Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sonda1 píše:
Ahoj holky,dneska jsem se na preventivní prohlídceu dozvěděla (u nové paní dr.), že mám dvě dělohy, a to chodím na gyndu už 17 let! jak bych začala… otěhotněla jsem úplně neplánovaně, z kapičky, donosila jsem krásnou zdravou holčičku
, spontánní vaginální porod v 38 tt, těhotenství úplně bez potíží, jenom jsem brala magnesium a něco na křečové žíly, do zaměstnání jsem jezdila 150 km a vše proběhlo tak, jak mělo. podezírám paní doktorku ke které jsem těch x let chodila, že mi to neřekla schválně, aby mě nestresovala. Také mi přijde divné, že si toho žádný dr. nevšiml, ale říkám si, že toto by měl sdělovat vlastní gynekolog a ne třeba dr. v prenatálním centru.
tím chci říct, abyste se vaší diagnozou nestresovaly, že všechno dopadne dobře a hlavně nehledejte diagnózy na internetu, já jsem si tím ušetřila asi hodně hodin hledání a nervů.
Ahoj,
že mám dvě dělohy vím už asi deset let. Teď čekáme mimčo, jsem asi 10+6tt (mám nepravidelnou menstruaci, takže odhad je podle velikosti fazolky). Chtěla jsem se zeptat, jestli je tu někdo z Prahy a kde rodil? Budu se muset brzy rozhodnout a vůbec nevím kam…
Díky moc ![]()
@Simonacek Podolí, Motol, Apolinář (v tomto pořadí bych se rozhodovala).
Je ale možné, že Tě někam nasměrují sami: u některých „vad“ to ty nemocnice mají rozdělené. Poradila bych se s gynekologem: pokud je z Prahy, buď by mohl vědět, nebo to zjistí.
Díky za odpověď ![]()
No moje gynekoložka odešla v lednu na mateřskou a s její kolegyní jsme si teda moc nesedly
mi tam rejdila UTZ a nevěřila, že mám dvě dělohy… nakonec mě poslala jen pro ověření právě do Apolináře, kde teda překvapivě potvrdili, že mám dvě dělohy
další věc, beze slova mi napsala duphaston a naschle příště.
Ségra mě pořád tlačí do Podolí, rodila tam dvakrát předčasně a byla spokojená, ale když mi vyprávěla, jak jí píchli dvě dávky oxytocinu, že ani nemohla dýchat… jsem už asi přecitlivělá ![]()
Mně by se nejvíc zamlouval Motol, už jsem tam byla na operaci s tou přepážkou a vše v pohodě.
A chodily jste do prenatální poradny?
@Simonacek Samozřejmě, poslední měsíc se chodí do špitálu. Ale umím si představit, pokud by někdo vyhodnotil, že dvě dělohy můžou dělat neplechu, že tam budeš chodit celé těhotenství.
Pokud chceš jít do Motola, tak bych klidně zahrála hysterickou těhuli a objednala se tam, že se bojíš, aby to neohrozilo miminko a že Tvoje gyndařka je nemocná atd., a myslím, že Tě tam skouknou…
Ahoj ženy, můžete mi říct, jak u vás probíhá menstruace, když máte dvě dělohy a zobete antikoncepci? ![]()
@Kejt12 píše:
Ahoj ženy, můžete mi říct, jak u vás probíhá menstruace, když máte dvě dělohy a zobete antikoncepci?
Ty máš dvě?
@Russet - ano mám dvě a zajímalo by mě jestli tu někdo má i dvě menstruace, někde v diskuzi jsem to četla.
Já mám uterus bicornis což je děloha dvourohá v podstatě jedna, ale rozdělená na 2 části. Menstruace mi vždy probíhala bolestivě, ale třeba když jsem byla těhotná, tak jen v jedné polovině a druhá polovina si vesele menstruovala dál asi do 13tt a celé těhotenství jsem musela brát progesteron abych nekrvácela. Prosím o anonym z důvodu citlivých zdravotních informací.
Já mám totiž normální menstruaci poté začnu zobat antikoncepci a po 8 dnech začnu zas hodně slabě krvácet a to trvá většinou až do další menstruace, tak by mě zajímalo, jestli to někdo nemá podobné. ![]()
Já jsem zjistila, že mám přepážku v děloze, pochvě a dva čípky cca před deseti lety náhodou. Brala jsem antikoncepci několik let a nikdy jsem s tím problém neměla. Žádné špinění. Nějak podvědomě jsem nikdy nepoužila tampony, protože to by mi nejspíš proteklo (fakt jsem tomu prostě nevěřila, šestý smysl
). Akorát když jsem antikoncepci přestala brát, nikdy jsem neměla 28-30 denní cyklus, vždycky dost nepravidelně.
Popravdě, co jsem pročetla, tak dost žen, s vlastně podobnou anamnézou, pak mají jiný průběh jak cyklu, tak těhotenství. Zase tolik nás není a i na gyndě se setkávám s různými přístupy, někdo ví, někdo vůbec ![]()
Nemohl by problém být v špatně zvolené antikoncepci než v té vrozené vadě? Zase jestli jsi to tak měla i v těhotenství, tak si evidentně každá dělá, co chce ![]()
@Simonacek - ja měla 12 let jednu antikoncepci a teď jelikož jsem asi během půl roku po 3 na gynde, tak mi antikoncepci změnila (prý za silnější),ale před 2 měsíci i se silnějšími prášky- krev, bolesti v podbřišku, jsem zoufalá, teď je to sice o něco lepší než minulý měsíc, ale trocha krve stejně je. (Děti ještě nemám)
Já jen občas slyším, že někomu sedne až třeba druhá, třetí značka antikoncepce. Třeba se najde někdo, kdo má podobnou zkušenost, ale stejně to budete muset asi doladit s doktorkou.
Každopádně 12 let antikoncepce v kuse mi přijde masakr, co zkusit pauzu?
a rovnou se omlouvám za „moralizaci“…
Mě asi (s tím těhotenstvím) mate, že jste tu teď dvě anonymně ![]()
@Anonymní píše:
Já mám totiž normální menstruaci poté začnu zobat antikoncepci a po 8 dnech začnu zas hodně slabě krvácet a to trvá většinou až do další menstruace, tak by mě zajímalo, jestli to někdo nemá podobné.
To se ti teda rodiče pomstili
Dvě dělohy i menstruace. Buď jine množství hormonů nebo nebrat antikoncepci.