Disfunkční děloha, pomůže duphaston?

• Fotoalbum (10)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
527
22.8.12 00:01

@ammisha tak jak jsi dopadla??? v tom reprofitu jsou prý dobří…moc držím palečky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
25.8.12 13:10

Ahoj Amálko,
tak zatím nevím, jak jsem dopadla…to se ukáže asi až příští týden :D Ale zákrok byl vcelku bezbolestný (jen takové píchnutí a jinak jak běžné vyšetření na gyndě, jen to trvalo o něco déle), paní doktorka příjemná, přítel měl spermiogram po zpracování vcelku v pohodě, tak uvidíme, zda se nám zadaří.

Dnes jsem týden po, je mi jaksi divně, ale to může být i od změny tlaku a trošku mě občas rýpne v podbřišku. Na nějaké příznaky je myslím brzy, tak to neřeším…zítra vyrážíme s přáteli do Jeseníků :)

Jinak co se týče Reprofitu, ano, nejsou špatní, jsou příjemní, ale chybí mi tam větší informovanost pacienta. Možná je to tím, že sama jsem zdravotník, těm lékům rozumím a jsem zvyklá, že u nás pacientům dáváme maximální možné info. Tady, kdybych si sama nevzala v práci Duphaston a nezkonzultovala to se svým gynekologem, který souhlasil s tím, že je v tomto případě velmi vhodné ho brát, tak jsem od nich nedostala nic. A to mi v případě, že člověk za to platí nemalé peníze přijde více než smutné (po stimulaci Clostilbegytem často dochází k nedostatečné tvorbě hormonů žlutým tělískem, které jsou důležité pro uhnízdění vajíčka - takže výsledek by mohl být i ten, že oplodnění by se podařilo, ale vajíčko neuhnízdilo jen proto, že někdo je líný mi napsat jeden recept). A to nemluvím o tom, že mi ve středu na kontrole doktor řekl, že v sobotu jdu na IUI, dál nic, prý je info na internetu!!! To sice ano, ale takové věci, jako jestli se po zákroku můžu koupat nebo ne, zda je vhodné jezdit na kole atd. to tam napsané není. Proto jsem si v den zákroku vyžádala ještě konzultaci a stejně mi na ní doktorka ani ten Duphaston sama nenavrhla :nevim:

Každopádně…já jsem zvyklá se ptát, můj gynekolog je super, a to by to bylo, aby to nakonec nebylo :lol:

Měj se a ať se Ti daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
5.9.12 16:47

Ahoj holky,
tak to nedopadlo :,( :( V pondělí jsem dostala menses, byla smutná a měla špatnou náladu. V práci jsem se dozvěděla, že kolegyně čeká dvojčátka…Moc jí to přeju, taky se snažili asi rok a půl, má endometriózu a dvakrát byla na operaci. Ale ten den mi to přišlo hrozně líto. Druhý den mi zavolala matka, ptala se mě, zda je vše v pořádku a když jsem jí řekla, jak se věci mají, tak to přešla s tím, jako že pohoda, pak řeči typu „přej a bude ti přáno“ (nechápu, jak jí to napadlo, tenhle typ člověka určitě nejsem :zed: ) a na pak mi začla vyprávět, jak u nás byla teta a jak hlídala bratránkovu Julinku (má asi 5 měsíců), jak je strašně šikovná, jak to bylo krásný, atd. Taky hned za :pocitac: :pocitac: Nechápu ji, moje vlastní matka!!! Jak může být tak necitlivá, copak to nechápe, že mě to bolí? A to ještě pominu fakt, že tetě nezapomněla hned říct, že jsem byla na IUI a že nám to asi nevyšlo (už o víkendu jsem začala špinit)- takže to bude vědět celá její rodina. :nevim:

Taky zprávy z centra nic moc. Lékař nám doporučil raději IVF, protože přítel neměl moc dobrý spermiogr. :( Přemýšlíme, zda raději ještě zkoušet to IUI nebo do toho jít…tento měsíc ale určitě ne. Nemám sebemenší chuť něco zkoušet a jsem pevně rozhodnutá, že svojí matce už o těchto věcech nic neřeknu. Mám pocit, že v mém životě se kromě toho, co jsem si vybojovala sama, nedaří vůbec nic…

Tak se mějte všichni hezky a omlouvám se, že dnes byl můj příspěvěk laděný na takovou blbou notu. Snad příště bude líp.

