Duphaston a menstruace

2328
20.2.11 15:44

Duphaston a menstruace

Ahojky holky,
chtela jsem se zeptat jestli nemate nektera zkusenosti s Duphastonem??Dostala jsem ho na urovnani cyklu a dnes jsem 5.den po dobrani posledniho prasku a MS zatim nikde a ani zadne priznaky…Beru ho 16-25.DC. Dr mne rikala, ze dostanu MS 2-3 dny po dobrani..Tak nevim jestli je to normalni, ze zatim MS nedorazila…Diky za vase odpovedi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12947
20.2.11 15:46

a co tehu test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
20.2.11 16:00

na tehu jen / carka…jsem 2 mesice po revizi, tak si davame bacha…nechtela bych tak brzo otehotnet, aby to nedopadlo stejne…tak nevim jestli ta mrska dorazi…jsem z toho uz nervozni :nevim: pokud nedorazi, tak v UT udelam dalsi testik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
20.2.11 16:01

tak nezbývá než vyčkat, skusit test a nebo zajít k dr,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
20.2.11 16:10

Dekuji za odpoved :-) pockam jeste par dni a uvidim jestli se ta potvora cervena dostavi :-) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
20.2.11 16:48

ahoj nevím čím to je,ale může ms dojít ji později.Já jsem po první várce po dobrání dostala ms 7den,no a teď už jsem po dobrání 9 a pořád nic :think: ale my by jsme chtěli mimi tak nevím.Na každého zabírá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
20.2.11 17:08

my chceme taky mimi, ale prijde mi to brzo po te revizi jeste… :nevim: a hlavne teprve zitra jdu na vysetreni ohledne stitne zlazy, kterou mi zjistili po revizi.Mam zvysene hodnoty :-( ale dekuji…jsem trosku klidnejsi.chtela bych jeste tak ten mesic telu dat klidek a pak hura snazilkovani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
20.2.11 17:09

BODA1: Jinak drzim pesticky!!!Treba vam to vyslo… co testik nezkousela jsi?? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
20.2.11 17:10

Já brala duphaston více jak rok. Vždy jsem to dostala 3-4 den po dobrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
20.2.11 17:39

ivkaa ahoj :mavam: no byla bych ráda,ale vůbec nevím kdy byla ovu jestli teda byla,protože test mám negativní,tak ještě počkám,ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59417
20.2.11 18:25

Já brala utrogestan což je to samé a MS přišla většinou v rozmezí 28.33DC a většinou teda 30-33DC tak ještě počkej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2328
20.2.11 21:16

Holky diky moooc za vzkaziky…jj jeste par dni pockam a kdyztak jeste zkusim testik a pomazu k dr…

Boda tak pockej jeste par dni a otestuj :-) treba tam budou //…mooc bych ti to prala..dej vedet!dik :-) no a ja to necham jeste tento tyden a kdyztak ve st udelam testik a kdyz nic tak budu volat Dr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
21.2.11 00:25

Už si nepamatuju, jak jsem ho přesně brala. Byl na srovnání nepravidelné MS. A tak bolestivou MS jako po Duphastonu jsem po ničem jiném neměla. Ale je to hodně individuální. Dr. se tomu tehdy divil, že po Duphastonu to nebývá zvykem.

A jednou jsem to zanedbala, brala jsem ho asi o 10 dní později, než jsem měla a měla jsem doslova falešnou březost. Bolesti v podbřišku, nateklá bolestivá prsa jak melouny, ale testy stále negativní. Pak přišla MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.2.11 00:40

Já teda dostal MS vždy 3 dny po dobrání. Někdy jsem začla před MS špinit, takže mi doktor zvýšil dávku a bylo to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.2.11 00:45
Petra8a píše:
A jednou jsem to zanedbala, brala jsem ho asi o 10 dní později, než jsem měla a měla jsem doslova falešnou březost. Bolesti v podbřišku, nateklá bolestivá prsa jak melouny, ale testy stále negativní. Pak přišla MS.

Duphaston je umělý progesteron, proto se musí brát až po ovulaci, jinak ji blokuje a vpřípadě, že žena otěhotní a má tohohle hormonu málo, tak potrácí (můj případ). Protože Když se po MS dostaví ovulace, tak se v místě po tom uvolněném vajíčku tvoří žluté tělísko, které produkuje progesteron a mimo jiné zablokuje další dozrávání vajíček. Pokud nedojde k oplodnění, žluté tělísko zaniká, hormon se přestává tvořit a dochází k MS. Pokud dojde k oplodnění, tak nezaniká, ale dál produkuje ten hormon a až ve třetím až čtvrtém měsíci těhotenství jeho „péči“ přebírá placenta. Pak už není tak důležitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí