Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@fera21 píše:
Já mám takovej pocit, že babička s dědou jsou asi nepolodní. Jsou očkovaní Modernou
chudáci, takové následky na celý život
@vokishka píše:Úplně jim to zkazilo osmdesáté narozeniny
chudáci, takové následky na celý život
@fera21 píše: Úplně jim to zkazilo osmdesáté narozeniny
Doufám, že ty nenasyty z Pfizeru budou žalovat!
@fera21 píše: Úplně jim to zkazilo osmdesáté narozeniny
třeba to není nevratné, až budou slavit stovku, tak třeba kolem nějaký svišť bude běhat
@ontarova.stara píše:
Doufám, že ty nenasyty z Pfizeru budou žalovat!
To nevíme, počkáme až co nám řeknou v Černých ovcích ![]()
@fera21 píše:
To nevíme, počkáme až co nám řeknou v Černých ovcích
Nedejte se zastrašit farmaceutickou lobby! Vzít sotva osmdesátileté paní sen o domečku s modrými okenicemi a roztomilým blonďáčkem v kožených kraťáscích? No kde to jsme?
@jannina1 píše:
To ale neni vubec pravda, píšeš naprosté hlouposti. Vakcína mRNA se nikdy předtím nepoužívala. Je to naprostá novinka od r.2020, zatím ve fázi zkoumání účinků, podmíněčně schválená.
Demonstrace in vitro s mRNA vakcínou byla na zvířatech prvně provedena v roce 1990,[1] a její použití pro imunizaci krátce poté.[5][6] Hlavní technické bariéry pro využití mRNA řešila na konci 90. letech 20. století maďarská biochemička Katalin Karikóová.[7] Karikóová spolupracovala s americkým imunologem Drew Weissmanem a společně v roce 2005 publikovali průlomovou práci, která vyřešila jednu z technických překážek pomocí nukleosidových analogů, aby se mRNA dostala do buněk bez bouřlivé reakce imunitního systému organismu.[3][8] Harvardský biolog Derrick Rossi (později přešel na Stanfordovu univerzitu), zabývající se kmenovými buňkami, si jejich práci přečetl, označil ji za přelomovou[8] a v roce 2010 založil společně s Robertem Langerem biotechnologickou firmu Moderna zaměřenou na mRNA, protože oba v technologii viděli budoucnost vývoje vakcín.[8][3] Jak firma Moderna, tak i firma BioNTech si licencovaly práci Karikóové a Weissmana.[8]
@fera21 Chci taky. To víš, antikoncepce je drahá. Očkování zdarma. Kde se stala chyba, že mi to nefunguje?
@jannina1 píše:
A ty jsi někde u zdroje hlášeni nežádoucich účinků?
Ano, já vlastně zapomněl. Že veškeré oficiální statistiky jsou falšované a jedině pravdivé informace kolují předáváním anonymních zdrojů na sociálních sítích.
Klidně odpovím…nejde mi úplně o to, že je to nová vakcína, ale nedává mi smysl nechat se očkovat, když to mohu i tak chytnout a případně skončit v nemocnici. Argumentu, že budu mít slabší průběh nevěřím. Tuto nemoc nezlehčuji, mám z toho respekt, ale i z očkování.
@Russet píše:
Není narychlo udělaná a navíc se s ní už 3/4 roku očkuje. Sama jsem se nikdy na chřipku neočkovala, na Covid jsem. Možná po ní budeš umět lít psát správně česky.
Jo 3/4 roku stačí k tomu, aby mě přesvědčila, že je nezávadná. Já si počkám co to s vámi udělá do dvou let. Bez urážky.
@Anonymní píše:
Zdravím jaké jsou vaše důvody proč se nechcete nechat očkovat nebo váháte?
Já nemám důvěru v rychlo udělanou vakcínu. Nevím zda nebudu mít nějaké trvalé následky nebo jestli nemám nějakou zkrytou nemoc u které očkování není prozkoumáno nebo co vakcína udělá za pár let. Nejsem ta co by covid brala jako chřipečku, sama jsem ho prodělala
Kecy v kleci. Nikdo te nenuti se ockovat mRNA vakcinou. Muzes klidne zvolit starou dobrou vektorovou, dlouhymi lety proverenou… Ale to by sis o tom musela neco zjistit a nemohla by ses vymlouvat na experiment, ze?
Proč tě to, zakladatelko, zajímá? Vždyť jsou ty důvody furt to samý v bledě modrým?
Vyber si, zakladatelko ![]()
@Chiquinquirá píše:
Jo 3/4 roku stačí k tomu, aby mě přesvědčila, že je nezávadná. Já si počkám co to s vámi udělá do dvou let. Bez urážky.
Tak necekej a zvol Janssena. To taky nee? Tam se vymlouvas na co konkretne?