Dvě jména pro holčičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
28.9.14 16:37
Tak v tom případě bych ale začala být stejně nekompromisní. Dítě se bude jmenovat plácnu Andrea a příjmení po mně a hotovo. Víc s tebou nehodlám diskutovat. V podstatě jméno volíš ty. To bych mu řekla, natvrdo. Nehodlá diskutovat, nehodlá. Fajn, jen zapomněl, že jméno volíš ty jako svobodná matka. Takže buď bude diskuze a volba jména, které bude vyhovovat oběma, nebo ať se smíří s tím, že dítě se bude jmenovat takhle. Tečka, dál nediskutuju. Ať si to přebere. Na hrubý pytel hrubá záplata.
@saiimona píše:
@Šarlota4 tak jo :mrgreen: nechci nic dělat proti jeho vůli, ale když to jinak nepůjde dám podle sebe i za cenu toho, že se se mnou nebude bavit :roll:
@terinka4444 o kompromis jsem se snažila včera a neprošlo to :pocitac: proto jsem chtěla přistoupit ke dvěma jménům. Losování jsem nabízela, dáme do sáčku jména a do porodu každý měsíc vylosujeme a co zůstane tak se bude jmenovat…taky nechce.. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 16:47

@Šarlota4 Neni to tajne ;) Sofia :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 16:52

@saiimona Aha, tak to jo, ja prave zadnou neznam… Jen vim, ze v mem rodnem meste jedna je, ale osobne se s ni neznam, jen od videni, to jmeno mi proste neprijde frekventovane, ale asi jak kde! :D Agata osobne nevim, neni to asi jmeno, ktere bych vybrala, ale kazdy ma jiny vkus a hlavne pro me je urcujici krom toho, ze se mi to libi, taky nasledujici: zaprve hlavne to, jak se to da komolit a nasledne jak ty rikas, ztratit na vyznamu puvodniho jmena a zadruhe jak se hodi k prijmeni - to je si myslim tez hodne dulezite… Moje dcera bude mit cizi prijmeni (myslim tim ne ceske), a tak proto jsem vybrala jmeno Sofia, ktere neni v ceskem zakonceni s „e“. Navic k jejimu prijmeni dokonale padne… Ale i ta Nela by sedla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 17:00

@saiimona Tak to je tezke potom takovahle domluva nedomluva s muzem ci pritelem… No nevim teda. My to s pritelem udelali takhle: on si vzal kalendar s jejich jmeny, ja ten nas cesky. Pak jsme si kalendare prohodili a z kazdeho, z ceskeho i toho portugalskeho vypsali jmena, ktera se nam libi. Pak jsme si papiry porovnali. Pokud on rekl na nektera mnou vybrana jmena radikalne NE, skrtla jsem, to same on. Pak nam jich zustalo par, ze kterych jsme vybirali. Zustala nam Ana, Mariana, Silvie a Sofia. Pak jsme sli z porodnice, kde temer na jisto rekli, ze to teda bude opravdu holcicka. Pred porodnici pritel rekl: Tak co, Ana? Rikam ne ja nechci Anu, rikam vzdyt jsme jeste premysleli nad Sofiou… A on: Ok, tak Sofia. Predevcirem jsem se ho jeste jednou ptala: Tak co, bude to Sofia? A on, ze: Jo, mne se to libi! A bylo rozhodnuto. Musite udelat kompromis a zkusit to jak my s kalendarem, ale zda se, ze tohle jste uz zkouseli a moc to nedopadlo, co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 17:02

@saiimona Jako vybrat jedno jmeno a byt s tim hotovy, jakoze vybral/a jsem tohle a tim to pro me hasne je dosti sobecke… A to muj pritel je vysoce sobecky clovek, ale teda v tomto by si netroufl takto jednat. Proste oboustranna domluva. Mne se take moc libilo napr. jmeno Patricia a tez mi bylo radikalne zamitnuto, mu zas byla velice radikalne zamitnuto jmeno Mafalda :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
28.9.14 19:18

Tak nám stačila jedna návštěva tchýně a nějak nějak se to rozseklo..Kateřina byla rozmluvena, tak mám ještě náděj, že se domluvime a vybírala bych z toho co nám zůstalo včera na seznamu :) Jinak jsme si to cestou vysvětlili proč se mně nelíbí Kateřina a proč jemu jo..takže bude klídek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 19:20

@saiimona Okej, tak dobra zprava ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
28.9.14 19:22

@sagittarius No tak Sofia je taky hezký, ale už je taky dost časté, pracuju ve školce a měli jsem tam dvě holčičky jménem Sofia a dvě jménem Sofie. Nelinek tam bylo taky spoustu :) A ta Agáta se vážně nedá nijak komolit ale ta je pase, pokud bude ochotný vybrat jedno z těch tří jmen, které zůstaly včera na seznamu :) Mafalda to je taková ta holčička co bývá na kabelkách a taškách s různými slogany.
@terinka4444 nekompromisní jsem se stala v autě, kdy jsem řekla, že dáme dvě jména, pak začala diskuze a došli jsme k tomu, že to ještě probereme ta jména co zůstaly včera… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
28.9.14 19:22

@sagittarius Ta nejlepší zpráva, byla jsem z toho úplně nešťastná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 19:23

@saiimona Muzu se zeptat na tve jmeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 19:23
@saiimona píše:
@sagittarius Ta nejlepší zpráva, byla jsem z toho úplně nešťastná :)

Verim! :mrgreen: :palec: :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 19:27

@saiimona Jj, vim, ze je Sofia/Sofie v soucasnu dost frekventovana, ale ja osobne neznam jednu jedinou, takze je mi to fakt sumak :D Navic my jsme museli taky vybrat jmeno, ktere se da pouzit i v zahranici, protoze dcera bude ze smisene rodiny. Prijmeni ma Ferrão - takze Sofia Ferrão - akorat jsme vcera resili, ze bude holcicka chudak, protoze nikdo v Cesku tohle prijmeni neumi vyslovit - vcetne me :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A musim se priznat, ze dodnes nevim zpameti cele jmeno sveho pritele :oops: Maji tam x prijmeni a ja si to proste nepamatuju :lol: A dokonce i jeho krestni jmeno rikam „po svem“ :D Ale uz si zvykl a vubec mu to nevadi, naopak, vi, ze mu tak rikam jedine ja :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3571
28.9.14 19:32

@sagittarius to je pěkný, že to přítelovi nevadi.. hlavně že jste se domluvili na jmeně.. a takhle napsané to vypadá hezky! :) Já jsem Simona, jestli si jako myslela úplně moje jméno, nevím jestli si nemyslela třeba mnou vybrané jméno :) Jj nešťastná jsem byla, ale už je líp… :) snad už bude domluva jednodušší :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
28.9.14 19:33

@saiimona Jj, taky jsem rada, ze jsme se shodli. No prave, taky mi to k sobe jde… S tim prijmenim… Ja vim, otazku jsem polozila trochu nejasne :D Myslela jsem opravdu uplne tve jmeno :) Protoze dle nicku jsem to tak tipovala :) Ja jsem totiz taky Simona, proto jsem se ptala :hug: A drzim palce a dej vedet, jak jste se dohodli!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.9.14 19:46
Paráda :palec:
@saiimona píše:
Tak nám stačila jedna návštěva tchýně a nějak nějak se to rozseklo..Kateřina byla rozmluvena, tak mám ještě náděj, že se domluvime a vybírala bych z toho co nám zůstalo včera na seznamu :) Jinak jsme si to cestou vysvětlili proč se mně nelíbí Kateřina a proč jemu jo..takže bude klídek :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze