Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, pomohl mojí ségře…druhý měsíc byla těhu…
já ho mám taky a zatím nic,ale mám jiné dávkování 16-25 DC a mám už i Clostilbegyt…držím palečky
![]()
Obnovuji diskuzi a doufám, že někdo poradí.
Dostala jsem duphaston na úpravu cyklu. Minulý měsíc ukázkově 28dní a OVU 15DC.
Beru ho od 20 do 24DC. Bohužel to vypadá, že tento cyklus byla OVU už 10DC a já už 2 dny špiním. Dnes by měla MS přijít. I BT klesla, ale jen špiním. Dovolí duphaston rozjet MS, nebo budu jen špinit? Nemám ho přestat brát, aby jsem mrchu měla dřív za sebou?
ivkaaa píše:
Ahojky holky,
chtela jsem se zeptat jestli nemate nektera zkusenosti s Duphastonem??Dostala jsem ho na urovnani cyklu a dnes jsem 5.den po dobrani posledniho prasku a MS zatim nikde a ani zadne priznaky…Beru ho 16-25.DC. Dr mne rikala, ze dostanu MS 2-3 dny po dobrani..Tak nevim jestli je to normalni, ze zatim MS nedorazila…Diky za vase odpovedi
Já to také měla na upravu cyklu a nijak mi cyklus neupravil:), proste nefungoval…resilo se to jinejma hormonama, ale u me nefungovalo nic, tak pockej na MS a pak bych zavolala doktorce a pripadne uvidite codal:) a nebo jsi tehotna:)
tak to vám teda upřímně závidím :-/ já beru Duphaston cca 5 měsíc od 18-28 2× denně a posledně to dopadlo tak, že jsem začala špinit v 26 dni, špinila jsem 15 dní a menstruaci dostala až 16 den po začátku špinění (13 den po dobrání). Ale chystám se na gyndu, tohle mi fakt nepřijde normální :-/ a těhotná nejsem, to vím určitě ![]()
Také jsem dostala Duphaston na úpravu cyklu. Již 10 měsíců se snažíme o druhé mimčo. to první přišlo po 2 měsících snažení - tentokráte se nedaří, ale již 4 měsíc jsem to dostávala zhruba po 20 dnech a menstruace trvala zhruba 9 dnů.
Duphaston mám brát od 15 dne do 25 dne. Ovšem již 23 den jsem začala slabě krvácet - duphaston jsem dobrala a teď 5 den po dobrání stále jen slabě krvácím - nechce se to rozeběhnou, a vůbec netuším, kdy mám Duphaston znovu začít užívat. Zda si mám napočítat 15 den od toho co jsem začala špinit. Dr. tvrdil, že to během užívání nedostanu - hm nestalo se a teď má jak na potvoru 14 dnů dovolenou.
Co vím já a co mám vyzkoušeno, tak Duphaston brzdí ovulaci. Tedy brát ho od 15 dne je nesmysl. A navíc brát Clostil a pak hned od 15 DC Duphaston je holý nesmysl. Měla jsem to tak taky, asi půl roku a výsledek žádný, jen ještě více rozházený celý cyklus…Ale držím všem palce.
Ahoj holky…tak to tady tak pročítám a víte co? Je mi úzko. My se o mimi snažíme už pátý měsíc. Jím duphaston a současně androcur-vysoká hladina testosteronu. Jenže ted se MS jaksi nedostavila(obvykle byla vždy pátý den po dobrání duphastonu)a těh. test je zatím negativní…tak já nevím. Asi mě to utrápí.DR.mi říkal, že počkáme do října a pak se začnem bavit o jakýsi stimulaci vaječníků…no takže při mý smůle je můj osud asi jasnej. Holky jakto, že Ms nikde a test negativní???Jinak jste fakt úžasný a milý, věřím, že spoustě lidí tohle vypovídání pomůže minimálně stejně jako mě. Díky..pa
@Victoria f píše:
Ahoj holky…tak to tady tak pročítám a víte co? Je mi úzko. My se o mimi snažíme už pátý měsíc. Jím duphaston a současně androcur-vysoká hladina testosteronu. Jenže ted se MS jaksi nedostavila(obvykle byla vždy pátý den po dobrání duphastonu)a těh. test je zatím negativní…tak já nevím. Asi mě to utrápí.DR.mi říkal, že počkáme do října a pak se začnem bavit o jakýsi stimulaci vaječníků…no takže při mý smůle je můj osud asi jasnej. Holky jakto, že Ms nikde a test negativní???Jinak jste fakt úžasný a milý, věřím, že spoustě lidí tohle vypovídání pomůže minimálně stejně jako mě. Díky..pa
Ahojky,
mě MS po Duphastonu taky vždycky došla cca 5 dní po dobrání Duphastonu..ale víš, kdy si měla ovulku? třeba si ji měla později, tak MS přijde za více dní..nebo nepřijde vůbec…ale je pravda, že jednou mi MS nepřišla ani po Duphastonu a musela sem jít na vyvolávačku…páč těhu to samozřejmě nebylo..Drž se a nesmutnii ![]()
Ahoj…děkuji ti za reakci na moje zoufalství:-)Je to asi tak 10minut co jsem si udělala test no a samozřejmě nic…Někdy mám pocit, že se těch dvou čárek snad nikdy nedočkám. Břicho mě teda bolí jako kdybych to měla dostat, nafouklá jsem jak žába a nikde nic.Tak mi nezbývá než se zase vrátit k Duphastonu a doufat v zázrak. Už mi začíná asi fakt hrabat. Nejhorší na tom všem je, že jsem zdr. sestra, která tyhle paní co nemůžou přijít do jinýho stavu uklidnuje a říká jim, že to bude dobrý a ted jsem v háji sama.Paradox.No zatím jsem nepokročila k tomu, abych věděla kdy byla ovulace, ale vzhledem k tomu, že Mudr. říkal něco o tom, že u mě probíhají anovulační cykly tak pochybuju jestli nějaká vůbec byla.
Děkuju ti, že jsi mě vyslechla.Pa
@Victoria f píše:
Ahoj…děkuji ti za reakci na moje zoufalství:-)Je to asi tak 10minut co jsem si udělala test no a samozřejmě nic…Někdy mám pocit, že se těch dvou čárek snad nikdy nedočkám. Břicho mě teda bolí jako kdybych to měla dostat, nafouklá jsem jak žába a nikde nic.Tak mi nezbývá než se zase vrátit k Duphastonu a doufat v zázrak. Už mi začíná asi fakt hrabat. Nejhorší na tom všem je, že jsem zdr. sestra, která tyhle paní co nemůžou přijít do jinýho stavu uklidnuje a říká jim, že to bude dobrý a ted jsem v háji sama.Paradox.No zatím jsem nepokročila k tomu, abych věděla kdy byla ovulace, ale vzhledem k tomu, že Mudr. říkal něco o tom, že u mě probíhají anovulační cykly tak pochybuju jestli nějaká vůbec byla.Děkuju ti, že jsi mě vyslechla.Pa
Tak pokud u tebe neprobíhá ovulka, tak ti duphaston nepomůže
..já jsem taky začínala s duphastonem, pak mi dr. udělala hormonální profil a nasadila mi ještě clostilbegyt na 6 měsíců - nepomohl mi k těhu, ale ovu byla…Držím pěstičkyyyy.. ![]()
@chcimimi píše:
Tak pokud u tebe neprobíhá ovulka, tak ti duphaston nepomůže..já jsem taky začínala s duphastonem, pak mi dr. udělala hormonální profil a nasadila mi ještě clostilbegyt na 6 měsíců - nepomohl mi k těhu, ale ovu byla…Držím pěstičkyyyy..
Tohle jsou zajimavé informace. Jak poznáte tu ovulku?? Ze ji nemate???
Ahoj, no v podstatě podle mých dosavadních zkušeností pokud nedorazí MS tak neprobíhá ovulace.Mudr.mi to vysvětlil tak, že probíhá pouze anovulační cyklus. Mimochodem jsem to stále nedostala a těhu test…jak jinak negativní..takže musím opět začít řešit. ![]()
@Victoria f píše:
Ahoj, no v podstatě podle mých dosavadních zkušeností pokud nedorazí MS tak neprobíhá ovulace.Mudr.mi to vysvětlil tak, že probíhá pouze anovulační cyklus. Mimochodem jsem to stále nedostala a těhu test…jak jinak negativní..takže musím opět začít řešit.
aha tak to nejak jsem asi blba.. No ale to je fuk.. Ja jsem to taky nedostala zatim.. No ale nechapu.. ![]()
Já jsem to pochopila až takhle…vajíčko prostě nedozraje a tak se neuvolní a tím pádem nemůže odejít, takže nepřijde MS. Nemáš v tom ted ještě větší bordel?
Úplně tě chápu neboj…jsem na tom stejně…no holt musíme bojovat ![]()
@Victoria f píše:
Já jsem to pochopila až takhle…vajíčko prostě nedozraje a tak se neuvolní a tím pádem nemůže odejít, takže nepřijde MS. Nemáš v tom ted ještě větší bordel?Úplně tě chápu neboj…jsem na tom stejně…no holt musíme bojovat
Hele tedka už jsem to pochopila trochu líp. Ale přeci jen nemůže se třeba vajíčko zaseknout???
Co když máš neprůchodný vejcovody?? To vlastne taky vajicko nedocestuje. ![]()