.teplotama ani čípkem nemám zkušenosti… :-(

Nasadil mi ho kvůli nepravidelné MS. Někdy 24dní, někdy 32......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
6.3.12 20:05

hmmm…no já bych to brala tak jak ti řekl…já vůbec netušila, který den mám ovulku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
7.3.12 09:35

Amálko, dorazila včera večer. Takže jsem se dnes ráno vypravila na krev a co se nestalo. Jsou tam dnes až odpoledne :-D Takže si tam zavolám, jestli můžu přijít odpo a když ne, tak jdu zítra ráno.

Jančo, já bych to asi taky praba jak mi napsal doktor. Tak jsem ho dostala na srvnání cyklu. Když si nejsi jistá, tak mu brnkni a zeptej se ho.

• Citovat
  • Upravit
136
7.3.12 20:29

Ahojky Kocicky.ja ted mam neak malo casu:-D v praci od 5 do 14..a pondelky delam od 7 do 16Hod..Jinak ano o umelem uz uvazuji ,ale mluvila jsem s pritelem tak sme se domluvily ze Kdyz to do leta nevyjde tak pujdem na umele..Ale uprimne sama uvazuji se si zavolam do asistovane reprodukce..preci jen delaji pro zenskou vic nez obvodak..Tak premyslam ze se tam obednam..pze me se zda ze snad plodne dny vubecc nemam..Nevim no..nebo aspon ne podle toho jak by meli dojit..Pze me boli bricho vzdy pred ms pak pri ms..a pak asi jeste tyden po..Takze se mi zda ze ovulku mam v tyhle dny..Ale fakt nevim..ale Bud si zajdu na tu reprodukci nebo to uplne vymazavam z halvicky..No uvidime..Holky vsem drzim palecky..Papa.-DDD myslim na vas:-DD..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
8.3.12 15:32

Milčo, tak si kup ty ovulační testy. Já je taky mám doma a tenhle měsíc je vyzkouším. Taky mi přijde, že žádný plodný dny nemám, ale vždycky mě kolem předpokládané ovulace bolí břicho.
Včera jsem byla na krvi kvůli tomu hormonálnímu profilu a zítra jedeme na spermio. Prosil bude tak do týdne a spermio by nám snad měli říct hned. Jenže se manžel trochu šprajcnul a nechche abych tam s ním šla i když si vzorek poveze z domova. Takže mi nezbývá než na něj počkat v autě :-(
Holky, můžu vám říct, že jak jsme to v úterý večer dostala, tak včera večer jsem málem umřela. Normálně jsem doma brečela bolestí, jaký jsme měla křeče do břicha. Zabral mi až třetí brufen a břicho jsme si nahřívala elektrickou dečkou. To bylo něco příšernýho. Minulý měcíc to bylo relativně v pohodě a teď takový bolesti :-( A to to mám málo. Až si půjdu pro výsledky profilu, tak to doktorce musím říct.

• Citovat
  • Upravit
136
8.3.12 16:41

Messi:Zadne testy si nekoupim jsem obednana na asistovanou reprodukci..A uvidim co me reknou..Preci jen se tam venuji o 100 procent vic..A pristi tyden jdu ke svemu gynekologovi uvidim co me rekne nemam uz duphaston zitra dobiram posledni baleni..A co se tyce tech bolesti messi tak to jsem mela presne minuly mesic..Myslim si ze je to potom duphastonu..Ja nemohla ani chodit a v noci spat byly to silene bolesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
8.3.12 18:26

Ahoj holky! já jsem ještě nějakej měsíc zpátky pomale ani netušila co je to ovulace…absolutně jsem žádné příznaky neměla…až když jsem vysadila tu antikoncepci, tak mě v polovině cyklu cca 2 dny bolelo trochu břicho…a pak mě doktor objednal 12.den cyklu na tu flikulometrii a dle ultrazvuku potvrdil, že vajíčko roste a ovulka bude za 2-3dny…
Messi, manželovi se není co divit, že je nervózní, byl by každej chlap…ale zítra touto dobou už to bude mít za sebou!!!!!moc držím palce…
Mičo, a kam jsi se objednala? prý tam můžeš jít i bez doporučení doktora, to jsem nevěděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.3.12 23:23

poradíte?

Ahoj holky, jsem tu nová. Doufám, že se můžu přidat. Snažíme se už přes rok, ale bohužel nic. Mám nepravidelný cyklus-nebo spíš žádný. Teď jsem byla na gyndě, zda ovoluji, ale bohužel mám PCO. Doporučili mi IVF :-( A tak zkoumám, zda není ještě jiná metoda, jak docílit pravidelného cyklu a ovulace. Narazila jsem na tuto diskuzi…můžete mi někdo prozradit, na co přesně se ten Duphaston předepisuje??? Díky moc za radu!!! Stále doufám, že se nám to podaří i bez IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
8.3.12 23:37

Me ho doktor napsal kvuli nepravidelne MS. Jednou 24 dni, potom 32 atd. Ale ja dle BT ovulaci mam. Takze vic neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Messi
9.3.12 11:17

Ahoj holky, tam spermiogram máme za sebou. A dopadl relativně DOBŘE :dance: Manželovi byla zjištěna jen lehká oligospermie, což je lehce snížený počet spermií. Pohyblivých a živých tam bylo 80% a s progresivním pohybem vpřed 70%, ale to nevím co je :-) Byl mu doporučen vitamin C,E a multivitamin a zdravý životní styl, což není nic nového :-D Ale prý to byl jeden z lepších výsledků spermiogramu, co paní doktorka poslední dobou viděla :-)
Můj hormonální profil bude cca do týdne a pak se uvidí, jak na tom jsem a co bude dál.

Staanja: ahoj, vítáme tě mezi námi :-) Mě Duphaston předepsala na srovnání cyklu, musela jsem chodit na vyvolávačky. Po něm, to mám krásně pravidelný. I když mě pekelně bolí břicho, ale to nevím, jestli s tím souvisí. Proč nechceš na IVF? Chápu, je je to náročný, jak fyzicky, tak asi i finančně, ale než se trápit dlouhým snažením. My se taky snažíme rok a teď čekám na výslekdy, jak to se mnou vypadá. Pokud nám bude doporučeno umělé, tak po něm skočím hned :-)

• Citovat
  • Upravit
527
9.3.12 11:26

Messi, tak to je dobrá zpráva!!!! :-) manžel si určitě oddychl, že? te´d jen vydržet na ty tvoje výsledky…
Staanjo, já měla Duphaston taky na srovnání a na podporu…teď ho beru na udržení těhotenství…mě bylo řečeno, že pokud do půl roku neotěhotním, tak mi též doporučují umělé…pokud by se nezadařilo, tak taky neváhám ani minutu a skáču do toho…kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.3.12 14:38

Messi: Chtěla bych dát šanci méně „drastické“ metodě…některé mé kamarádky teď IVF podtsoupily a vím, že je to hodně náročné -do těla si musíš napumpovat neuvěřitelné množství hormonů…a není záruka, že se to povede, takže když jdeš na více pokusů, je z toho (vzhledem k nutným přestávkácm mezi pokusy) hned rok pryč…je mi třicet, takže už to začíná být dost psychicky náročné. Nehledě na peníze samozřejmě :-) Přemýšlím, proč mi gyn též nepředepsal Duphaston na „srovnání“. Též jsem byla na vyvolávačce. Ámalia: A jak dlouho jste se „snažili“? A za jak dlouho s (Duphastonem) se to povedlo?A kolik ti je? Omlouvám se za výslech :-) Ale když vidím, že to někomu pomáhá..je to naděje. :) :) :) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
9.3.12 14:55

Jasný, výslech chápu ;) Bude mi 36let…vloni na jaře 2 operace, zjištěná endometrioza (jedna z příčin nelodnosti), pak půl roku antikoncepce bez přestávky(jako léčba)..v listopadu vysazení, v prosinci nasazený Duphostan a dnes už těhu :-)…zázraky se dějí!!!! :) i já mám dost kamarádek po IVF, všechny do teda podstoupily po 30tce a několik pokusů…ale všem se nakonec zadařilo!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí