Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@bublifucekk píše:
Protože nechci a vážně mě k tomu nějaký zákazy a příkazy nedonutípokud by to bylo ze zdravotních důvodů tak ano, ale určitě ne kvůli tomu, abych mohla do restaurace. Celý je to až absurdní, pánové nahoře si chodí bez roušek (u Zemana, Festival, volby..) a můj syn to musí mít ve škole. Asi jsou něco víc
Navíc je až stupidní, že se očkovaní nemusí testovat. Proč asi. Asi by jich bylo až moc pozitivních a to se nehodí
ale mám radost, že jim na to lidi už kašlou a roušky vidím na obličeji tak půl na půl
když jsem to říkala loni, že bude „dobrovolné“ očkování, tak jsem byla za konspirátora..buch a je to tu
![]()
![]()
Tak s respiratory v MHD a obchodech souhlasím. Lepší než když ti někdo chrchlá do xichtu, tu chvíli to vydrží každý.
Jinak ten nátlak je naprosto otřesný, až podezřelý. Očkovaní mohou být přenašeči a nemusí nic. Neočkovaný se občan třeti kategorie.
@bublifucekk píše:
Protože nechci a vážně mě k tomu nějaký zákazy a příkazy nedonutípokud by to bylo ze zdravotních důvodů tak ano, ale určitě ne kvůli tomu, abych mohla do restaurace. Celý je to až absurdní, pánové nahoře si chodí bez roušek (u Zemana, Festival, volby..) a můj syn to musí mít ve škole. Asi jsou něco víc
Navíc je až stupidní, že se očkovaní nemusí testovat. Proč asi. Asi by jich bylo až moc pozitivních a to se nehodí
ale mám radost, že jim na to lidi už kašlou a roušky vidím na obličeji tak půl na půl
když jsem to říkala loni, že bude „dobrovolné“ očkování, tak jsem byla za konspirátora..buch a je to tu
![]()
![]()
Očkování se nemusí testovat, protože je prokázáno, že vir přenáší významně méně a významně kratší dobu, než neočkovaní.
Proboha lidi, čtěte trochu (něco jinýho, než Blesk a TN.cz), než začnete plácat nesmysly na internetech.
@jannina1 píše:
To ale neni vubec pravda, píšeš naprosté hlouposti. Vakcína mRNA se nikdy předtím nepoužívala. Je to naprostá novinka od r.2020, zatím ve fázi zkoumání účinků, podmíněčně schválená.
Zkoumají to od roku 1977.
@Aspera píše:
Navic neni na trhu jedina. Muzou se nechat naockovat vektorovou.
@Cenarius píše:Já našla začátek rok 1977.
Demonstrace in vitro s mRNA vakcínou byla na zvířatech prvně provedena v roce 1990,[1] a její použití pro imunizaci krátce poté.[5][6] Hlavní technické bariéry pro využití mRNA řešila na konci 90. letech 20. století maďarská biochemička Katalin Karikóová.[7] Karikóová spolupracovala s americkým imunologem Drew Weissmanem a společně v roce 2005 publikovali průlomovou práci, která vyřešila jednu z technických překážek pomocí nukleosidových analogů, aby se mRNA dostala do buněk bez bouřlivé reakce imunitního systému organismu.[3][8] Harvardský biolog Derrick Rossi (později přešel na Stanfordovu univerzitu), zabývající se kmenovými buňkami, si jejich práci přečetl, označil ji za přelomovou[8] a v roce 2010 založil společně s Robertem Langerem biotechnologickou firmu Moderna zaměřenou na mRNA, protože oba v technologii viděli budoucnost vývoje vakcín.[8][3] Jak firma Moderna, tak i firma BioNTech si licencovaly práci Karikóové a Weissmana.[8]
@marinka5 píše:
Klidně odpovím…nejde mi úplně o to, že je to nová vakcína, ale nedává mi smysl nechat se očkovat, když to mohu i tak chytnout a případně skončit v nemocnici. Argumentu, že budu mít slabší průběh nevěřím. Tuto nemoc nezlehčuji, mám z toho respekt, ale i z očkování.
Okolo nás se to začíná projevovat. Očkovaní buď bez příznaků nebo jen slabé. Takže to za to stojí. Na jaře i mladší ročníky 14 dní až 3 týdny v háji.
@jannina1 píše:
A ty jsi někde u zdroje hlášeni nežádoucich účinků?
Tak stačí se rozhlédnout po okolí, jsme téměř všichni po 2. dávce a NIC. Zato na covid v mém okolí umřeli 2 lidé.
@Aspera píše:
@Aspera píše:
To je snad uplne fuk od kdy ji zkoumaji, důležitá je aplikace na lidech.
@jannina1 píše:
To je snad uplne fuk od kdy ji zkoumaji, důležitá je aplikace na lidech.
Ty hledáš důvody proč ne a i když ti tu napíšeme 100 důvodů proč ano, tak je to stejně špatně.
Kdyby to byl tak smrtící vir, tak jsem už dávno mrtvá. Po celou dobu této šaškárny nenosím roušku, testy podstoupila max. plivací a očkování do mě nikdo v životě nedostane. A co? Žiju.
Však kolik lidí leží na JIPkách s nějakými problémy po očkování, to je opravdu supr čupr vakcínka
ale každý si vybral svoji cestu. Navíc, ti, co se nechali naočkovat, tak nemají už žádné protilátky.
@Makola píše:
Očkování se nemusí testovat, protože je prokázáno, že vir přenáší významně méně a významně kratší dobu, než neočkovaní.Proboha lidi, čtěte trochu (něco jinýho, než Blesk a TN.cz), než začnete plácat nesmysly na internetech.
Stačí se podívat na zahranični výzkumy.TN.cz jede očkovaci propagaci, takže tam se to nedozvíš.
@Embý píše:
Kdyby to byl tak smrtící vir, tak jsem už dávno mrtvá. Po celou dobu této šaškárny nenosím roušku, testy podstoupila max. plivací a očkování do mě nikdo v životě nedostane. A co? Žiju.
Však kolik lidí leží na JIPkách s nějakými problémy po očkování, to je opravdu supr čupr vakcínkaale každý si vybral svoji cestu. Navíc, ti, co se nechali naočkovat, tak nemají už žádné protilátky.
Ano, známí manžele šli po půl roce na protilatky, po pulroce neměli skoro nic.
Nenechám do sebe naprat nějakou látku u které NIKDO neví, co může zpusobit za pár let.. Protože tady není nějakejch X let testování. Kdo je očkovaný - v momentě, kdy vám vyprší ta lhůta dejme tomu těch 12 měsíců tak v ten moment vy jste brání jako neočkovaní. To znamená, že vám musí být podána další dávka a nebo se vaše tečka ( v té aplikaci ) zbarví na červeno a tím pádem budete bráni, že máte neplatné očkování na Covid. Lhůtu budou stále zkracovat, už to nebude ten rok.. ale půl roku, 3 měsíce a vás donutí jít na 3. dávku, 4. dávku.. Je to brutální byznys. Je šílené, co se děje.
@Embý píše:
Však kolik lidí leží na JIPkách s nějakými problémy po očkování, to je opravdu supr čupr vakcínkaale každý si vybral svoji cestu. Navíc, ti, co se nechali naočkovat, tak nemají už žádné protilátky.
Přeji ti, ať si žiješ dál spokojeně i bez očkování a smrtící virus nikde nepotkáš
.
@Anonymní píše:
Zdravím jaké jsou vaše důvody proč se nechcete nechat očkovat nebo váháte?
Já nemám důvěru v rychlo udělanou vakcínu. Nevím zda nebudu mít nějaké trvalé následky nebo jestli nemám nějakou zkrytou nemoc u které očkování není prozkoumáno nebo co vakcína udělá za pár let. Nejsem ta co by covid brala jako chřipečku, sama jsem ho prodělala
důvody proč se neočkovat jsou u mě celkem jasné.. nejsem ohrožená skupina. Většina těch co skončila na jipu byli obézní pacienti s cukrovkou. To já nejsem, o zdraví a své tělo se celkem slušně starám.. a obezitou ani cukrovkou tím pádem netrpím. Dá se tedy předpokládat, pokud by mě covid navštívil, tak jako u většiny lidí ho buď nepoznám nebo budu mít rýmu. Kvůli takové banalitě se opravdu očkovat nenechám. A riskovat zbytečně nežádoucí účinku a sníženou imunitu.
Argument, že bych se měla nechat očkovat kvůli ochraně okolí se jeví jako čistá manipulace. Jednak je za své zdraví každý primárně odpovědný sám. Takže ti ohrožení obézní cukrováři by měli především zhubnout a začít žít jinak, nebo se chránit dle svého uvážení. A jak se ukázalo, očkovaní přenáší covid, mohou onemocnět covidem, dostat se na jip a i na covid zemřít. Takže kolektivní imunita je nesmysl.
Stejně jako s očkováním na covid to mám i s očkem na chřipku. Platí to samé, necítím se touto nemocí ohrožená. A pokud onemocním, tak se budu léčit. Tak jako dřív. Nejdůležitější je nicméně prevence, zdravý životní styl, pozitivní mysl a vědomí toho, že každý život ať chceme či ne, končí překvapivě smrtí. ![]()