Zdraví Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
26.9.12 08:38

@ammisha Ahoj Amishko, to je mi líto co prožíváš.....ale reakce tvé maminky si dovedu živě představit…měla jsem to podobné…akorát rozdíl byl v tom, že já neměla žádného chlapa…neustále řeči o tom, že jsem náročná, ať se podívám kolik mi je let, že už bych dávno měla mít dítě atd. Taky mi to vždycky přišlo hrozně líto, miminko jsem chtěla, ale k tomu je hold potřeba i tatínek, a já nechtěla chlapa „za každou cenu“ jen proto, abych nezůstala sama…pak jsem se jí už také přestala svěřovat a na otázky na mou osobu jsem jen odsekla, pak už se přestala na cokoliv ptát…prostě si kolikrát neuvědomují, že nás to trápí…
Mě když po operaci řekli, že pokud po léčbě do půl roku neotěhotním, tak mě čeká umělé, tak jsem v tom měla jasno a začla pátrat po informacích a CAR, nevěřila jsem tomu, že se nám to podaří přirozeně…myslím, že tím, že jsem s tím nějak nepočítala a neupínala se na to, tak se nám DÍKY BOHU zadařilo!!!
Já bych na tvém místě dala na doporučení Dr. a IVF zkusila…
MNoc držím palce a podej o sobě zprávy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
29.9.12 09:47

Ahojky holky. Začla jsem brat Duphaston už někdy v dubnu. Snažíme se o miminko ale zatim se nám to s přítelem nevedlo. Dostala jsem ho předepsany na 17DC a 26DC. No a tedka jsem zjistila že Ovu mam 18DC. Tak jsem si to trochu šoupla a zkratila…Vadí to nějak???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.12 15:43

Ahojky je mi to blbí, ale chtěla jsem poprosit o radu včera my doktor také napsal duphaston na 3 měsíce, ale asi jsem ho špatně pochopila a nevím jak se bere. mám brát 2 prášky deně, vlastně od včerejška do 10. října a pak nevím jak se to počítá, když mám napsaný 16 až 25 den MC, takže jestli to chápu dobře když si 10 října večer vezmu poslední prášek tak ten další mám brát až od 26 října? Velice děkuji za odpověd Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
5.10.12 17:18

@Mazlik0124
ahoj…počítá se to dle menstruace…včera bylo 4., tzn, že první den menstruace byl 19.9.? pokud to máš brát od včera, tak bys to měla užívat až do 13.10. pak počkáš opět na menstruaci a od 1.dne + 16 ho znovu začneš na 10 dnů brát…aspoň tak jsem to teda měla já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
5.10.12 17:20

@Pear84
a jak si zjistila tu ovu? dle testu? já bych se raději poradila s MUDr… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
5.10.12 19:51
@Amália píše:
@Pear84
a jak si zjistila tu ovu? dle testu? já bych se raději poradila s MUDr… :think:

no ja jsem to tedka udělala a měla jsem nejakou divnou Ms. Jen 2 dny a takové lehké krvácení.. Jako jen hnědý hlen. Myslís si ze by to na to mělo vliv?? Když jsem si delala tt tak byl negativni. Co by to mohlo byt?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
5.10.12 21:04

@Amalia
Ovu jsem zjistila z testu Wondfo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
8.10.12 09:36

@Pear84 no nevím, mohl to ten duphaston ovlivnit, přeci jen to jsou hormony…já bych si to sama nedávkovala, brala jsem to jak mi řekl a v poho…raději se fakt poraď a Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.12 08:05

Ahoj moc děkuji, a ještě jsem se chtěla zeptat je možný že ty prášky mám dobrat zítra večer, ale dneska už trochu krvácím? Jak kdyby mi pomalu zacínala menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
15.11.12 16:32

Ahojky holky, dneska jsem vyfasovala u Dr. Duphaston, protože mám cykly dlouhé 43 dnů Rádi bychom druhé mimi, ale s takovým cyklem to nejde.
Dneska mi dělala Dr. UTZ a říkala, že mi tam vajíčka dozrávají, tak jsem trochu na vážkách, jestli mám brát Duphaston už ode dneška (16. DC) nebo mám počkat, až proběhne ovulace?
Jsem to tu trochu pročetla a prý by se tím ovulace zarazila.. tudíž bych nemohla ani otěhotnět, ne?
Máte nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
15.11.12 19:42

@Efulka :mavam: ahojky, my se s manželem snažíme o první a duphaston ted beru 3 měsíc, taky mám dlouhý cyklus 41dní ale mně dr. řekla až po ovulaci určitě, aby se opravdu nezarazila, beru ho posledních 5 dní cyklu…ovulaci mám až 23.-24.DC, tak držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
15.11.12 19:55

@lucka87

Mě právě Dr. řekla, ať to beru od 16. - 25. DC, ale to bych nedosáhla ovulace. Páč tu mám 20. DC. Takže teď mám počkat, až budu mít ovulaci a pak po zbytek dnů mám brát ty prášky? :think: Nebo to mám nasadit po ovulaci a brát to fakt těch 10 dnů? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí