Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Efulka ano beru ale zkusila jsem si jen vzit 7 dní. taky se nic nestalo a dostala jsem Ms stejne..Ano chci na to jeste dneska vlitnout. ![]()
Nevíte, prosím, někdo jestli se Duphaston může brát společně s Ascorutin? Po Duph. mám silnou MS (hlavně v noci je to problém) a právě jsem slyšela, že Ascorutin by mohl pomoct… nemá někdo zkušenost??
![]()
Bee16 Ascorutin je na zastavení krvácení.. Takže by tě to mohlo pomoci. Neobsahuje to zádné hormony. Ja jsem Ascorutin mela na krvácení z nosu. Ono to prý sráží krev. Takže to by nemělo vadit.. Klidně můžes užívat s polu s Duphíkem. ![]()
Holky je tady moc příspěvků, tak se mi to nechce vše pročítat
Máte některá zkušenost - že jste měly ovu třeba později a dobraly jste duphaston - zkracuje lut. fázi? nebo prostě luteální fáze proběhne a pak až přijde MS? já jsem totiž měla ovu cca 24 DC, ale duphaston beru od 16-25 dne cyklu a ms pak dostávám do 3 dnů a to by byla krátká doba..tak se chci prostě zeptat, jestli po vysazení duphastonu normálně proběhne lut. fáze (u mě cca 11 dní) děkuji moc ![]()
Někdo říká, že Duphaston by se měl brát až po ovu. Tedy pokud jsi ji měla jakkoli potvrzenou, ať už testem nebo utz, tak jsi ho měla brát až po ovu. Zase je otázka z jakého důvodu ho bereš. Podle mě je na upravení cyklu a nebo na udržení těhotenství. Takže je blbost, že by jsi po dobrání měla luteální fázi. Ta je dle mých zkušeností při braní Duphastonu. Ale toto je pouze názor laika, dlouhodobé smažky:D
@Susan23 @Rad.J
Holky, ovu mi ukázal jak „papírkový“ test tak clearblue digitální ovu test - no ovu ne ale jako vzestup LH - prostě v sobotu byly tyto testy oba dva jasně pozitivní, taky mě bolelo břicho jako při ovu…
Susan, já beru duphaston na to, abych měla pravidelný cyklus a prostě jsem netušila, že ovu ještě přijde, tak jsem ho brala už 16 DC jak mám no a pak jsem 23 DC zjistila, že mám pozitivní ovu testík, ještě zítra zkusím teplotu (skáče mi třetí den po poz. testu nahoru) a uvidím…díky
Mě přímo řekla gynekoložka, že si ho mám odrdinovat sama, vždy po ovu, ale teď ho neberu. Jinde mi zase nasadila Clostilbegyt a hned po něm Duphaston, čímž mi úplně rozhodila celý už tak špatný cyklus a pak mi řekla, že nemám ovulaci, když mi ji brzdila Duphastonem. A já pak dávala další skoro rok cyklus dohromady. Přeji ti úspěch:)
A máš ho brát proto, že si máš zpravidelnit cyklus, abys mohla otěhotnět?
Jak dlouhý máš cykly, kolikátý den máš cca ovulaci?
Já měla cykly dlouhé cca 45 dní. Když tak poradím, co pomohlo mě ![]()
@Susan23 Jo? že si ho máš ordinovat sama? mě po laparce v nemocnici doporučili ho brát až 19 DC tak jsem to Dr. říkala, ta přímo přede mnou volala řediteli zlínského car a ten jí řekl, že to mám brát 16-25 DC tak nevím, jsem z toho jelen…taky ti přeji ať se brzy zadaří ![]()
@Efulka Jj, pro pravidelnost cyklu, jinak jsem mívala delší cykly - i kolem 50 dní, ale já jsem měla i špatnou štítku, tu už mám ok, tak jsem to chtěla vysadit a zkusit, jestli už je MS pravidelná ale Dr. mi řekla, ať to nedělám…tak nevím..budu ráda za radu, díky ![]()
Já měla po prvním mimi, do roku a kousek jsem kojila - tudíž jsem byla bez MS. Pak jsem šla v srpnu na laparo - slepák. A pak mi začala konečně MS. Ale měla jsem ji děsně dlouhou - 45 dní. Ovulaci jsem měla 30 den. Ovu jsem poznala, když byla. Šla jsem na gyndu, tam mě Dr. předepsala Duphaston a také jsem ho měla brát od 16 DC - stejně jako ty.
Pak jsem vlezla sem na emimino a dočetla jsem se, že dobře působí na délku cyklu, ovulaci atd. Gynex. Tak jsem si ho také zakoupila (ten se bere první tři týdny cyklu od prvního dne cyklu). A také jsem se tady dočetla, že Duphaston potlačuje ovulaci. Což mě by tedy zákonitě potlačil, když jsem měla ovulaci tak pozdě a duphaston jsem měla nasadit už 16 DC.
Tak jsem si to tak nějak přizpůsobila dle svého
Jak hodně holek tady ![]()
Začala jsem brát Gynex a ovulaci jsem měla 20 DC (což byl úspěch - o 10 dnů dřív než normálně), tak jsem dobrala do 21 DC gynex a pak začala brát Duphaston.
Nevím, čím to bylo. Jestli Gynexem, Duphastonem nebo prostě náhoda, ale otěhotněla jsem ten cyklus ![]()
@chcimimi píše:
@Susan23 Jo? že si ho máš ordinovat sama? mě po laparce v nemocnici doporučili ho brát až 19 DC tak jsem to Dr. říkala, ta přímo přede mnou volala řediteli zlínského car a ten jí řekl, že to mám brát 16-25 DC tak nevím, jsem z toho jelen…taky ti přeji ať se brzy zadaří
Ano, ale s tím, že to je dr. které jsem ukázala všechna vyšetření, od genetiky, přes imuno, HP, spermia a vše co už máme za sebou, tak mi doporučila ovu testy a Utrogestan, že ho mám brát po ovu:) Hodně holek to tu tak dělá. Dle tvého nicku, tak se snažíš o miminko. Taky jsem měla sakra dlouhé cykly po vysazení HA, různě jsem se cpala vším možným a pak asi po roce, mi naskočila sama. Těhotná jsem už i byla, ale nedopadlo to nikdy. Takže teď jsem v pozici, chci dítě, ale počkám, až našetříme na IVF a pak do toho praštíme. Takže teď si užíváme sex kdy chceme a ani ovu testy jsem tento měsíc nedělala:)